Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Παντελής Τσακίρης για αναστολή λειτουργίας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης : "Αντιμετωπίζουμε μία σκανδαλώδη και αμφίβολης συνταγματικότητας υπόθεση"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ,29-3-2012

 Ο Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ & πολιτευτής της ΝΔ στην Β Θεσσαλονίκης κ.Παντελής Τσακίρης έκανε την ακόλουθη δήλωση , σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης:
«Αντιμετωπίζουμε  μία σκανδαλώδη και αμφίβολης συνταγματικότητας υπόθεση.
 Η μετατροπή των χρηματικών διαθεσίμων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε ομόλογα του δημοσίου και η τραγική μείωσή τους μέσω του PSI (Private Sector Involvement), έχουν αναγκάσει την διοίκηση σε αναστολή λειτουργίας και έχουν φέρει εκατοντάδες εργαζόμενους σε καθεστώς ανασφάλειας και εργασιακής σύγχυσης. Οι προμηθευτές του Ιδρύματος βρίσκονται μπροστά σε μία ιδιότυπη στάση πληρωμών. Οι αποζημιώσεις των ωρομίσθιων καθηγητών είναι «στον αέρα».
Κυρίως, η απώλεια του προϋπολογισμού του Ιδρύματος και η οικονομική περιδίνιση , στην οποία το υπέβαλαν, έχει άμεσο αντίκτυπο στην ομαλή ροή τόσο των εκπαιδευτικών του όσο και των ερευνητικών του λειτουργιών.
Και αναρωτιέμαι. Τελικά τη ζημία θα την υποστεί για ακόμη μία φορά η παιδεία; Δε φθάνει που η ανεργία,η οποία μαστίζει την νεολαία, την εξωθεί σε ακούσια μετανάστευση; Κατεβάζουμε ρολά και στα δικά μας ιδρύματα; Στερούμε από τους νέους το στοιχειώδες, για το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται έως τώρα η ελληνική κοινωνία, τη μόρφωση και τη γνώση;
Οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν άμεσα από επίσημα χείλη.»

1 σχόλιο:

  1. xaxaxaxaxaxaxaxaxa εχετε το θρασσος και μιλατε???
    ο Αντωνακης στηριξε την διαδικασια του PSI σαν λυτρωτικη για την χωρα!!! τωρα τι γινεται τελικα δεν μας σωσατε? ουτε εσεις ουτε ο Benny Hill που θυμηθηκε τον κοσμο?
    Θα κοψετε και τα χαρατσια ε???? επιτελους μπραβο γιατι ηταν αδικα!!!!
    ααααα μπερδευτηκα θα τα αντικαταστησετε με ενιαιο φορο για τα ακινητα???? δηλαδη? παλι εμεις θα πληρωνουμε.........
    ιδιοι ειστε ρε Νεα Πασοκρατια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.