Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ


Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας κ. Σάββας Αναστασιάδης, για την δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε στις τοπικές κοινωνίες, η απόφαση του Υπουργού Προστασίας του πολίτη, Μιχάλη ΧρυσοχοΪδη  για την δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών.
Η ανακοίνωση από το Υπουργείο έπεσε σαν « κεραυνός εν αιθρία», χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος  με τις τοπικές κοινωνίες, χωρίς τις κατάλληλες υποδομές  και με άδικες επιλογές για τους τόπους εγκατάστασής τους.
Έτσι  χωρίς να έχουν τις κατάλληλες υποδομές επιλέχθηκαν   τα παλιά στρατόπεδα στα Λαγκαδίκια, Σίνδο, Διαβατά και Ωραιόκαστρο , αναστατώνοντας  δικαιολογημένα τους κατοίκους της περιοχής.
Καταγγέλλουμε  το Υπουργείο για την προχειρότητα με την οποία χειρίζεται  το τόσο σημαντικό θέμα της λαθρομετανάστευσης,  ταράζοντας  τις ισορροπίες  και θέτοντας  σε μεγάλους κινδύνους  την κοινωνική συνοχή. 
Δεν είναι δυνατόν μέσα  σε μία τόσο μικρή γεωγραφική έκταση, μέσα σε κατοικημένες περιοχές,  να δημιουργηθούν  στρατόπεδα λαθρομεταναστών.
Ένα τόσο σημαντικό θέμα απαιτεί προετοιμασία και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.