Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ιστορική Απόφαση για το ΣΚΑΚΙ απο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Δελτίο τύπου, 26-3-2012.

KEΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΤΜΗΜΑ  ΣΚΑΚΙ


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 415 υπογραφές (55% του συνόλου) υιοθέτησε τη γραπτή δήλωση για το Σκάκι και την εκπαιδευτική του αξία και ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για την είσοδο του στα σχολεία.
Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση και μεγάλη θεσμική νίκη για το σκάκι καθώς μόνο το 10% τέτοιων δηλώσεων αποσπούν τη στήριξη των Ευρωβουλευτών και έχουν επιτυχή κατάληξη.

Για να αποδώσουμε τις ευχαριστίες μας καταγράφουμε τους 14 Έλληνες Ευρωβουλευτές που στήριξαν το Σκάκι.
Γιαννάκου Mαριέττα,  Δανέλλης Σπυρίδων,  Κουμουτσάκος  Γεώργιος,  Κράτσα-Τσαγκαροπούλου Ρόδη, Παλιαδέλη Χρυσούλα, Παπανικολάου Γεώργιος, Παπαστάμκος  Γεώργιος, Πουπάκης  Κωνσταντίνος, Ράπτη Συλβάνα, Σκυλακάκης Θεόδωρος, Σταυρακάκης Γεώργιος,   Τρεμόπουλος Μιχάλης, Τσουκαλάς Ιωάννης,   Χουντης Νικόλαος. Eπίσης το ψήφισμα στήριξαν οι 6 Κύπριοι Έλληνες Ευρωβουλευτές και ο γνωστός Ελληνικής καταγωγής (εκλεγμένος στη Γερμανία), Χατζημαρκάκης Γεώργιος.
Πέρα από την όποια διαχείριση γίνει από την Ευρωπαϊκή επιτροπή σε κοινοτικό επίπεδο από την αρμόδια επίτροπο εκπρόσωπο της Κύπρου κα Ανδρούλα Βασιλείου η υπόθεση πάει σε Εθνικό επίπεδο όπου μεταφέρεται η απόφαση-σύσταση του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Οι προσπάθειες όλων των σκακιστικών φορέων θα συνεχιστούν ,ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας να ενσωματωθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.