Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ωραιοκάστρου κ. Πολυχρονίδη προς το ΔΑΣΩ .



21/03/2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δίνουμε στη δημοσιότητα επιστολή του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών  Ωραιοκάστρου κ. Πολυχρονιδη προς το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΑΣΩ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ωραιόκαστρο 20/03/2012
Aριθμ. Πρωτ.: 8100
Ταχ. Δ/νση
Ταχ. Κώδικας
Τηλ.
Fax :

:
:
:
:

Κομνηνών 76
57013
2313304000-4001
2310 697897
Προς:




Το Διοικητικό Συμβούλιο
Δ.Α.Σ.Ωραιοκάστρου






Αξιότιμοι κύριοι,






Αναφορικά περί της ανάθεσης Ανακατασκευής– Επισκευής μόνωσης δώματος στο κλειστόγυμναστήριο «Κονταξοπούλειο», εμβαδού 2.100 τ.μ. (145/2011 απόφαση ΟικονομικήςΕπιτροπής και 556/2011 απόφαση Δημάρχου), επιλέξαμε την πιο αξιόπιστη, οικονομική και κατάλληλη πρόταση - λύση κατασκευής για τη συγκεκριμένη επιφάνεια.
Η συγκεκριμένη επιφάνεια δεν είναι τσιμέντο αλλά πάνελ (σάντουιτς λαμαρίνας - αφρού πολυουρεθάνης) που κάνει τη στεγανοποίηση πολύ ιδιαίτερη με συνέπεια την ανάγκη εξέτασης υλικών που δεν τοποθετούνται με τη χρήση φλόγιστρου όπως αυτά που αναφέρονται στη διαδικτυακή ανακοίνωση σας.
Η συγκεκριμένη λύση επιλέχτηκε μετά από μεγάλη έρευνα και μελέτη της υπηρεσίας μας, δεν είναι μια «σύντομη» έρευνα όπως η δική σας.
Τα υλικά πολυουρεθανικής βάσης που επιλέχτηκαν και ο τρόπος κατασκευής και εφαρμογής τους, αποτελούν την ιδανική λύση για τη συγκεκριμένη επιφάνεια καθώς προσφέρουν απόλυτη στεγανότητα, δημιουργώντας στην επιφάνεια μια ενιαία μονολιθική μεμβράνη χωρίς αρμούς και ενώσεις . Επιπλέον, έχουν μεγάλη ελαστικότητα με αποτέλεσμα να αντέχουν στις υψηλές συστοδιαστολές, διατηρώντας τις μηχανικές τους ιδιότητες. Αντοχή στην UV ακτινοβολία και σε θερμοκρασίες από - 40° C έως + 110° C
Οι εργασίες καθώς και τα υλικά τα όποια θα χρησιμοποιηθούν, συνοπτικά και χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες, αναλύονται ως εξής:

1.Καλός καθαρισμός της επιφάνειας και αποκόλληση της νάιλον μεμβράνης από τα πάνελ
2.Τοποθέτηση πολυουρεθανικής μαστίχης σε αρμούς και ενώσεις και επικόλληση του πολυεστερικού υφάσματος με τη βοήθεια του πολυουρεθανικού επαλειφόμενου στεγανωτικού.
3. Τοποθέτηση πολυουρεθανικής στεγανωτικής μεμβράνης με τη μορφή ψεκασμού που δημιουργεί ενιαία μονολιθική μεμβράνη χωρίς αρμούς και ενώσεις.
4. Τοποθέτηση συλλεκτών φύλλων δένδρων, στις υδρορροές.

Συγκεκριμένα, για να επιτευχτεί το 100% των δυνατοτήτων του υλικού μέσω ψεκασμού, θα πρέπει να εφαρμοστούν σε πολλά σημεία δύο και σε κάποια σημεία τρείς στρώσεις. Κάθε ψεκασμός πρέπει να απέχει οκτώ ώρες από τον προηγούμενο ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος πολυμερισμού του υλικού. Κατά μέσο όρο απαιτείται 1,50 έως 2,00 kg/τ.μ. Συνεπώς, απαιτούνται μαζί με τις ενώσεις και τις υδρορροές περίπου 3.200 kg πολυουρεθανικού υλικού και επιπλέον οι προμήθειες ειδικών διαλυτών για το πολυουρεθανικό στεγανωτικό, πολυεστερικού υφάσματος που το συνοδεύει, πολυουρεθανικές μαστίχες και ειδικά τεμάχια για τις υδρορροές.
Οι τρέχουσες τιμές πολυουρεθανικού υλικού ξεπερνούν κατά πολύ τα 100€ ανά δοχείο 25kg. Το συνολικό κόστος των υλικών και των αναλωσίμων, χωρίς το κόστος εργασίας προσωπικού, ημερομίσθια και ασφάλιση, χωρίς το κόστος των μηχανημάτων για την εφαρμογή του, ανέρχεται σε 15.000 €. Το έργο συνολικά στοιχίζει 20.000€ συν Φ.Π.Α 23% , δηλαδή 24.600€. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εγγύηση για τη στεγανοποίηση είναι πέντε χρόνια.
Το έργο θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση ιδίων δημοτικών πόρων και ο ανάδοχος εργολάβος καλείται να προχρηματοδοτήσει τις εργασίες. Η ανάθεση που έγινε εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον καθώς αντιμετωπίζει με τρόπο σοβαρό και όχι πρόχειρο, με κόστος εύλογο και όχι υπέρογκο, ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια εκατοντάδες ή και χιλιάδες αθλούμενους συμπολίτες μας.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ



ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.