Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» ΣΥΖΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Δελτίο τύπου 21/2/2011

ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ – ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Καλούμε τους πολίτες του δήμου Ωραιοκάστρου στην εκδήλωση που διοργανώνουμε, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο (ΚΑΠΗ), με δυο άξονες:

Α) Ενημέρωση για τις πρόσφατες αλλαγές στην πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη (λειτουργία Ε.Ο.Π.Υ.Υ), με εισηγητές, τον Σ. Πλωμαρίτη, μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσ/νικης και τον Π. Φραγκίδη μέλος του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ.

Β) Παρουσίαση του θέματος «Οικονομική Κρίση και Ψυχική Υγεία», από τον Παντελή Κεβρεκίδη, κλινικό ψυχολόγο – ψυχοθεραπευτή, διδάκτωρα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Θεωρούμε και τα δυο θέματα πολύ σημαντικά αφού όλοι μας έχουμε αντιληφθεί ότι η αντιλαική λαίλαπα, που η κυβέρνηση με την τρόικα εξαπέλυσαν, έχει σοβαρότατες δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία μας, ιδιαίτερα δε στην ψυχική μας υγεία. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα «η εικόνα της υγείας στην Ελλάδα είναι ανησυχητική, διαπιστώνουμε διπλασιασμό των αυτοκτονιών, αύξηση των ανθρωποκτονιών, αύξηση 50% των κρουσμάτων μόλυνσης με AIDS, αύξηση 20% των χρηστών ηρωίνης, αύξηση 24% των εισαγωγών στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ υπήρξε δραματική μείωση της κρατικής δαπάνης».

Οι δε πρόσφατες αλλαγές στην ιατρική περίθαλψη, με την συνένωση ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΤΥΔΚΥ στον ΕΟΠΥΥ, προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση στους ασφαλισμένους, καθώς υπάρχει, υποχρηματοδότηση, ανεπαρκής στελέχωση και έλλειψη ενημέρωσης.

Στην εκδήλωση θα γίνει επίσης αναφορά σε όλες τις εξελίξεις σχετικά με τα 2 χαράτσια που δεν πληρώνουμε, για τα υδρόμετρα της ΕΥΑΘ και το χαράτσι της ΔΕΗ.

Όσον αφορά στο χαράτσι των 153 ευρώ για τα υδρόμετρα της ΕΥΑΘ, συνεχίζουμε απτόητοι να μην το πληρώνουμε (πληρώνουμε το λογαριασμό χωρίς το χαράτσι), παρότι η αγωγή μας κατά της ΕΥΑΘ δεν ευοδώθηκε. Επίσης, η εταιρεία δεν υλοποίησε τις μειώσεις που είχε συμφωνήσει με την προηγούμενη δημοτική αρχή διότι ο Σαραμάντος ούτε το χρέος του δήμου πληρώνει ούτε και προχωρά σε νέα διαπραγμάτευση (για απένταξη).

Ο δε αγώνας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, ο οποίος ξεκίνησε στον δήμο μας με τις προσπάθειες της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ», βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Περισσότερα από 650 νοικοκυριά αρνηθήκαμε να το πληρώσουμε. Στην 2η δόση θα είμαστε σίγουρα πολλοί περισσότεροι, αφού η κυβέρνηση μπρος στο πανελλαδικά διογκούμενο κίνημα υποχώρησε και παρέτεινε την προθεσμία διακοπής του ρεύματος στους 6 μήνες (δεν θα τολμήσει να «κόψει» ρεύμα). Η νέα γραμμή του εκβιασμού στήνεται στις εφορίες, αλλά με την μαζική άρνηση πληρωμής μπορούμε να νικήσουμε.

Συνεχίζουμε να πληρώνουμε το λογαριασμό χωρίς το χαράτσι στα μηχανήματα των Τραπεζών, αλλά τώρα πια δεν χρειάζονται φωτοτυπίες για εξώδικο, αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα και να δώσετε τα στοιχεία σας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ»

Τηλ. Επικοινωνίας: 2310 696683, κιν. 6979498881.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.