Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

"ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ": Ενημέρωση για τους ανέργους στο δήμο Ωραιοκάστρου.







Δελτίο τύπου 16.2.2012

Για  τους  ανέργους στο δήμο Ωραιοκάστρου. 

Ενημερώνουμε  τους ανέργους συνδημότες μας, ότι   η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, για την πρόσληψη ανέργων στους Δήμους, λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2012 και αφορά ανέργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη κατάταξης-επιλογής των ενδιαφερομένων.
Για  τη συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι, ηλικίας 18-65 ετών, που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία, ως ηλεκτρολόγοι, οδηγοί, τεχνίτες οικοδόμοι, τεχνίτες ελαιοχρωματιστές, τεχνίτες σιδεράδες, υδραυλικοί, χειριστές μηχανημάτων (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) ή εργάτες γενικών καθηκόντων (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης).
Ο  δήμος Ωραιοκάστρου οφείλει να βρεθεί το πλευρό των ανέργων. Για το σκοπό αυτό πρέπει να ενημερώσει και να  βοηθήσει στη συνέχεια  τους ανέργους  στην υποβολή αιτήσεων για την πρόσληψη τους  μέσω ΟΑΕΔ, για εκτέλεση έργων αυτεπιστασίας στο Δήμο.
Καλούμε τη διοίκηση του δήμου, να ενδιαφερθεί επιτέλους και να προσφέρει το ελάχιστο που μπορεί στους δημότες μας που πλήττονται από τη φτώχεια και τα νέα οικονομικά μέτρα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση να διαθέσει κοινόχρηστους υπολογιστές και εξειδικευμένο προσωπικό για να εξυπηρετήσουν όσους από τους ανέργους δεν χειρίζονται υπολογιστές και να ορίσει τις ώρες και το μέρος στο οποίο θα απευθύνονται οι άνεργοι για την υποβολή των  αιτήσεων  τους.   
Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την  ειδική ηλεκτρονική «αίτηση για το πρόγραμμα αυτεπιστασίας» στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ  (http://ait.oaed.gr)

Αστέριος Γαβότσης
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών              
 «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.