Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ: ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ 2013 ΑΝ ΔΕ ΒΡΕΘΟΥΝ 35 ΕΚ. €

Περίπου 35 εκατ. ευρώ αναζητεί το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να τηρήσει τη δέσμευσή του  προς την ΚΕΔΕ και να μη μειωθεί ο αριθμός των αντιδημάρχων. Η σχετική διάταξη, παρά τις διαβουλεύσεις μέχρι την τελευταία ώρα μεταξύ υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, πέρασε τελικά στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου για το μνημόνιο 2*, ωστόσο θα επιχειρηθεί να μην περιληφθεί στον εφαρμοστικό νόμο.
Πάντως, πηγές του ΥΠΕΣ διαβεβαίωναν μέσω της aftodioikisi.gr ότι η συγκεκριμένη διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαβούλευση με τους εκπροσώπους δημάρχων και περιφερειαρχών θα καταργηθεί. Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως διαβεβαιώνουν οι ίδιες πηγές, ότι ακόμη κι αν δεν εξευρεθούν τα σχετικά κονδύλια, η μείωση δεν πρόκειται να εφαρμοστεί πριν από την 1.1.2013.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ συναντάται με εκπροσώπους της τρόικας, για την περικοπή των 115 (ΚΑΠ, συμβασιούχοι) συν 140 (ΣΑΤΑ) εκατ. ευρώ. Μάλιστα, δεν είναι ακόμη σαφές αν τα 35 εκατ. ευρώ από την μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων περιλαμβάνονται στα 115 εκατ. ή πρόκειται για πρόσθετη μείωση των κονδυλίων για την Αυτοδιοίκηση.

* «Εξάλειψη 550 θέσεων αντιδημάρχων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με ισχύ από το τέλος του Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένων και των συσχετιζόμενων θέσεων προσωπικού». Παράρτημα V_1, σελ. 434

«Ελάττωση του αριθμού των αντιδημάρχων και του σχετικού προσωπικού με σκοπό την εξοικονόμηση ποσού τουλάχιστον 30 εκατομμυρίων Ευρώ».  Παράρτημα V_2, σελ. 497


Πηγη: aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.