Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ενημερωτικές ιατρικές επισκέψεις απο την ιατρό και τέως Έπαρχο Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27-01-2012

Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό μας…
                                          Ο ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!


Συνεχίζονται οι απόλυτα επιτυχημένες ενημερωτικές ιατρικές επισκέψεις σε χωριά του Νομού Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιεί η ιατρός και τέως Έπαρχος Λαγκαδά Πόπη Καλαϊτζή, σε συνεργασία με την επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ) - Παράρτημα Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων η κα. Καλαϊτζή και εθελοντές ιατροί θα παρέχουν στους πολίτες απλές και χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη και θεραπεία παθήσεων όπως ο διαβήτης, η αρτηριακή υπέρταση και η στεφανιαία νόσος. Επίσης θα γίνονται δωρεάν δερματολογικές εξετάσεις, μετρήσεις σακχάρου και αρτηριακής πίεσης και το τεστ για την πρώιμη διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ.
Η επόμενη ενημερωτική εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, στις 17:00, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του πρώην δημαρχείου Λητής.
Σύμφωνα με την κα. Καλαϊτζή και έπειτα από επισκέψεις της σε 16 χωριά της περιφέρειας Θεσσαλονίκης, διαπιστώνεται ότι:
·                     το 50% των γυναικών δεν έχει κάνει ποτέ test Pap και μαστογραφία
·                     το 70% των ανδρών δεν έχει κάνει ποτέ εξέταση για τον προστάτη
·                     το 99% δεν έχει ελέγξει ποτέ τους σπίλους του δέρματος
·                     το 80 % παίρνει αγωγή για την υπερλιπιδαιμία (χοληστερίνη και τριγλυκερίδια) χωρίς να προσέχει τη διατροφή του
·                     το 25% παίρνει σχεδόν καθημερινά παυσίπονα
·                     το 40% λαμβάνει ψυχοφάρμακα (στις γυναίκες πάνω άνω των 50 ετών το ποσοστό φτάνει στο 60%).
 «Ο προληπτικός έλεγχος υγείας αποτελεί υποχρέωση κάθε ανθρώπου προς τον εαυτό του, γιατί αναδεικνύεται σε ασπίδα προστασίας της ζωής», τονίζει η κα. Καλαϊτζή και σημειώνει ότι, «θα πρέπει όλοι να ασκούμαστε τακτικά, έστω με περπάτημα μιας ώρας την ημέρα, να διακόψουμε το κάπνισμα, να μετριάσουμε την κατανάλωση αλκοόλ, να σταματήσουμε την υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων και τέλος να φροντίσουμε τη διατροφή μας, επιλέγοντας την αυθεντική ελληνική κουζίνα που είναι γνωστή ως μεσογειακή». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.