Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Όποιος χτυπάει τη «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», χτυπάει τον αγώνα ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ.


Δελτίο τύπου της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Ωραιοκάστρου «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».
Όποιος χτυπάει τη «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», χτυπάει τον αγώνα ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ.
1) Ο αγώνας των κατοίκων που ξεκίνησε και με τη στήριξη της δημοτικής κίνησης πολιτών Ωραιοκάστρου «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», που  προκάλεσε τη  μαζική άρνηση πληρωμών για το χαράτσι της ΔΕΗ και οδήγησε στη σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής του δήμου και φορέων, συνεχίζεται.  Μόνο όσους  δεν τους ενδιαφέρει η επιτυχία του αγώνα και θέλουν να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες, εκβιάζουν και απειλούν για να «διώξουν» τη «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» από το Συντονιστικό.  Στη Συντονιστική Επιτροπή συμμετέχουμε όλοι, παρά  τις μεγάλες διαφορές μόνο και μόνο για έναν σκοπό. Για τον αγώνα ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ. Για κανέναν άλλον. Και ούτε φυσικά προσφέρεται η Συντονιστική για να λύνονται  πολιτικές ή προσωπικές  διαφορές. Ούτε φυσικά μπορεί να «ψηφίσει», η Συντονιστική, για το ποιος θα είναι και ποιος δεν θα είναι σε αυτήν, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι ανοιχτή σε όλους και γιατί κατά τέτοιες αστειότητες  γίνονταν  επί παραδείγματι, στην Αλβανία του Χότζα, όχι τώρα στην Ελλάδα.    
2) Οι εκφοβισμοί και οι απειλές στον Περισσό, όχι στο Ωραιόκαστρο.  Δεν μπορεί την ώρα που  ελληνικός λαός εκβιάζεται και τρομοκρατείται, από την τρόικα,  να επιλέγουν μερικοί να λειτουργούν στην Συντονιστική του δήμου με εκβιασμούς και τρομοκρατία. Αυθαίρετα, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», συνεπικουρούμενος  από υπηρετικό «εθελοντικά» προσωπικό του δήμου και από νοσταλγούς,  σταγονίδια του σταλινισμού, μετέτρεψε μια συνάντηση της Συντονιστικής με τους συλλόγους γονέων σε συνεδρίαση,  με θέμα τον αποκλεισμό της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ», χωρίς φυσικά να ενημερώσουν όλα τα μέλη της Συντονιστικής.  Ούτε γύρισαν να κοιτάξουν τους ελάχιστους έστω εκπροσώπους των συλλόγων γονέων, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και εμβρόντητοι παρακολουθούσαν τα νταηλίκια, με  απειλές  και εμετικές βρισιές σε βάρος του Σ. Κελεσίδη, μέχρι να αποχωρήσουν, αηδιασμένοι.  Αηδιασμένοι από την εικόνα  εκφυλισμού  της Συντονιστικής τη συγκεκριμένη στιγμή. Απαιτείται στοιχειώδης σεβασμός προς τους πολίτες, τους φορείς και τη λειτουργία της Συντονιστικής Επιτροπής. Όχι αυθαιρεσίες που αποσκοπούν στο γνωστό «καπέλωμα» και που η παρουσία της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» φαίνεται  να αποτρέπει.   
3) Το κίνημα ενάντια στο χαράτσι αντί να «ξεφουσκώνει»  μεγαλώνει. Εκατοντάδες δήμοι, χιλιάδες επιτροπές, εκατομμύρια  πολίτες  σε όλη την Ελλάδα,  με τη συλλογική αντίσταση και την άρνηση πληρωμής  καταργούν  το χαράτσι στην πράξη.  Είναι η  μόνη λύση. Ακόμα κι αν υπάρχει σήμερα οικογένεια που αντέχει να πληρώσει το χαράτσι, πόσο καιρό θα  αντέχει  για να το πληρώνει;  Για αυτό λέμε, σε όσους ακόμη το σκέπτονται , εάν θέλεις να έχεις ρεύμα μην πληρώνεις το χαράτσι. Όσο υποκύπτεις και το πληρώνεις τόσο επισπεύδεις την ώρα που δεν θα έχεις να πληρώσεις και τότε θα σου κόψουνε το ρεύμα, γιατί δεν αντιστάθηκες.   Στην εξαθλίωση που μας επιβάλλουν, απαντάμε με αλληλεγγύη, και αντίσταση. Όλοι μαζί, με την αλληλεγγύη  θα αποτρέψουμε και δεν θα επιτρέψουμε εάν χρειαστεί,   τη διακοπή του ρεύματος σε κανένα σπίτι.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.