Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Προσκαλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται να στηρίξουν τον σύλλογο μας ως μέλη ή να πάρουν μέρος στις δραστηριότητες μας να επικοινωνήσουν μαζί μας. Επίσης σας ενημερώνουμε για τα νέα τμήματα που λειτουργούν στον Σύλλογο μας : Παιδικά τμήματα Ζωγραφικής για παιδιά Δημοτικού Τμήματα Αγιογραφίας Ενηλίκων Τμήματα Ζωγραφικής Ενηλίκων Χορευτικά Τμήματα Παρακαλώ όσοι ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα : 2310.809.678 , 6972118091, 6974041462

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ Παντελή Τσακίρη Πολιτευτή της ΝΔ στη Β Θεσσαλονίκης για την χθεσινή επέτειο.

Με αφορμή την επετειακή αυτή ημέρα και το ιστορικό της μήνυμα αλλά και κατόπιν της ματαίωσης της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη λόγω των διαμαρτυριών , ο πολιτευτής ΝΔ Β Θεσσαλονίκης κ. Τσακίρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα την 28η Οκτωβρίου 2011, οι Έλληνες λέμε όχι. Όχι στην υποταγή της πατρίδας μας. Όχι στην Τρόικα. Όχι στην πολιτική που εφαρμόζει το Πα.Σο.Κ. και στον κύριο εκφραστή αυτής, Γιώργο Παπανδρέου. Λέμε όχι όμως και σε αυτούς που τραυμάτισαν την εθνική μας υπερηφάνεια σήμερα. Λέμε όχι, σε αυτούς που σήμερα στην πόλη μας κατάφεραν να δώσουν έναν ακόμη λόγο στην κυβέρνηση για να μη γίνει παρέλαση την επόμενη φορά.
Σήμερα τιμούμε τους ήρωες της Ελλάδας που για μας έδωσαν αίμα και ψυχή. Εξαιτίας αυτών σήμερα είμαστε ελεύθεροι. Το μεγαλείο των Ελλήνων θα συνεχίσει να υπάρχει και θα καταφέρουμε να βγούμε από την παγκόσμια οικονομική κρίση. Δεν μπερδεύουμε τη σημερινή γιορτή με την αγανάκτηση που νιώθουμε απέναντι στην κυβέρνηση Πα.Σο.Κ.»

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Αθώοι Δ. Σαραμάντος και Γ. Λαζαρίδης




Ωραιόκαστρο, 26-10-2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθώοι Δ. Σαραμάντος και Γ. Λαζαρίδης
για το λατομείο Μεσαίου


Απόλυτη δικαίωση για το Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Δημήτρη Σαραμάντο και τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Λαζαρίδη, όσον αφορά την υπόθεση του λατομείου Μεσαίου. Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τους έκρινε αθώους, με ψήφους 3-2, όπως και άλλους δύο κατηγορούμενους, κάνοντας δεκτή την εισήγηση του εισαγγελέα που κι αυτός πρότεινε την αθώωση τους.
Έτσι, κλείνει πλέον μία υπόθεση την οποία ορισμένοι επιχείρησαν ανεπιτυχώς να συντηρήσουν σε βάρος της Διοίκησης του Δήμου.
«Η Δικαιοσύνη μίλησε. Και μας δικαίωσε. Τώρα, όλοι οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους.
Η Διοίκησή μας αφήνει πλέον πίσω αυτή την ιστορία και συνεχίζει, όπως έπραττε μέχρι σήμερα, να αγωνίζεται καθημερινά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας σε όλους τους τομείς, πάντα με πνεύμα συστράτευσης όλων των δυνάμεων του τόπου μας», υπογραμμίζει σχετικά ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος.
«Η Δικαιοσύνη αναγνώρισε την εντιμότητα, την ειλικρίνεια και την ανιδιοτέλεια της Διοίκησής μας», επισημαίνει από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Τοπικός Αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας, Γιώργος Λαζαρίδης, προσθέτοντας ότι η Δημοτική Αρχή, δικαιωμένη, αφοσιώνεται με ακόμη περισσότερες δυνάμεις στην υλοποίηση του προγράμματός της.


Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΑΚΙ (1981-2011)


                 ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
                30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΑΚΙ  (1981-2011)

                 ΜΑΘΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΓΧΝΙΔΙ!!!


Τι είναι το σκάκι;




1. Το σκάκι είναι ένα πνευματικό άθλημα αναγνωρισμένο από την Γ.Γ. Αθλητισμού και το Υπουργείο Παιδείας και ισότιμο με όλα τα άλλα αθλήματα (Ποδόσφαιρο, Καλαθοσφαίριση κ.τ.λ.).
        Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία(Ε.Σ.Ο.) και οι Τοπικές Ενώσεις που υπάγονται στην δύναμη της, πραγματοποιούν μια σειρά  αγωνιστικών διοργανώσεων σε Ατομικό και Διασυλλογικό Επίπεδο σε ετήσια βάση και έχουν την ευθύνη για την διάδοση και την ανάπτυξη του αθλήματος.
             H Εθνική Ομάδα συμμετέχει σε Διεθνείς Αγώνες όπως οι Σκακιστικές Ολυμπιάδες,σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα  κτλ.  με σημαντικές επιτυχίες.
  Τα τελευταία χρόνια είχε σημαντικές διακρίσεις, και σε πρόσφατες διοργανώσεις έλαβε την 11η θέση στον κόσμο επί 140 χωρών και την 4η στην Ευρώπη.
Αυτή τη στιγμή δραστηριοποιούνται ενεργά ανά την Ελλάδα πάνω από 200 σκακιστικά τμήματα  ενώ οι σκακιστές με αθλητικό δελτίο στην ΕΣΟ πλησιάζουν τις 40.000 , ένας αριθμός ο οποίος αυξάνεται με γρήγορο ρυθμό.
Το άθλημα του σκακιού αντιμετωπίζεται προνομιακά από την Ελληνική Πολιτεία καθώς οι διακριθέντες (1η-3η θέση) του Πρωταθλήματος Ελλάδος Νέων και Νεανίδων (κάτω των 18 ετών) έχουν πριμοδότηση επί του βαθμού στις εξετάσεις εισαγωγής σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι.

2.Το σκάκι θεωρείται ο βασιλιάς των παιχνιδιών. Εκατομμύρια ερασιτέχνες σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν αυτό το στρατηγικό και πολύπλοκο παιχνίδι. Μία σκακιέρα αρκεί για να ξεκινήσουν δύο φίλοι μία παρτίδα σκάκι. Είναι μία ευχάριστη  κι ενδιαφέρουσα  πνευματική δραστηριότητα.

3. Το σκάκι είναι επιστήμη. Για να διακριθεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού στο σκάκι χρειάζεται εκτός από το φυσικό ταλέντο ν ασχοληθεί με  συστηματική μελέτη του αντικειμένου. Το σκάκι αν και παίζεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια, έχει αποδειχτεί ανεξάντλητο σε ιδέες .Ακόμη και κορυφαίοι σκακιστές  δεν μπορούν να αποφύγουν τα λάθη στις παρτίδες τους,γεγονός που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρων στους αγωνες. Φυσικά τα τελευταία χρόνια η ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών έχει βοηθήσει σημαντικά την  μελέτη αλλά και την εξέλιξη της σκακιστικής θεωρίας.

4.Το Σκάκι είναι Πολιτισμός. Η μεγαλύτερη ομορφιά του παιχνιδιού αυτού είναι ότι απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες , σε άνδρες και γυναίκες, ανεξάρτητα από την σωματική τους διάπλαση. Στον κόσμο της σκακιέρας επικρατεί δικαιοσύνη. Η τύχη δεν έχει καμία θέση στο παιχνίδι αυτό. Οι παίκτες ξεκινούν με τις ίδιες δυνάμεις και το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται αποκλειστικά από την πνευματική προσπάθεια των δύο αντιπάλων.

5. Το σκάκι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τα μικρά παιδιά,γιατί εκτός από παιχνίδι αναπτύσσει και καλλιεργεί  μια σειρά δεξιοτήτων που θα τους χρειαστούν για να επιτύχουν στην ανταγωνιστική σημερινή κοινωνία όπως η πειθαρχία, η συγκέντρωση , η σοβαρότητα, η αναλυτική σκέψη , η ανάληψη της προσωπικής ευθύνηςαντικειμενικότητα στις κρίσεις τους ,ενώ μαθαίνουν να σέβονται και να υπολογίζουν πάντα τον αντίπαλο.
         6.Τελος,το σκάκι είναι ένα καθαρό άθλημα,χωρίς τραυματισμούς και αναβολικά, στο οποίο οι γονείς μπορούν άφοβα να εμπιστευτούν τα παιδιά τους.

                                                 ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΡΟΥΚΗΣ

                                 Πρόεδρος  του ΚΕΡΑΥΝΟΥ Ωραιοκάστρου
                               Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Σκακιστικών
                                    Σωματείων Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής


                                               




Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου την Δευτέρα 24/10/10 ώρα 3μ.μ


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου την Δευτέρα 24/10/2011 ώρα 3μ.μ.  με 47 σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Δείτε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΑΡ.3
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ορισμός της 26ης Οκτωβρίου 2011 ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας εντός των ορίων των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (21/10/2011)

Από το Τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, με απόφαση του Αντί περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα (έγγραφο υπ’ αριθμ. 16/Γ/ΟΙΚ/5420/14-10-2011), ορίζεται η 26η Οκτωβρίου 2011, Επέτειος της απελευθέρωσης της πόλεως της Θεσσαλονίκης, ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας για τους μισθωτούς όλων των επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων και εργασιών, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές και οι οποίες βρίσκονται εντός των ορίων των Δήμων του Πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (τέως Δήμου Θεσσαλονίκης), ήτοι τους Δήμους Θεσσαλονίκης (πρώην Δήμος Θεσσαλονίκης, Τριανδρίας), Αμπελοκήπων Μενεμένης, Κορδελιού-Ευόσμου, Καλαμαριάς, Νεάπολης – Συκεών (πρώην Δήμοι Συκεών, Αγίου Παύλου, Νεάπολης & Πεύκων), Παύλου Μελά (πρώην Δήμοι Σταυρούπολης, Πολίχνης & Ευκαρπίας), και Πυλαίας – Χορτιάτη (πρώην Δήμοι Πανοράματος,  Πυλαίας & Χορτιάτη)
Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες οι οποίες προβλέπονται στα άρθρα 7 & 9 του Β. Δ. 748/1966.
Η απόφαση αυτή, η οποία αφορά την 26-10-2011, δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου 

Αστέριος Γαβότσης:Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

 Πιστεύουμε στο δημόσιο χαρακτήρα του τομέα καθαριότητας των Δήμων και ότι η καθαριότητα , η διαχείριση και η αποκομιδή των σκουπιδιών, πρέπει να παραμείνει στην ευθύνη και στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δήμων,  όπως άλλωστε προβλέπεται από τη νομοθεσία και το σύνταγμα. Ως εκ τούτου, είμαστε αντίθετοι στην κατάργηση των τομέων καθαριότητας,  στον αυταρχισμό, τις απειλές, τα κατασταλτικά μέτρα και την πολιτική επιστράτευση. Οι ακραίες ενέργειες δεν οδηγούν πουθενά.
Με ωριμότητα και ψυχραιμία, με  εξαντλητικό και επίπονο διάλογο μπορεί να βρεθεί  λύση και να σταματήσει αυτή η αντιπαράθεση,  χωρίς νικητές και ηττημένους προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών.
Θεωρούμε τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση άμεσους συνεργάτες μας και εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα τους, που είναι αγώνας για την ζωή τους. Αγώνας ενάντια στην εξαθλίωση, στην εφεδρεία και  τις απολύσεις, αλλά και στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας.
Η ευθύνη όλων μας απέναντι στους πολίτες και την κοινωνία είναι μεγάλη.

Αστέριος Γαβότσης
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών              
«ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»
Καβασίτου 23 – 1ος όροφος
Τηλ. 2310695995

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Η Πρωτοβουλία Αποστράτων Αξιωματικών για Ίδρυση Πολιτικού Φορέα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Η Πρωτοβουλία Αποστράτων Αξιωματικών
για Ίδρυση Πολιτικού Φορέα
 
       Σας καλεί την 23  Οκτωβρίου  2011, ημέρα  Κυριακή  και ώρα 11:00 π.μ στο Ξενοδοχείο CAPSIS στην Θεσσαλονίκη, Μοναστηρίου 18,  πλησίον  Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα « ΘΕΟΔΩΡΑ» .
 
       Σκοπός της συγκεντρώσεως, μετά τις  δύο συναντήσεις μας  της    15ης Αυγούστου και 18ης Σεπτεμβρίου 2011 στην Αθήνα , είναι η παρουσίαση των κυρίων πολιτικών μας  στόχων καθώς και η προώθηση των διεργασιών για την ίδρυση του πολιτικού κόμματος και την παρουσίαση του στον Ελληνικό Λαό την  21 Νοεμβρίου 2011.
      Είσοδος ελεύθερη.






Ι. Κουτσαϊμάνης
Μέλος Προσωρινής ΔΕ

Νίκος Μπάτος: Ο Σαραμάντος εμπαίζει την Κοινωνία του Ωραιοκάστρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σαραμάντος εμπαίζει την Κοινωνία του Ωραιοκάστρου

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης έκανε δεκτή την προσφυγή μας ανακαλώντας το σκέλος που αφορά τα δυο αναπτυξιακά έργα του Ωραιοκάστρου, Αθλητικός Πολυχώρος Γαλήνης και ανέγερση Ανοικτού Θεάτρου.
Έδωσε εντολή στον Σαραμάντο να αναμορφώσει το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό κατά 1.672.941,14€ και 584.026,89€, για να μην χαθούν τα εξασφαλισμένα κονδύλια από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αντίστοιχα.
Και ενώ το έγγραφο παρελήφθη από τον Δήμο στις 23.9.2011 και όφειλε εντός 15 ημερών να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο, για να συμπεριλάβει τα δυο έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στο Προϋπολογισμό, Δυστυχώς ο Σαραμάντος και η παρέα του παρά το ότι ο Προϋπολογισμός επεστράφη για Τρίτη φορά, συνεχίζουν να συμπεριφέρονται με αθλιότητα.

Προεξοφλεί προεκλογικά γραμμάτια, υπέρ των ολίγων που ήθελαν και επεδίωκαν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο να σταματήσουν αυτά τα δυο μεγάλα αναπτυξιακά έργα!!!
Αυτά που τόσο πολύ τα έχει ανάγκη η πόλη μας.
(Βέβαια αν αφορούσε καμιά απ’ ευθείας ανάθεση σε ημέτερο εργολάβο, θα προσκαλούσε το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση, Τώρα γιατί να το κάνει, τι έχει να ωφεληθεί;)

Τον καλώ δημοσίως να σταματήσει να κρύβει τα έγγραφα, να εφαρμόσει τις αποφάσεις των υπερκείμενων οργάνων και να αντιληφθεί επί τέλους ότι δεν μπορεί να εμπαίζει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες του Ωραιοκάστρου.

Σε αυτές τις κρίσιμες μέρες που περνούν οι υπάλληλοι του Δήμου Ωραιοκάστρου σε σχέση με την εφεδρεία – απόλυση, ο ενιαίος Δήμος έπρεπε να έχει εγκεκριμένο Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών από τον Ιούνιο του 2011 ώστε όλο το προσωπικό να είχε καταταχθεί σε οργανικές θέσεις και να διασφαλιστεί. (άρθρο 254 Ν. 3852/2010)

Η διπλοπροσωπία του Σαραμάντου αποδεικνύεται και σε αυτό το θέμα.
Ενώ για την σύνταξη του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών προϋπολόγισε δαπάνη για να πληρωθεί ιδιωτικό γραφείο με ποσό 36.900€, παράλληλα όρισε ομάδα εργασίας αποτελούμενη από 10 υπαλλήλους του Δήμου και 3 ειδικούς συμβούλους του.
(απόφαση Σαραμάντου 248/13.5.2011)

Με βάση την απόφαση έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί η σύνταξη του Ο.Ε.Υ. και να εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για έγκριση.

Και αναρωτιόμαστε:

Α) Γιατί ακόμη δεν έχει έρθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού ήδη παρήλθαν 5 μήνες από την καταληκτική προθεσμία με βάση το άρθρο 254 του Ν. 3852/2010.

Β) Γιατί προέβλεψε να πληρώσει εξωτερικό συνεργάτη με ποσό 36.900€, αφού ο ίδιος συνέστησε την ομάδα εργασίας για την κατάρτισή του.

Αλήθεια πόσο αξιόπιστος μπορεί να είναι ένας Δήμαρχος όταν εμπαίζει τους πολίτες, καταστρατηγεί αποφάσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ευτελίζει τις ίδιες του τις αποφάσεις, μειώνει και υποβαθμίζει τις δυνατότητες των υπαλλήλων, αμείβει αδρά τους ειδικούς συνεργάτες του, ταυτόχρονα πληρώνει απλόχερα με υπέρογκο ποσό 36.900€ ιδιωτικό γραφείο για ένα θέμα που εκτελεί η  επιτροπή.

Αλήθεια

Μήπως καθυστέρησε για να δικαιολογήσει την καταχρηστική και παράνομη δαπάνη που επέλεξε να κάνει;

Ελπίζω να μην το τολμήσει.


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΤΟΣ
π. Δήμαρχος Ωραιοκάστρου
Δικηγόρος  ΑΜ 1727
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ – ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ»
Λ. Δημοκρατίας & Κομνηνών γωνία
1ος όροφος τηλ. 2310689799
e-mail: batosnik@yahoo.gr

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ για την ΑΠΕΡΓΙΑ


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΑΡ.2
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο εμπορικός σύλλογος Ωραιοκάστρου συμπαραστέκεται  στον δίκαιο αγώνα κατά των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης αλλά λόγω της δύσκολης κατάστασης που βρίσκονται οι επιχειρήσεις του Ωραιοκάστρου δεν μπορεί να συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων. Είναι όμως στην ευχέρεια του κάθε επιχειρηματία που θέλει να συμμετέχει να κλείσει το κατάστημά του κατά βούληση.
Προτείνουμε ως ένδειξη συμπαράστασης και διαμαρτυρίας, τα καταστήματα που θα είναι ανοιχτά να κρεμάσουν μαύρες κορδέλες στις πόρτες των καταστημάτων τους.

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2 Γυμνάσιου Ωραιοκάστρου: 16η Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ  2 Γυμνάσιου Ωραιοκάστρου

16η Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

 Στην εποχή των βιομηχανικών τροφίμων, των μεταλλαγμένων και του junk food, τα παιδιά συγκροτούν την πιο ευαίσθητη – και συνάμα την πιο ανυπεράσπιστη –ομάδα  του πληθυσμού, αφού η διατροφή καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την υγεία και την ανάπτυξή τους. Tα παιδιά – χειραγωγημένα από συχνά παραπλανητικές διαφημιστικές προτροπές – αφήνονται ακαθοδήγητα να εξερευνήσουν, με δυσάρεστες κάποτε συνέπειες, τον χαοτικό κόσμο των σύγχρονων εδεσμάτων. Γι’ αυτό το λόγο η ενημέρωσή τους για το «τι τρώνε» και η εκπαίδευσή τους για το «τι πρέπει να τρώνε» συνιστούν κοινωνική ανάγκη και πρέπει να αποτελούν διαδεδομένη και αποτελεσματική δημόσια πρακτική.
Έτσι λοιπόν με αφορμή την 16η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής,  
ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων σε συνεννόηση με τον Διευθυντή του σχολείου διοργάνωσαν ημερίδα διατροφής, την οποία ανέθεσαν να παρουσιάσει στους μαθητές η Διαιτολόγος – Διατροφολόγος κ. Λεβέντη Ευφροσύνη.

Ευχαριστήριο Σύλλογου Γονέων και Κηδεμόνων 1 Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1 Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου
 νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά  τα καταστήματα,
βιολογικά προϊόντα KALLISTON και το Ιχθυοπωλείο ΜΑΡΙΝΑ,
 για τη ευγενική και πολύτιμη προσφορά τους σε απορρυπαντικά και χαρτικά στο σχολείο μας.
Επίσης ευχαριστούμε από καρδιάς την κυρία Κουτάκη Σωτηρία για την οικονομική της ενίσχυση στην δημιουργία του βοτανόκηπου. 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
 Η πρόεδρος
 Γεωργιάδου Μαρίνα

ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ...του Ηλία Καραγκουνίδη

ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ

Στη Γερμανία κυριαρχεί η άποψη, ότι η ίδια η Ελλάδα ευθύνεται για τη συμφορά της. Πρώτα κατάφερε με πονηριές να ενταχθεί στις χώρες της ευρωζώνης και έπειτα οι εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις ξόδευαν πάρα πολλά, και οι πολίτες δούλευαν πολύ λίγο. Μάλιστα προτείνουν και αντίστοιχες «λύσεις» για την κρίση, που ούτε είναι σωστές για να οδηγήσουν πράγματι στην έξοδο, ούτε όμως οι αναφερόμενες ως αιτίες είναι σωστές.

Να δούμε λοιπόν τις σωστές και τις λάθος περιγραφές της κατάστασης.

Ø      Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας από το 2007 ως και το 2010 αυξήθηκε από το 115% στο 143%. Το ποσοστό χρέους αντίστοιχα της Ιταλίας φτάνει στο 120% και της Ιαπωνίας στο 200% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της. Καμία από τις δύο χώρες δεν θεωρείται «χρεωκοπημένη», η Ελλάδα όμως θεωρείται. ΓΙΑΤΙ ;  Διότι οι χρηματαγορές ποντάρουν σε μια πτώχευσή της. Και οι χρηματαγορές δεν είναι ανθρώπινα όντα με αισθήματα και φόβους. Είναι ένα σύνολο επενδυτών που προσπαθούν με χρηματοπιστωτικές επενδύσεις, να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής της Κυριακής Γιαγκουνίδου-Κασίδου με τίτλο «Στην Κρίση…της Αθωότητας»


Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                                                          


ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ
ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΓΙΑΓΚΟΥΝΙΔΟΥ-ΚΑΣΙΔΟΥ
«ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ…ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ»

Με επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής της Κυριακής Γιαγκουνίδου-Κασίδου με τίτλο «Στην Κρίση…της Αθωότητας», στις
16 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πνευματικής Διακονίας «Πρωτ. Νικόλαος Φράγκος» του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου. Δεκάδες φίλοι των εικαστικών τεχνών αλλά και της ζωγράφου έδωσαν το παρόν, μεταξύ των οποίων η αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας κ. Ειρήνη Κέπετζη, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Αναστάσιος Πολυχρονίδης, ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Παλαιοκάστρου π. Εμμανουήλ Κοντάκης, η πρόεδρος του συνδέσμου «Γυναίκες Μαζί» κ. Αικατερίνα Υφαντίδου  και πολύ άλλοι. Όλοι θαύμασαν τη δεξιοτεχνία και την υφολογική συνέπεια με την οποία χειρίστηκε η ζωγράφος το θέμα, που ήταν εικόνες από τα σχολικά κυρίως χρόνια μιας άλλης εποχής, προκαλώντας αισθήματα νοσταλγίας για τη «χαμένη» αθωότητα αλλά και ελπίδας για το μέλλον, μέσω της επιστροφής στις αξίες και στην απλότητα του, όχι και τόσο, μακρινού μας παρελθόντος.   
Υπενθυμίζουμε ότι η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου.
Σας περιμένουμε με χαρά να σας κεράσουμε ζεστό καφέ, σε ένα όμορφο περιβάλλον και μαζί να δούμε εικόνες από το παρελθόν και πιθανώς να επαναπροσδιορίσουμε το μέλλον, διότι υπάρχει μέλλον!  

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
Δευτέρα έως Σάββατο, 10-1 το πρωί και 5-8 το απόγευμα
Κυριακή 11-1 το πρωί και 5-9 το απόγευμα

Επισκέψεις σχολείων κατόπιν συνεννοήσεως στα τηλέφωνα 2310 698512,
6944 649386, 6988 825171

Η πρώτη ανακοίνωση του νέου Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου Πρόεδρος του οποίου εξελέξη ο κ.Γ.Νικόπουλος



Εμπορικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου
Δελτίο τύπου 
FOTO:ORAIOKASTRO.NEWS
Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου, ευχαριστεί θερμά όσους παραβρέθηκαν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής 16 Οκτωβρίου 2011 και υπόσχεται ότι θα διαθέσει όλες τους τις δυνάμεις για την προάσπιση και προώθηση των συμφερόντων των επαγγελματιών του δήμου Ωραιοκάστρου.

Σας ευχαριστούμε
Ο αγώνας μας τώρα ξεκινά και σας θέλουμε όλους δίπλα μας

Το Δ.Σ.

Πρόεδρος: Γιώργος Νικόπουλος
Αντιπρόεδρος: Μαρία Ιακωβάκη
Γεν. Γραμματέας: Σταύρος Μουζακίδης
Ταμίας: Κυριάκος Τριανταφύλλου
Μέλος: Μάρθα Κετεμποζίδου
Αναπληρωματικό μέλος: Ιάσων Ζάννας

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Σχολές Γονέων απο τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του 2oυ Γυμνασίου Ωραιοκάστρου


Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου (Νεοχωρούδας και Πυθαγόρα 12) προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο/η γονέα που θέλει να συμμετάσχει στις συναντήσεις της Σχολής Γονέων που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων ( ΙΔΕΚΕ) και λειτουργεί στο χώρο του Σχολείου κάθε Παρασκευή από τις 6:00 μμ έως τις 8:00 μμ.

Ευχαριστήριο Δημόκριτου Μυγδονίας


Ευχαριστούμε θερμά τη Διοίκηση, τον προπονητή, τις αθλήτριες καθώς και τους φιλάθλους της ομάδας Volley του Αριστοτέλη Σκύδρας για την άψογη φιλοξενία που μας παρείχαν την Κυριακή 9-10-2011σε φιλικό αγώνα Κορασίδων, έναν αγώνα που έληξε 2-3 σετ υπέρ της ομάδας μας.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΓΙΑΓΚΟΥΝΙΔΟΥ-ΚΑΣΙΔΟΥ

«ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ…ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ»

Για να σχεδιάσουμε το μέλλον, κοιτώντας εικόνες από το παρελθόν, σας προσκαλούμε στην Έκθεση Ζωγραφικής της Κυριακής Γιαγκουνίδου-Κασίδου με τίτλο «Στην Κρίση…της Αθωότητας».
16 έως 30 Οκτωβρίου στο Κέντρο Πνευματικής Διακονίας «Πρωτ. Νικόλαος Φράγκος» (όπισθεν του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου).

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και ώρα 7μ.μ.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
Δευτέρα έως Σάββατο, 10-1 το πρωί και 5-8 το απόγευμα
Κυριακή 11-1 το πρωί και 5-9 το απόγευμα

Επισκέψεις σχολείων κατόπιν συνεννοήσεως στα τηλέφωνα 2310 698512,
6944 649386, 6988 825171

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα Τμήματος Πολιτιστικών και Επιμορφωτικών Εκδηλώσεων της Ενοριακής Νεανικής Εστίας του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου.

Τα έσοδα από τυχόν πωλήσεις έργων θα διατεθούν από τη ζωγράφο υπέρ του ενοριακού έργου.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ν. ΜΠΑΤΟΣ: ΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 45/ΑΡΙΑ ΤΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Σαραμάντος αδίστακτα ως επαγγελματίας ψεύτης, είπε ότι δεν διέθετε 45άρια μ’ απ’ ευθείας αναθέσεις στην ΔΕΤΑΚ (Δημοτική Επιχείρηση Τοπικής Ανάπτυξης Καλλιθέας) τα προηγούμενα χρόνια.
Οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε το μέγεθος της κατάχρησης, των παρανομιών και της οικονομικής ζημίας που υπέστη ο πρώην Δήμος Καλλιθέας και κληρονόμησε ο Δήμος Ωραιοκάστρου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην Δήμου Καλλιθέας σε συνεδριάσεις του που πραγματοποιήθηκαν το 2006, 2007, 2008, 2009 και 2010 αποφάσισε και ενέκρινε κατά πλειοψηφία με απ’ ευθείας αναθέσεις για την εκτέλεση έργων στην (ΔΕΤΑΚ) Δημοτική Επιχείρηση Τοπικής Ανάπτυξης Καλλιθέας.
Οι αναθέσεις αυτές περιλαμβάνουν πλήθος παρανομιών και ανύπαρκτων έργων.
Τα ποσά που διατίθεντο κάθε έτος ξεπερνούσαν στο σύνολό τους τις 150.000€ κατά παράβαση του άρθρου 268, Ν. 3463/2006, και  συγκεκριμένα διετέθησαν για το έτος 2006 690.000€, για το έτος 2007 510.000€, για το έτος 2008 645.000€, για το έτος 2009 510.000€ και για το έτος 2010 600.000€, συνολικά δε το ποσό των 2.955.000€.
Παρά τις επισημάνσεις των τότε Δημοτικών Συμβούλων της Καλλιθέας:
ότι οι αναθέσεις αυτές, είναι καθ’ υπέρβαση του άρθρ. 268, του   Ν. 3463/2006 και άρα ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ,
ότι είναι φασόν και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα,
ότι εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα καθότι ανέθετε εργασίες σε επιλεγμένη εργασία κατά παράβαση του κανονισμού διαχείρισης, άρθ. 13 και 14,
ότι κακώς πληρώνει δυο εντεταλμένους συμβούλους,  Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο, ενώ δεν έχει έσοδα,
ότι οι αναθέσεις αποτελούν βιομηχανία ανύπαρκτων έργων και εργασιών επί σειρά ετών, ενώ στην πραγματικότητα δεν υλοποιούνται,
ότι δεν μας έχει χορηγηθεί κανένα στοιχείο και καμία απάντηση για το που πηγαίνουν όλα αυτά τα κονδύλια,
ότι η ΔΕΤΑΚ πληρώνει το προσωπικό που εργάζεται παράνομα και ανασφάλιστο,
ότι η ΔΕΤΑΚ δεν διαθέτει Τεχνική Υπηρεσία για την εκτέλεση των εργασιών και την επίβλεψη αυτών αν πραγματικά υλοποιούνται και μια σειρά άλλων επισημάνσεων που περιλαμβάνονται μέσα στις προσκομιζόμενες και επικαλούμενες αποφάσεις.

Όμως πέραν των ανωτέρω επισημάνσεων και καταγγελιών ορισμένων Δημοτικών Συμβούλων, υπήρχαν και εκθέσεις ορκωτών λογιστών (διαθέτουμε μόνον δυο), οι οποίες αναφέρουν επί λέξη στις διαπιστώσεις «Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι οι παράνομα και απευθείας αναθέσεις ανά έτος ξεπερνούν το ποσό των 150.000€ πλέον ΦΠΑ, κατά παράβαση του άρθρου 268, του Ν. 3463/2006.

Παρά τις παρατηρήσεις και τις έγγραφες διαπιστώσεις των ορκωτών λογιστών (που προφανώς τα ίδια ανέγραφαν και στις εκθέσεις των άλλων ετών που όμως δεν μας τις χορήγησε, σε αίτημά μας ο κος Σαραμάντος) η ρεμούλα, το πάρτι, η κατάχρηση, η κακοδιαχείριση, οι παρανομίες, η απιστία σε βάρος του Δήμου και των πολιτών συνεχιζόταν με τον ίδιο ρυθμό, με το ίδιο ενδιαφέρον, κατά συρροή και με επαγγελματισμό.

Παραθέτουμε πίνακες με αναθέσεις 45.000€ + ΦΠΑ = 53.550€, έκαστη, αριθμό αποφάσεων ανά έτος, τίτλο ανάθεσης και συνολικό ποσό και ανά έτος και τελικό ποσό.

Συγκεκριμένα,

Με όμοιους τίτλους ανέθετε παράνομα ο Σαραμάντος για ανύπαρκτα έργα διαθέτοντας υπέρογκα ποσά από το 2006 έως
το 2010 όπως:

1.    Τίτλος ανάθεσης «Ενέργειες ενσωμάτωσης μεταναστών».
Αρ. αποφ. 231/2006, 54/2007, 23/2008, 15/2009 και 22/2010 Χ 45.000€ + ΦΠΑ 19% = 53.550€ Χ 5 έτη, =  267.750€.
2.    Τίτλος ανάθεσης «Καταπολέμηση κουνουπιών».
Αρ. αποφ. 105/2006, 55/2007, 24/2008, 16/2009 και 23/2010 μια των 45.000€ και  τέσσερις των 15.000€ Χ ΦΠΑ 19% =  124.950€.
3.    Τίτλος ανάθεσης «Προστασία Γαλλικού ποταμού».
Αρ. αποφ. 56/2007, 25/2008, 17/2009 και 24/2010 Χ 45.000€ + ΦΠΑ 19% = 53.550€ Χ 4 έτη, 214.200€.
4.    Τίτλος ανάθεσης «Λειτουργία – συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων».
Αρ. αποφ. 57/2007, 26/2008 και 18/2009 Χ 45.000€ + ΦΠΑ 19% = 53.550€ Χ 3 έτη, 160.650€.
5.    Τίτλος ανάθεσης «Διοργάνωση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων».
Αρ. αποφ. 107/2006, 135/2007, 27/2008, 19/2009 και 25/2010 Χ 45.000€ + ΦΠΑ 19% = 53.550€ Χ 5 έτη,  267.750€.
6.    Τίτλος ανάθεσης «Μικροζημιές στο οδικό δίκτυο».
Αρ. αποφ. 161/2006, 136/2007, 28/2008 και 26/2010 Χ 45.000€ + ΦΠΑ 19% = 53.55€ Χ 4 έτη, 214.200€.
7.    Τίτλος ανάθεσης «Καθαριότητα οδών – πλατειών».
Αρ. αποφ. 29+162/2006, 137/2007, 30/2008, 21/2009 και 28/2010 Χ 45.000€ Χ ΦΠΑ 19% = 53.550€ Χ 6, 321.300€.
8.    Τίτλος ανάθεσης «Πλύσιμο κάδων απορριμμάτων»
Αρ. αποφ. 163/2006, 138/2007, 31/2008, 22/2009 και 29/2010 Χ 45.000€ Χ ΦΠΑ 19% = 53.550€ Χ 5 έτη, 267.750€.
9.    Τίτλος ανάθεσης «Ανακαίνιση – συντήρηση – επισκευή δημοτικών κτιρίων».
Αρ. αποφ. 191/2006, 139/2007, 32/2008, 23/2009 και 30/2010 Χ 45.000€ Χ ΦΠΑ 19% = 53.550€ Χ 5 έτη, 267.750€.
10. Τίτλος ανάθεσης «Συντήρηση – καλλιέργεια κήπων – κλάδεμα».
Αρ. αποφ. 30+106/2006, 140/2007, 33/2008, 24/2009 και 31/2010 Χ 45.000€ Χ ΦΠΑ 19% = 53.550€ Χ 6, 321.300€.
11. Τίτλος ανάθεσης «Υποστήριξη δράσεων Παιδείας».
Αρ. αποφ. 192/2006, 141/2007, 29/2008, 20/2009 και 27/2010 Χ 45.000€ Χ ΦΠΑ 19% = 53.550€ Χ 5 έτη, 267.750€.
12. Τίτλος ανάθεσης «Απομάκρυνση απονεκρωμένων υλικών – ογκωδών από κοίτες χειμάρρων».
Αρ. αποφ. 193/2006, 142/2007, 34/2008 και 32/2010 Χ 45.000€ Χ ΦΠΑ 19% = 53.550€ Χ 4 έτη, 214.200€.
13. Τίτλος ανάθεσης «Υποστήριξη δράσεων Πρόνοιας».
Αρ. αποφ. 36/2008, 25/2009 και 34/2010 Χ 45.000€ Χ ΦΠΑ 19% = 53.500€ Χ 3 έτη, 160.650€.
14. Τίτλος ανάθεσης «Ενέργειες προώθησης στην Απασχόληση».
Αρ. αποφ. 37/2008, 26/2009 και 35/2010 Χ 35.550€ Χ ΦΠΑ 19% = 53.550€ Χ3 έτη, 160.650€.
15. Τίτλος ανάθεσης «Συντηρήσεις κοιμητηρίων».
Αρ. αποφ. 35/2008 και 33/2010 Χ 45.000€ Χ ΦΠΑ 19% = 53.550€ Χ 2 έτη, 107.100€.
16. Τίτλος ανάθεσης «Ενέργειες υποστήριξης αθλητικών δραστηριοτήτων».
Αρ. απόφ. 229/2006 Χ 45.000€ Χ ΦΠΑ  19% = 53.550€.
17. Τίτλος ανάθεσης «Συντήρηση – καθαριότητα πάρκων και αλσυλλίων στα δημοτ. Διαμερίσματα και στον Πεντάλοφο»
Αρ. απόφ. 31/2006 Χ 45.000€ Χ ΦΠΑ 19% = 53.550€.
18. Τίτλος ανάθεσης «Ενέργειες υποστήριξης δραστηριοτήτων Νέας Γενιάς».
Αρ. απόφ. 230/2006 Χ 45.000€ Χ ΦΠΑ 19% = 53.550€.
19. Τίτλος ανάθεσης «Καθαριότητα – πότισμα δενδρυλλίων και απομάκρυνση απονεκρωμένων υλικών στη ΒΙΠΕΘ».
Αρ. απόφ. 252/2006 Χ 45.000€ Χ ΦΠΑ 19% = 53.550€.
Συνολικά για κάθε χρόνο παράνομα ανέθεταν απ’ ευθείας 45άρια και κατέβαλαν τα κάτωθι ποσά:

Για το 2006                   690.000€
Για το 2007                   510.000€
Για το 2008                   645.000€
Για το 2009                   510.000€
Για το 2010                   600.000€
Συνολικά δε     2.955.000€

Υπ’ όψιν δε ότι δεν διαθέτουμε στοιχεία για τα έτη 2003,2004 και 2005 (τα οποία στοιχεία παρά τις Εισαγγελικές εντολές αρνείται επιμόνως να μας τα χορηγήσει), καθότι η Βιομηχανία Σαραμάντου από τότε ήταν σε δράση.
Μ’ έναν υπολογισμό και κατά μέσο όρο 500.000€ κατ’ έτος το λιγότερο, για τα έτη 2003, 2004 και 2005, το συνολικό δε ποσό που διέθεσε ο Σαραμάντος στα 8 χρόνια διοίκησης του Δήμου Καλλιθέας, ανέρχεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 4.455.000€.
Και οι δύσμοιροι πολίτες της Καλλιθέας αναρωτιούνται γιατί δεν έγιναν έργα στην Καλλιθέα τα τελευταία 8 χρόνια,
Και οι αφελείς πολίτες του Ωραιοκάστρου αναρωτιούνται γιατί ο Σαραμάντος για το 2011 διέθεσε  2.277.000€ για αποπληρωμή παλιών χρεών της Καλλιθέας,  768.000€ για την Μυγδονία και 34.031€!!!! ΜΟΝΟΝ  για το Ωραιόκαστρο.
Οπότε ή ομολογεί ότι το Ωραιόκαστρο δεν έχει ανάγκη από έργα και πληρωμή οφειλών ή ότι συνετελέσθη ωμή κλοπή σε βάρος του Ωραιοκάστρου.
Και οι αντικειμενικοί και δίκαιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πολυχρονίδης, Κέπετζη κ.λ.π. ψηφίζουν με υπερηφάνεια τις συντελεσθείσες και συντελούμενες παρανομίες του Σαραμάντου.
Και οι πολίτες της Καλλιθέας διαβάζοντας αυτά που έγιναν τα τελευταία αυτά χρόνια στην Καλλιθέα μένουν άφωνοι, και εμβρόντητοι. Θυμούνται τις ψεύτικες υποσχέσεις του Σαραμάντου ότι θα τους βάλει σε δουλειά και ακόμη περιμένουν.

Όπως περιμένουν και πολλοί άλλοι που ακόμη παραμένουν απλήρωτοι.

Σε ότι αφορά την αναφορά του Σαραμάντου στη δήλωση πόθεν έσχες μου, απαντώ:
1)    Όλες οι δηλώσεις είναι κατατιθεμένες από το 1996 μέχρι και σήμερα στον Εισαγγελέα Εφετών, μαζί με όλα τα αντίστοιχα συμβόλαια κτήσης, γονικής παροχής, δωρεάς, αγοράς κ.λ.π.
2)    Παραπέμπω τον Σαραμάντο στη δήλωση που έχω αναρτήσει στο διαδίκτυο προεκλογικά όπου αναγράφονται όλα αναλυτικά (περιουσιακά στοιχεία και εισοδήματα των τριών τελευταίων ετών).

Όμως όταν ένας άνθρωπος υπολείπετε αρχών, αξιών και ήθους, είναι αναμενόμενο ότι θα μετέλθει και θα ανασύρει πρακτικές ανήθικες με μόνο σκοπό την προσπάθεια αποπροσανατολισμού.
Προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την παράλειψη αναγραφής απλών κωδικών από τον λογιστή, για να ξεδιπλώσει για μια ακόμη φορά την ποιότητα του χαρακτήρα του.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Σαραμάντος προσπάθησε με δόλο να παραποιήσει τα στοιχεία της δήλωσής μου.

Την ευθύνη φέρει ο αείμνηστος πατέρας μου, Σίμος Μπάτος, ο οποίος όταν αποφάσισε το 1993 να διανείμει την περιουσία του σ’ εμένα, τα αδέλφια μου και τα παιδιά μας, δεν συμβουλεύθηκε τον Σαραμάντο.

Εγώ πάντως δηλώνω και δεσμεύομαι να του μεταβιβάσω τα ακίνητα που προβοκατόρικα λέει ότι απέκτησα κατά την θητεία μου ως Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, πλην των δυο ακινήτων που απέκτησα το 1996 το ένα και το 2000 το άλλο.
Εμείς αναμένουμε τις αντίστοιχες δηλώσεις των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής του.
Και βέβαια δεν θα μετρήσουμε τις μικρές αποθηκούλες αλλά ούτε και τις θέσεις παρκινγκ ως ακίνητα, για να λαϊκίσουμε ή για να αποτρέψουμε τους πολίτες από το να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα και τα ανδραγαθήματά του στο Δήμο μας.
Για την πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας και της έκθεσης του συκοφάντη αναρτώ τη δήλωση με τους κωδικούς.

Τέλος σε ότι αφορά την ανάρτηση της αμαρτωλής λίστας με τις δήθεν αμοιβές που γινόταν στους πρώην Δήμους Ωραιοκάστρου, Μυγδονίας και Καλλιθέας και του νυν Δήμου Ωραιοκάστρου, θα επανέλθουμε για να τον ξεσκεπάσουμε για πολλοστή φορά.

Όμως ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται.


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΤΟΣ
π. Δήμαρχος Ωραιοκάστρου
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ – ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ»
Λ. Δημοκρατίας & Κομνηνών γωνία
1ος όροφος τηλ.& fax 2310689799
e-mail: batosnik@yahoo.gr