Σάββατο 30 Απριλίου 2011

«Εκδήλωση για την οικονομική Κρίση από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ Ωραιοκάστρου»


 

«Εκδήλωση για την οικονομική Κρίση από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ Ωραιοκάστρου»


Στόχος της κυβερνητικής πολιτικής δεν είναι η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Είναι  το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα , η διάλυση του κοινωνικού κράτους και η κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων
Τα νέα κυβερνητικά μέτρα θα επιτείνουν την κρίση  και θα αποτελέσουν  μια ακόμα πιο βάρβαρη περιοριστική πολιτική, που θα εξοντώσει την οικονομία και την κοινωνία.
Απέναντι στην χρεοκοπία του Μνημονίου, ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ μέσα και έξω από τη Βουλή καταθέτει μια αριστερή, ρεαλιστική  και εφικτή πρόταση διεξόδου από την κρίση για μια νέα πορεία της χώρας.  Η έξοδος από την κρίση περνά μέσα από την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και τη διαγραφή μέρους του με όρους προστασίας του κόσμου της εργασίας.
Η  Πολιτική Κίνηση Ωραιοκάστρου  του Συνασπισμού  σας καλεί σε μια δημόσια συζήτηση για την εναλλακτική πρόταση απέναντι στην Κρίση το Σάββατο 7 Μαΐου 2011 και ώρα 8 μ.μ στην αίθουσα του ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ στο Παλαιόκαστρο.
Ομιλητές:
Δημήτρης Παπαδημούλης. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Γιάννης Μηλιός. Καθηγητής πολιτικής οικονομίας του ΕΜΠ και υπεύθυνος Οικονομικής πολιτικής του ΣΥΝ, μέλος της Π.Γ.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Νίκος Μπάτος: MASTER CHEF (μάγειρας) Ο ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΣ


MASTER CHEF (μάγειρας) Ο ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΣ

Δεύτερη φορά προσπάθησε μόνος του ο Σαραμάντος, να μαγειρέψει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, φροντίζοντας πρώτα τον εαυτό του ευνοώντας προκλητικά την Καλλιθέα και αδικώντας την Μυγδονία και το Ωραιόκαστρο.

Όμως τα υλικά που χρησιμοποιεί ο μάγειρας είναι κακής ποιότητας, ληγμένα, με αποτέλεσμα να μην βγαίνει η συνταγή.

Φθάσαμε στο τέλος Απριλίου και ακόμη ο Δήμος βαδίζει χωρίς πυξίδα.
Όλοι οι Δήμοι ψήφισαν Τεχνικά Προγράμματα αλλά και Προϋπολογισμούς μέχρι την 31η Μαρτίου, που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία.

Μόνον η Διοίκηση του Δήμου μας επιμένει να κινείται ερασιτεχνικά, με απόλυτη άγνοια, με περίσσεμα όμως κουτοπονηριάς για προσωπικό όφελος.

Στην δεύτερη επαναληπτική συνεδρίαση η παράταξή μας ζήτησε και πάλι την αναβολή του θέματος και δηλώσαμε την πρόθεση συνεργασίας, έτσι ώστε να καταρτίσουμε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που θα ανταποκρίνεται και θα αντιμετωπίζει ισότιμα, ισόρροπα και δίκαια και τις τρεις Δημοτικές Ενότητες.

Το αίτημά μας αυτό το ψήφισαν τα μέλη της Δημοτικής μας Παράταξης, ο Θεμελής και ο Χατζηπαραδείσης.
Η δήλωσή μας ότι θα προσφύγουμε και θα προσβάλλουμε αυτό το μόρφωμα, άφησε αδιάφορη την Διοίκηση.
Θα το προσβάλλουμε γιατί εμείς ως παράταξη δεν μπορούμε να συναινέσουμε και να δώσουμε λευκή επιταγή σε προσχεδιασμένες πρακτικές, που μόνον ζημία και υποβάθμιση εγγυώνται.

Δεν μπορούμε να δώσουμε λευκή επιταγή σε ανθρώπους που έχουν χάσει την αξιοπιστία τους.

Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα για τη σύνταξη του οποίου αγνοήθηκαν οι υπηρεσίες, δεν δόθηκαν στοιχεία, είπαν ψέματα (κατά την συνήθη πρακτική του Σαραμάντου). Ακόμη,  τις μη απαρτίες, τις βάφτισαν απαρτίες (και νονός ο Σαραμάντος).
Ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Σαραμάντου για να απασχολεί !!!! εθελοντές και όχι μόνο.

Είναι ο μόνος Δήμαρχος που εφεύρε τον ορισμό «εθελοντές».

Λαντζέρης ο Πολυχρονίδης

Χαρούμενος υπέρμαχος του Τεχνικού Προγράμματος (μόρφωμα) ο Πολυχρονίδης.
Θέλοντας να ευχαριστήσει τον Σαραμάντο που τον έκανε Αντιδήμαρχο, έστω και αν τον άφησε χωρίς αρμοδιότητες και μακριά από το Κεντρικό Δημαρχείο (για να μην τον έχει στα πόδια του).

Υπερασπίστηκε ένα κατάπτυστο κείμενο, ένα Τεχνικό Πρόγραμμα, που υποτιμά τη νοημοσύνη όσων γνωρίζουν να διαβάζουν απλά νούμερα.
Υπερασπίστηκε με σθένος να γίνουν τα έργα της Καλλιθέας, αυτά δηλαδή που δεν έκανε 8 χρόνια ο Σαραμάντος.
Ουσιαστικά βέβαια αναγνώρισε, όπως και ο Σαραμάντος, καθώς και το σύνολο της πλειοψηφίας, ότι στο Ωραιόκαστρο έγιναν έργα, δεν έχει ανάγκη από άλλα.
Συστήνουμε στον Πολυχρονίδη να ετοιμάσει την λάντζα του για να πλύνει τα βρώμικα πιάτα, από την κακή συνταγή του Σαραμάντου και το ληγμένο αποτέλεσμα του Τεχνικού Προγράμματος.

Ευαίσθητη οικοδέσποινα η Κέπετζη

Ως ευαίσθητη, μεγαλόκαρδη και γεμάτη προθυμία η Κέπετζη θέλησε να υπερασπισθεί, όπως είπε, τον «αδύναμο» πρώην Δήμο Καλλιθέας.
Διαπίστωσε πως την Καλλιθέα πρέπει να βοηθήσουμε, δίδοντας πάνω από το 50% των χρημάτων, γιατί εκεί δεν υπάρχει τίποτε απολύτως.

Πολύ γρήγορα λησμόνησε, το φυλλάδιο με τις ωραίες φωτογραφίες, ξέχασε που έλεγαν ότι το Ωραιόκαστρο έχει πολλά να ζηλέψει από την Καλλιθέα.
Ξέχασε όλα όσα έλεγαν, έγραφαν και αποτύπωναν σε ζωγραφιές και φωτογραφίες και με τα οποία εξαπάτησαν τους ψηφοφόρους.
Περιμένουμε με ενδιαφέρον την τοποθέτηση της κας Κέπετζη στην επόμενη συνεδρίαση όπου θα συζητήσουμε εκ νέου το καινούργιο για τρίτη φορά, αναθεωρημένο, τροποποιημένο, ληγμένο, ή όπως θέλετε πέστε το, Τεχνικό Πρόγραμμα.
Περιμένουμε μια πιο δίκαιη, πιο αντικειμενική, πιο ισότιμη ευαίσθητη οικοδέσποινα.

Ομοτράπεζοι κάποιοι

Οι παλιοί ομοτράπεζοι συνδετημόνες του Σαραμάντου, εθισμένοι και μυημένοι σε αυτές τις πρακτικές, έτριβαν τα χέρια τους μόλις το Τεχνικό Πρόγραμμα ψηφίστηκε (κατά πλειοψηφία).

Με μια φωνή είπαν. Άντε στην υγεία μας, στην υγεία των κορόιδων.
Καινούργια γλέντια αρχίζουν.

Απλοί συμμέτοχοι οι υπόλοιποι.

Υπάρχουν και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας που ψηφίζουν, χωρίς να διατυπώνουν ενστάσεις, χωρίς να ερευνούν θέματα υψίστης σημασίας όπως το Τεχνικό Πρόγραμμα.
Ας μην λησμονούν την ευθύνη που έχουν απέναντι στους πολίτες, για τη δίκαιη αντιμετώπιση των δημοτικών ενοτήτων που εκπροσωπούν.

Εμείς δηλώσαμε ευθαρσώς, όπως άλλωστε το προβλέπει ο κώδικας, το επιβάλλει η συνείδησή μας και το επιτάσσει το αίσθημα δικαίου, ότι θα προσφύγουμε και θα προσβάλλουμε το μόρφωμα του Τεχνικού Προγράμματος διότι:

Α) Κατανέμει απολύτως άνισα τα κονδύλια.

Β) Βυθίζει στην υποβάθμιση και την στασιμότητα τις περιοχές του Ωραιοκάστρου και της Μυγδονίας.

Γ) Προωθεί προκλητικά έργα και μελέτες, που δεν έγιναν επί 8 ολόκληρα χρόνια στην Καλλιθέα.

Δ) Καταρτίστηκε με απόλυτη αδιαφάνεια και χωρίς την χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων.

Ε) Ισχυρίσθηκαν ψευδώς ότι ετέθησαν υπ’ όψιν των Δημοτικών Συμβούλων οι αποφάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΤΟΣ
π. Δήμαρχος Ωραιοκάστρου
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ – ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ»
Λ. Δημοκρατίας & Κομνηνών γωνία
1ος όροφος τηλ. 2310689799
e-mail: batosnik@yahoo.gr

Δήμος Ωραιοκάστρου: Εκδήλωση για το ΑΓΧΟΣ

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Αστέριος Γαβότσης: Το δημοτικό σχολείο Μεσαίου και ο ….Μαυρογιαλούρος



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27.4.2011


Το δημοτικό σχολείο Μεσαίου και ο ….Μαυρογιαλούρος


Στο προεκλογικό περιοδικό του δήμου Καλλιθέας, τεύχος 15, το 2010,  ο Σαραμάντος, ως δήμαρχος Καλλιθέας,  έλεγε και έγραφε ότι το περιβόητο σχολείο του Μεσαίου, «έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Σχολικής Στέγης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης με εγκεκριμένη πίστωση 2.000.000 ευρώ».  Λίγο πολύ δηλαδή ότι το έργο είναι έτοιμο με μελέτες και εγκρίσεις και ότι όπου νάναι ξεκινάει, αφού του λείπει μόνο η  έκδοση της οικοδομικής άδειας. Σαν δήμαρχος Ωραιοκάστρου στο Τεχνικό πρόγραμμα του 2011 που παρουσίασε και ψήφισε …τα αλλάζει. Εμφανίζει το έργο της κατασκευής του σχολείου, σαν έργο για το οποίο  δεν υπάρχει ούτε καν «ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ» για την οποία μάλιστα προϋπολογίζει  το ποσό των 4.500 ευρώ.
Επιβεβαιώνοντας έτσι με την μια ότι για το έργο όχι μόνο δεν έχουν προχωρήσει καν οι απαιτούμενες διαδικασίες, αλλά ότι βρίσκεται ακόμη στην τοπογραφική μελέτη. Και για την δε κατασκευή του σχολείου -γιατί εκτός από τα ψέματα χρειάζονται και λεφτά για να κάνεις σχολείο- εντάσσει στο Τεχνικό πρόγραμμα του 2011 και ένα ποσό ύψους 200.000 ευρώ και αυτό χωρίς   να προσδιορίζει από πού θα  προέρχονται, ώστε να θεωρούνται εξασφαλισμένα. Η δε προεκλογικά εγκεκριμένη πίστωση των  2.000.000 ευρώ, έχει εξαφανιστεί από τον προϋπολογισμό.   Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και εύλογα.  Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία κορυφώνεται. Τι συμβαίνει; Υποτιμάει τόσο πολύ το δημοτικό συμβούλιο και τους πολίτες του Μεσαίου, που νομίζει ότι μπορεί να τους εμπαίζει  συνεχώς;   
Ο Σαραμάντος  και με το Τεχνικό πρόγραμμα,  απλά συνεχίζει   την γνωστή τακτική του Μαυρογιαλούρου, που φαίνεται να την κατέχει  καλά.  Όμως, στη δημοτικό συμβούλιο  «πιάστηκε  στα πράσα».
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας πληροφορήσουμε ώστε να είστε ενήμεροι για το τι γίνεται πίσω από την πλάτη σας, για αυτό το τόσο σημαντικό έργο του χωριού σας.  Εξάλλου δεν είναι τυχαία και η  στάση που κράτησε ο Δήμος Ωραιοκάστρου στο θέμα της κατάργησης του σχολείου του Μεσαίου. Όταν οι άλλοι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα έπαιρναν αποφάσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις που ετοίμαζε το Υπουργείο Παιδείας, ο δήμος Ωραιοκάστρου σιωπούσε.   Από τον Φεβρουάριο στο δημοτικό συμβούλιο στις 28/2 ο Αστέριος Γαβότσης έθεσε  το ερώτημα «Εμείς με τις συγχωνεύσεις τι θα κάνουμε;» Απάντηση δεν παίρνει και ξαναρωτάει  «Θα έχουμε συγχωνεύσεις;».  «Μάλλον όχι» απαντάει  η κα Ε.Κέπετζη. Επιμένει ο Α. Γαβότσης και λέει «δεν με απάντησε, θα έχουμε ναι ή όχι» «Απάντησα καθαρά» λέει η κα Ε.Κέπετζη.  Αυτό λέμε τώρα και εμείς, πιο καθαρά δεν γίνεται. Ο δήμαρχος Σαραμάντος απέφευγε να πάρει θέση και ουσιαστικά προετοίμαζε το δρόμο για την πρόταση του υπουργείου, για την κατάργηση του σχολείου, με την καθησυχαστική τακτική της αντιδημάρχου παιδείας. Και μόνο κάτω από την πίεση των γεγονότων και της δική μας παρέμβασης με την εκδήλωση στο Μεσαίο, που τόσο καταπολέμησε,  σύρθηκε στις  εκ των υστέρων και κατόπιν εορτής ανακοινώσεις  του δήμου, για την μη κατάργηση του σχολείου,  επιβεβαιώνοντας  απλά την ανεπάρκεια και τη δολιότητα της δημοτικής αρχής. Να αναφερθεί ότι στη συγκέντρωση της παράταξης "ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ" που έγινε στο Μεσαίο, όταν ο Α. Γαβότσης ρώτησε τον Γ.Λαζαρίδη η απάντηση ήταν ότι για όλα φταίνε το ΠΑΣΟΚ , η ΝΔ και οι υπάλληλοι της Νομαρχίας. Η ίδια παραπλανητική απάντηση δόθηκε στη συνάντηση του Δ.Σαραμάντου με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου του Μεσαίου.

Η παράταξη «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ» όπως από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των γονέων, στον αγώνα τους για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, έτσι θα συνεχίσει, ώστε να αποκτήσει ο δήμος μας τα σχολεία και την εκπαίδευση που αξίζουν στα παιδιά του (και το Μεσαίο το σχολείο του).

Αστέριος Γαβότσης, επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ν.Μπάτος:ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΖΗΜΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όταν το μυαλό λειτουργεί με δόλο είναι ευνόητο ότι το ένα ολίσθημα ακολουθεί το άλλο.


Μετά την δημοσιοποίηση όλων των ανισοτήτων του Τεχνικού Προγράμματος και την απήχηση που είχε σε όλο το Ωραιόκαστρο, για την κατάφορη αδικία κυρίως σε βάρος της πόλης μας,

Μετά τις αιτήσεις μ’ αριθ. πρωτ. 10150/18.4.2011 και 10152/18.4.2011 με τις οποίες ζητούσαμε:
α) την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και                         
β) τον ορισμό ημέρας και ώρας για ενημέρωση από την Τεχνική Υπηρεσία για τις μελέτες των πρώην Δήμων Καλλιθέας και Μυγδονίας, αλλά και μια σειρά από έγγραφα και αποφάσεις τα οποία είναι απαραίτητα για το Δημοτικό Συμβούλιο,  ο Σαραμάντος πανικόβλητος και μυημένος στην απόκρυψη στοιχείων, προέβη σε νέο ολίσθημα.

Επέλεξε ο Σαραμάντος την άτακτη οπισθοχώρηση και εκμεταλλευόμενος κατά τον χειρότερο τρόπο τις Άγιες Ημέρες  του Πάσχα, τις αργίες τεσσάρων ημερών, την τυχόν απουσία Δημοτικών Συμβούλων, παρέδωσε την Μεγάλη Πέμπτη το μεσημέρι πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία όρισε για την Τρίτη ημέρα του Πάσχα και μάλιστα σε πρωινή εργάσιμη ώρα!!!!!!!!

Η επιλογή αυτής της ημέρας και της ώρας δεν ήταν τυχαία. Διότι μας αποτρέπει να αναζητήσουμε και να παραλάβουμε τα στοιχεία που δεν μας παρεδόθησαν. Μας αποτρέπει ουσιαστικά να μελετήσουμε τις νέες παρεμβάσεις, τις αλλαγές, τις τροποποιήσεις, τις εξαφανίσεις έργων και μελετών και μια σειρά ερωτημάτων που προκύπτουν.

Συγκεκριμένα από μια σύντομη ματιά, διαπιστώσαμε ότι το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα, είναι το ίδιο επιζήμιο για το Ωραιόκαστρο διότι:
  1. Στον τομέα Νέα έργα δεν αυξάνει καθόλου το 1 εκατ. ευρώ του Ωραιοκάστρου αλλά μειώνει προσωρινά και πονηρά τα 3 εκατ. ευρώ των έργων της Καλλιθέας, απλώς αναβάλλοντας για λίγο αργότερα την πληρωμή τους από τον πολίτη του Ωραιοκάστρου.
  2. Στον τομέα Συνεχιζόμενα Έργα, διαθέτει από ιδίους πόρους, δηλαδή χρήματα του πολίτη:
34.000€ για το Ωραιόκαστρο,
410.000€ για τη Μυγδονία και
1.850.000€ για τη Καλλιθέα.
  1. Στα ενδοδημοτικά έργα διαθέτει:
210.000€ για το Ωραιόκαστρο,
360.000€ για τη Μυγδονία και
515.000€ για τη Καλλιθέα.
4.  Καλείται ο Πολίτης του Ωραιοκάστρου να πληρώσει (για μελέτες
     παρελθόντων ετών της Καλλιθέας 2004-2008) 715.000€ και για  
έργα της Καλλιθέας (που δεν έγιναν, τα τελευταία 8 χρόνια) πάνω από 1.000.000€

Απολύτως ανεξήγητη είναι η μείωση του Τεχνικού Προγράμματος συνολικά κατά 3.130.000€ (τα νέα έργα μειώθηκαν κατά 2.225.000€ και τα ενδοδημοτικά κατά 905.000€)

Εύλογα γεννάται το ερώτημα πως ένα ποσό της τάξης των 3.130.000€ έγινε ΚΑΠΝΟΣ;;
Προχειρότητα, Κουτοπονηριά, Ανευθυνότητα, Περιφρόνηση και εμπαιγμός των πολιτών.
Ανεξήγητο πως πριν πέντε ημέρες τα είχαν και τώρα τα έχασαν.

Με πόση ευκολία μπορεί κανείς να παίζει με τους θεσμούς, με τους πολίτες, με τα έργα και με τα εκατομμύρια ΕΥΡΩ;;

Με πόση αξιοπιστία μπορεί να περιβάλλουν οι πολίτες, τέτοιες επικίνδυνες, διαβλητές και επιζήμιες για τον Δήμο πρακτικές;;

Με τις πρακτικές αυτές ο Σαραμάντος και ο Αντιδ/χος Τεχνικής Υπηρεσίας Πολυχρονίδης εκτίθενται ανεπανόρθωτα.
Εκτίθενται γιατί συνεχίζουν να αφαιρούν από το Ωραιόκαστρο και να προσθέτουν στην Καλλιθέα.
Θα περιμέναμε ότι θα επανέλθουν με μια πρόταση αντικειμενική, δίκαιη και με αναλογική κατανομή.

Δυστυχώς ουδέν νεώτερον, ουδέν αναλογικότερον.

Το Ωραιόκαστρο συνεχίζει να αδικείται και πάλι το ίδιο αλόγιστα.


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΤΟΣ
Πρώην Δήμαρχος Ωραιοκάστρου
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ – ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ»
Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΝΗΝΩΝ ΓΩΝΙΑ
1ος ΟΡΟΦΟΣ, ΤΗΛ. 2310689799
e-mail: batosnik@yahoo.gr

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ-ΧΡΙΣΤΊΝΑ ΑΛΙΡΗ "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ"

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου την Τρίτη 26/04/2011 ώρα 12 μ.


 

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου την Τρίτη 26/04/2011 ώρα 12 το μεσημέρι  με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης "προτάσεις επί του τεχνικού προγράμματος",όπως φαίνεται και στην πρόσκληση παρακάτω:

Γαβότσης Αστέριος:Ανυπόληπτη και εκτεθειμένη η διοίκηση Σαραμάντου. Πίσω ολοταχώς. για το Τεχνικό πρόγραμμα».



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21.4.2011

Ανυπόληπτη και εκτεθειμένη  η διοίκηση Σαραμάντου. Πίσω ολοταχώς.  για το Τεχνικό πρόγραμμα».

H νέα διοίκηση του Δ. Σαραμάντου, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά , σε σύντομο χρονικό διάστημα κατώτερη των περιστάσεων. Δεν έκανε δεκτές τις παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης  κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Τεχνικό πρόγραμμα και προχώρησε στη ψήφισή του, εισάγοντας την μεροληπτική και απαράδεκτα άδικη  αντιμετώπιση   των τριών δημοτικών ενοτήτων. Αδίστακτα επέλεξε να βάλει πάνω από τα συμφέροντα του διευρυμένου νέου δήμου Ωραιοκάστρου,  τα παραταξιακά, τοπικιστικά  και εργολαβικά  συμφέροντα.  Ήλπιζε με τα ψίχουλα της εξίσωσης των δημοτικών τελών, ότι θα εξαπατούσε το Ωραιόκαστρο. . Αδυνατούσε να αντιληφθεί ότι το Ωραιόκαστρο που αποτελεί την μεγαλύτερη δημοτική ενότητα, του διευρυμένου δήμου,  δεν είναι δίκαιο στο Τεχνικό πρόγραμμα να το στάζεις χολή και φαρμάκι. Δεν είναι δυνατόν να δίνεις 3 εκατ. για έργα στην Καλλιθέα και μόνο 1 εκατ. για το Ωραιόκαστρο. Η συνέχεια ήταν οδυνηρή για τη διοίκηση, ιδίως  όταν βγήκε από το δημαρχείο και αντιλήφθηκε ότι με ένα τέτοιο Τεχνικό πρόγραμμα  δεν μπορούσε όχι να περπατήσει, αλλά ούτε  να σταθεί στο Ωραιόκαστρο. Μπροστά στο φόβο της γενικευμένης αποδοκιμασίας , προχώρησε στην  άτακτη αναδίπλωση και υποχώρηση. Συγκαλεί  νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κι μάλιστα στις 12 μ. ώστε να αποτρέψει την παρουσία των πολιτών,  για να μπαλώσει τα πράγματα και  να μαζέψει τα κομμάτια της. Με τον ίδιο φανατισμό που ψήφισαν στην προηγούμενη συνεδρίαση  αυτό το άδικο Τεχνικό πρόγραμμα, με τον ίδιο φανατισμό θα έρθουν τώρα να ψηφίσουν για να το αλλάξουν.  Η ανυποληψία και η έλλειψη του μέτρου και σοβαρότητας χαρακτηρίζει  τη διοίκηση Σαραμάντου. Το πρόβλημα δεν είναι  που το ένα λάθος της διαδέχεται το άλλο. Αυτό κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει ανεκτό. Το πρόβλημα είναι ότι  με τις ενέργειές της αποδυκνείεται επικίνδυνη για  το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης  σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για το εγχείρημα του Καλλικράτη και το διευρυμένο νέο δήμο Ωραιοκάστρου.   


Αστέριος Γαβότσης, επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ-ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΤΟΣ "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ-ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ"

Σύλλογος πολυτέκνων του πρώην Δήμου Μυγδονίας:Πρόσκληση σε όλους τους πολύτεκνους του νέου Δήμου Ωραιοκάστρου να εγγραφούν στο σύλλογο.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ
 
 Το σημαντικότερο πρόβλημα για την διάσωση και την επιβίωση του νέου Ελληνισμού μέσα στην ιστορία είναι το δημογραφικό πρόβλημα, ιδιαίτερα όπως διαμορφώνεται στις μέρες μας. Ένα πρόβλημα που συζητείται από πολλούς ειδικούς και μη ειδικούς, υπεύθυνους κι ανεύθυνους και που, παρά την αναντίρρητη σοβαρότητά του, ούτε αντιμετωπίσθηκε ούτε αντιμετωπίζεται υπεύθυνα από την Ελληνική Πολιτεία. Η κρατική απραξία είναι αδικαιολόγητη, δεδομένου ότι αυτό το ζήτημα παρακολουθείται από κάθε οργανωμένο κράτος  μελετώντας κι εφαρμόζοντας δραστήρια μέτρα.
   Η μείωση του πληθυσμού της χώρας μας σε Έλληνες σημαίνει αύξηση των ατόμων γεροντικής ηλικίας με τις ακόλουθες συνέπειες:
  1. Μείωση της παραγωγικότητας
  2. Κρίση στο ασφαλιστικό σύστημα
  3. Μείωση του μαθητικού δυναμικού
  4. Στέρηση των ενόπλων δυνάμεων από στρατεύσιμους
  5. Παράταση παραμονής ηλικιωμένων σε θέσης δράσης κι εξουσίας.
    Ο σύλλογος πολυτέκνων του πρώην  Δήμου Μυγδονίας κάνει ανοικτή πρόταση σε όλους τους πολύτεκνους του νέου Δήμου Ωραιοκάστρου να εγγραφούν στο σύλλογο  μας , για να ενώσουμε τις φωνές μας και να απαιτήσουμε από την Πολιτεία όσα δικαιωματικά μας ανήκουν.  Απευθυνόμαστε σε όλους τους αρμόδιους, τονίζοντας ότι η ευθύνη των εκάστοτε κυβερνώντων και των διοικητικών οργάνων αυτής είναι μια μέγιστη υπόθεση ευρύτατης κοινωνικής κι εθνικής σημασίας.
   Ζητάμε να αναγνωρισθεί η ξεχωριστή προσφορά των πολύτεκνων οικογενειών προς την Πατρίδα, που με κόπους και θυσίες προσφέρουν ως αιμοδότες το νέο πολύτιμο αίμα των παιδιών τους, για να σταθεί στα πόδια της η δύσμοιρη Ελλάδα μας, που τόσο βάλλεται.
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ του Δήμου Ωραιοκάστρου ελάτε μαζί μας! Ελάτε στο σύλλογο μας να γνωρισθούμε  και να διατυπώσουμε τις απόψεις μας για τα κοινά προβλήματά μας!
    Με την ευκαιρία που μας δίνεται να επικοινωνήσουμε μαζί σας για πρώτη φορά, θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στους ήρωες πολύτεκνους ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ αδέλφια και μαζί με τον αναστημένο Κύριο ας πορευθούμε την δύσκολη καθημερινότητά μας με καρτερικότητα κι ελπίδα.
                                                                     ΞΟΥΛΙΔΟΥ-ΚΑΡΑΤΖΑ  ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
                                                                     ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ
Τηλέφωνα επικοινωνίας :
Πορφυρίδης   Γιάννης: 6972 841114 Πρόεδρος
Ξουλίδου Σταυρούλα: 6936 093520, e-mail: staxoyl@gmail,  Αντιπρόεδρος
Ζορμπάς Τάσος: 6973 556952, Μέλος

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥ:Αρθρο Χρήστου Χατζηπαραδείση,Δημοτικού Συμβούλου Ωραιοκάστρου

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥ – ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΛΑΟΥ…….!

Φίλες και φίλοι συνδημότες του Δήμου Ωραιοκάστρου,
τις Άγιες αυτές μέρες ξεκούρασης και περισυλλογής είθισται να διατρανώνουμε, παράλληλα με το γεγονός της Ανάστασης του ΚΥΡΙΟΥ, και κάθε μείζον πρόβλημα που ταλανίζει την Ελληνική Κοινωνία με τις καλύτερες ευχές μας για την επίλυσή του. Και αυτό στις μέρες μας δεν είναι άλλο από την Πολιτικοθεσμική – Οικονομική – Κοινωνική και Δημοκρατική κρίση που διέρχεται η χώρα. Η ανυπαρξία πολιτικής ηγεσίας και η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να αναπαραγάγει πολιτικό προσωπικό, επιτείνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα σε όλα τα επίπεδα άσκησης της εξουσίας. Όλοι θυμόμαστε την εξέλιξη και αθρόα σύσταση Πολιτικών Οργανισμών (κομμάτων) μετά την μεταπολίτευση, που ξεκίνησε με τη συμμετοχή ενεργών πολιτών.
 Σήμερα οι Πολιτικοί Οργανισμοί έχουν απωλέσει τη δύναμη και την κοινωνική τους νομιμοποίηση με την απαξίωση και την απομάκρυνση της Κοινωνίας των Πολιτών από το πολιτικό σύστημα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την παράλυση και αδυναμία διαχείρισης και ανάληψης πολιτικών πρωτοβουλιών και ελιγμών, αλλά και την ελλειπή, έντιμη και έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών για το πρόβλημα. Ευτυχώς οι πολίτες ενημερώνονται από τη «μπλοκόσφαιρα» που σ’ αυτή τη συγκυρία προσφέρει πολύτιμη υπηρεσία στο ενσυνείδητο κενό της ενημέρωσης.
Σήμερα είναι αδήριτη η ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε, αυτή η κοινωνία των ενεργών πολιτών, ενωμένη, να ανακτήσει τα συντεταγμένα κυριαρχικά της δικαιώματα και την ανόρθωση του ηθικού και αξιακού συστήματος.
Ας ευχηθούμε η Ανάσταση του ΚΥΡΙΟΥ να φέρει την ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ του λαού και του Πολιτικού Συστήματος, για την ταχύτερη έξοδο από την κρίση.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

                                                     ΧΡΗΣΤΟΣ  ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ
                                                Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
                                                         Δήμου Ωραιοκάστρου

Ν.Μπάτος:ΕΠΙΣΤΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ


ΕΠΙΣΤΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ

Δεν πρόλαβε ο Πολυχρονίδης να πάει το δοχείο με το λάδι στο Πεντάλοφο, το προλάβαμε στη Νεοχωρούδα και γύρισε πίσω.

Την Τρίτη 26/4/2011, όπως αναγγέλλει το site του Δήμου, θα συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι, το Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα:

Συζήτηση και λήψη απόφασης επί των γραπτών προτάσεων, επί του «ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2011» (υπ’ αριθ. 104/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου), τροποποίηση του αρχικού σχεδίου και οριστική έγκριση.

ΚΑΙ ΝΟΝΟΣ Ο ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΣ

Μετονομάζει την προηγούμενη απόφαση ως «αρχικό σχέδιο» και ως «μη οριστική έγκριση» και ουσιαστικά ακυρώνουν και ακυρώνονται.

Κινήσεις πανικού, χωρίς συντονισμό με απόλυτη προχειρότητα και κυρίως γεμάτες πονηριά οι επιλογές του Σαραμάντου.

Είναι λυπηρό να βλέπει κανείς μια Διοίκηση σε απόλυτο πανικό και να κάνει πίσω ολοταχώς, φοβούμενοι την γενική κατακραυγή για την κλοπή που θα είχε υποστεί το Ωραιόκαστρο.

Το κείμενο που δημοσιεύσαμε στις 16 Απριλίου 2011 με λεπτομερή στοιχεία, η αίτηση που υποβάλλαμε μ’ αριθ. πρωτ. 10150/18.4.2011 ζητώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα, αλλά και η πρόθεσή μας να προσβάλλουμε το μόρφωμα που ονόμασαν Τεχνικό Πρόγραμμα, στην Περιφέρεια, τους ανάγκασε να επανακάμψουν, μη αναλογιζόμενοι ούτε αυτόν καθ’ αυτόν τον εξευτελισμό τους, και αποδεικνύοντας ξεκάθαρα ποιοι πραγματικά είναι και ποιοι οι σκοποί τους.

Εμείς νιώθουμε απόλυτα ικανοποιημένοι και δικαιωμένοι και ευχαριστούμε τους φορείς και τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για αντίδραση.

Η ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΘΗ.

Με εκτίμηση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΤΟΣ
Πρώην Δήμαρχος Ωραιοκάστρου
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ – ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ»
Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΝΗΝΩΝ ΓΩΝΙΑ
1ος ΟΡΟΦΟΣ, ΤΗΛ. 2310689799
e-mail: batosnik@yahoo.gr

Δήμος Ωραιοκάστρου,Γραφείο Νεολαίας:Πρόσκληση των Νέων σε συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης για το πρόγραμμα "ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ"


Επιστολή Γαβότση Αστέριου προς την Εφημερίδα "ΧΡΟΝΟΣ"

Ξέρετε, είναι λίγο δύσκολο να αφήσεις μια μακρόχρονη επιτυχημένη επιστημονική και επαγγελματική πορεία να γίνεται σκόνη στον βρόμικο αέρα του λαϊκισμού που φυσάει και ξεφυσάει ο Δ. Σαραμάντος. Πολύ περισσότερο να επιτρέπεις να δημιουργούνται απατηλές εντυπώσεις, από ποιόν; από αυτόν τον δυσώδη εσμό, της διοίκησης του δήμου, που επιχειρεί να παρουσιάσει το δίκιο σε άδικο.

Οι τυχοδιώκτες απέδειξαν πως το δις εξαμαρτείν δεν είναι γνώρισμα του σοφού και ότι είναι σίγουρα έργο του πονηρού και του κακόβουλου. Δις καταδικάστηκε ο Σαραμάντος, για παράβαση καθήκοντος και συγκαταλέγεται επάξια στην κατηγορία των δημάρχων που καταδικάστηκαν για εγκληματικές πράξεις κακοδιαχείρισης και αδιαφάνειας, που «με πολλές εγκληματικές πράξεις, παρέβησαν τα καθήκοντα τους και μετέφεραν απροσδιόριστη ποσότητα υλικών από το λατομείο του Μεσαίου σε ιδιώτες, προσπορίζοντας σε αυτούς παράνομο όφελος, ζημιώνοντας τον δήμο Καλλιθέας».
Είναι από αυτούς δηλαδή που κατέστησαν την τοπική αυτοδιοίκηση σε έναν από τους πλέον διεφθαρμένους τομείς της δημόσιας διοίκησης, σύμφωνα πάντα με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Κάτι που διέλαθε της προσοχής κάποιων, μέχρι τώρα τουλάχιστον, που εμφανίζονταν αντί της ρομφαίας με την πένα της κάθαρσης. Και έρχεται αυτός σήμερα να ζητήσει από όλους τους άλλους να αποδείξουν ότι δεν είναι …κλέφτες. Από τους νεοεκλεγμένους συμβούλους και πρώην δημάρχους.

 Γίνεται αντιληπτό στον καθένα λοιπόν γιατί οι αχαΐρευτοι, έχουν αφηνιάσει. Και μπροστά στην καταβαράθρωσή τους, το μόνο που τους έμεινε είναι να πετάξουν λάσπη από το βούρκο τους σε όλους εμάς, γιατί ακριβώς δεν είμαστε ίσα και όμοια. Ας μας επιτραπεί να μην το αποδεχτούμε. Εξάλλου γιατί πράγμα μιλάμε; Το «πόθεν έσχες» πόσες φορές να το δείξουμε. Το καταθέτουμε κάθε χρόνο ως γνωστόν στην Εισαγγελία Εφετών, μαζί με τα αντίγραφα των Τραπεζικών λογαριασμών. Το καταθέσαμε και στον «ΧΡΟΝΟ», προεκλογικά. Να το ξανακαταθέσουμε και μετεκλογικά;. Συγνώμη κε Παπαδόπουλε, αλλά αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Οι ανούσιοι εντυπωσιασμοί πράγματι τελείωσαν και δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε αυτούς, γιατί σεβόμαστε τους πολίτες και τους εαυτούς μας.

Αστέριος Γαβότσης, επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Σοκ: “Οι πρώτοι νόμιμοι “ομαδικοί οίκοι ανοχής” της Ελλάδος,σε περιοχή του πρώην Δήμου ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Απο το blog Diavatanews


Σοκ: “Οι πρώτοι νόμιμοι “ομαδικοί οίκοι ανοχής” της Ελλάδος, στα Διαβατα!!!”


24 Μαρτίου, 2011 στο 10:34 (Άρθρα Πάσπας Χρήστος, Είδηση!!)


Γράφει ο Χρήστος Πάσπας

Καλημέρα σε όλους… Όλα τα περιμέναμε να συμβούν στα Διαβατά… Ε, όχι και αυτό..!!!

Με αφορμή την αναγνώστρια του μπλόγκ μας Αναστασία, όπως υπογράφει στο σχόλιο της, την ευχαριστούμε πολύ για την πληροφορία που μας έδωσε, κάναμε την σχετική έρευνα στο διαδίκτυο και βρήκαμε τα εξής αποτελέσματα…

Ανακαλύψαμε το επίσημο site μιας “εταιρίας” που χαρακτηριστικά ψάχνει και.. συνεργάτες!! όπου δικαιολογείται η νομιμοποίηση των “οίκων ανοχής” (γιατί όχι λέμε εμείς) ώς μια πράξη προστασίας των ιερόδουλων και την κακομεταχείρησης τους, και καταλήξαμε στο ότι (το επικίνδυνο είναι) έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες και είναι πολύ κοντά μας…

Η επιλογή της περιοχής των Διαβατών (που είναι ήδη υποβαθμισμένη περιοχή λόγω της εγκληματικότητάς που υπάρχει) καταστρέφει όχι μόνο το “όνομα” μας, αλλά ίσως επηρεάζει και την ασφάλεια των Δημοτών μας. Δεν ξέρω ποιά θα είναι η επίπτωση σε εμάς, πρακτικά, αλλά δεν μπορώ να θεωρήσω πως αυτή η κίνηση θα βοηθήσει τον τόπο μας στην ανάπτυξη.

Όπως έχετε όλοι καταλάβει απο τις φωτογραφίες που δίνονται στην δημοσιότητα, το οίκημα που είναι υπο κατασκεύη βρίσκεται δίπλα απο τον “ΝΑΖΟ” όπως είναι η επωνυμία του (κατάστημα με ηλεκτρολογικό υλικό) στον δρόμο του κιλκισίου λίγο μετά τον οικισμό “Μακεδονία” (Εργατικές Κατοικίες Διαβατών).

Δεν ξέρω ποιά θα πρέπει να είναι η δική μας αντίδραση.. Ίσως και να είμαστε με δεμένα τα χέρια, διότι όλα (δυστυχώς ή ευτυχώς) κινούνται σε νόμιμα πλαίσια. Εμείς στο μπλόγκ απο την πλευρά μας αναδείξαμε το θέμα, όπως και πάλι επαναλαμβάνω με την βοήθεια της αναγνώστριάς μας, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών των Διαβατών. Η Έρευνα απο την πλευρά μας ωστόσο θα συνεχιστεί για περεταίρω ενημέρωση. Τα συμπεράσματα δικά σας…


Υ.Γ. Για επικοινωνία,προτάσεις,σχόλια,παρατηρήσεις,κριτική ,καταγγελίες αλλά και τη δική σας συνεισφορά σε άρθρα, η ομάδα του diavatanews βρίσκεται στο: diavatanews@yahoo.gr



Ο ΧΟΡΗΓΟΣ ΜΑΣ: “Δημιουργίες Δια χειρός, Πίγγου”

Ένα κατάστημα για τους λάτρεις του κλασσικού, με διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα για εσωτερικούς χώρους. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα ιδιαίτερα προσεγμένο και φιλικό περιβάλλον θα σας προτείναμε να κάνετε απλά μιά επίσκεψη στο κατάστημα μας. Οι τιμές είναι ανάλογες με τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Στις υπηρεσίες σας για ναργιλέδες, καρβουνάκια και διάφορες γεύσεις καπνού (κεράσι, ούζο, ανανά, πεπόνι, βερύκοκο κ.α.), Πίνακες ζωγραφικής, Διάφορα διακοσμητικά, Κορνίζες για φωτογραφίες και για πίνακες, λαμπάδες για το Πάσχα (πολύ καλές τιμές), μπουμπουνιέρες και στολισμοί σπιτιών για βαφτίσια γάμους και αρραβώνες.

Το κατάστημα βρίσκεται στα Διαβατά (απέναντι απο την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου) στην οδό Αγ. Γεωργίου 25. Θα χαρούμε πολύ να μας επισκευθείτε.

*** Θα βοηθήσετε πολύ το μπλόγκ αν κοινοποιήσετε το κείμενο στον τοίχο σας στο facebook.


Be the first to like this post.
6 σχόλια



AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ είπε,


24 Μαρτίου, 2011 στο 21:53

Φίλε μου, εκεi που λέτε στο blog ότι “θα γίνει” δεν ανοικει στα Διαβατά δηλ. στην Δημοτική μας Κοινότητα Διαβατών, αλλά στον πρώην Δήμο Καλλιθέας και τώρα (αν δεν κάνω λάθος) στο Δήμο Ωραιοκάστρου…

Είπα κι εγώ… πότε ψήφισα κατι τέτοιο και δεν το πήρα χαμπάρι;;;

Απάντηση



diavatanews είπε,


24 Μαρτίου, 2011 στο 22:01

Τους πολίτες των Διαβατών, δεν τους ενδιαφέρει που “ανήκει” το συγκεκριμένο οικόπεδο… Το θέμα είναι οι τοπικοί άρχοντες να προστατεύσουν το κοινό των Διαβατών και να σταματήσουν την υποβάθμιση της περιοχής μας… δεν μπορώ να πώ πως οι ευθύνες ανήκουν σε κάποιο πρόσωπο συγκεκριμένα, ή σε κάποιον φορέα της Δημοτικής Κοινότητας Διαβατών… Αλλά πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να απαγορεύσουμε αυτό που πρόκειται να γίνει.!! (Όσο μπορούμε φυσικά, ο καθένας απο την πλευρά του). Πόσο μάλλον εσείς απο την θέση του Αντιπροέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Διαβατών. Πάντα φιλικά, Χρήστος Πάσπας.


Απάντηση



AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ είπε,


24 Μαρτίου, 2011 στο 22:06

ΩΡΑΙΑ… ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!… ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΩΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ… ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ή ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ…


Απάντηση



stella είπε,


25 Μαρτίου, 2011 στο 02:48

Το προβλημα λυνετε επειδη δεν το ψηφισατε?Αυτο που θα επρεπε να σας ενδιαφερει ειναι να το αποτρεψετε,γιατι τους πολιτες που σας ψηφισαν αφορα.Οι αλλοι , ειχαν την” εξυπναδα” να το κανουν μακρια απο τα σπιτια τους και τα ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ,εμεις θα τους αφησουμε???????


Απάντηση



AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ είπε,


26 Μαρτίου, 2011 στο 01:05

Κι εσύ που είσαι πολίτης κι έχεις δικαιώματα αλλά κι υποχρεώσεις τι έχεις κάνει για αυτό…; Δεν αρκεί ένα στείρο κατηγορώ προς όλους τους αιρετούς κι έτσι νομίζουμε ότι «έχουμε καθαρίσει» με την συνείδηση μας ως πολίτες… Εγώ έχω όλη την καλή διάθεση να κάνω αυτό που θα προτείνεις ως λύση, αρκεί να είναι η ΛΥΣΗ!!!… βρες λοιπόν πρώτα την λύση κι αν υπάρχει τέτοια και δεν πραγματοποιηθεί τότε μαζί σου να κατηγορήσω κι εμένα κι όλους τους άλλους!… Όμως, ο αφορισμός των αιρετών είναι η εύκολη λύση… η λύση όμως των προβλημάτων είναι παρά πολύ δύσκολη υπόθεση!


Απάντηση



βαγγελης είπε,


26 Μαρτίου, 2011 στο 14:30

EAN NOMIZETE ΚΥΡΙΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΕΓΩ Ο ΣΥΝΔΗΜΟΤΗΣ ΣΑΣ (Ο ΟΠΟΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ)ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΩ ΣΑΣ ΕΚΛΕΞΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

Αίτημα κατοίκων του Παλαιοκάστρου για απομάκρυνση των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ.



Δελτίο τύπου Επιτροπής Κατοίκων Παλαιοκάστρου

Το πρόβλημα των πυλώνων και της μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης της ΔΕΗ, ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια την περιοχή του Παλαιοκάστρου. Στο πλαίσιο αυτό, ένα από τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι η διέλευση πυλώνων και εναέριων γραμμών μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης της ΔΕΗ, μέσα από κατοικημένες περιοχές, γεγονός που κρύβει κινδύνους για την υγεία μας.

Σύμφωνα με του ειδικούς:
•    Tα παιδιά μας που κατοικούν κοντά σε καλώδια υψηλής τάσης έχουν πενταπλάσιο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο.
•    Ο κίνδυνος λευχαιμίας και καρκίνου για τους μεγάλους είναι τριπλάσιος.
•    Ο κίνδυνος αποβολών των γυναικών διπλασιάζεται.

Επειδή πιστεύουμε ότι μπορούν να βρεθούν άλλες εναλλακτικές λύσεις για την εξυπηρέτηση του σκοπού της ΔΕΗ και γνωρίζοντας πως κάποιοι Δήμοι προσπάθησαν και τελικά κατάφεραν την απομάκρυνση των πυλώνων, όπως ο Δήμος Πανοράματος, Πυλαίας, Τριανδρίας, Εύοσμου και πολλοί άλλοι Δήμοι στην Ελλάδα,

ΖΗΤΟΥΜΕ

την απομάκρυνση των πυλώνων υψηλής τάσης της ΔΕΗ από τις κατοικημένες περιοχές του Παλαιοκάστρου, για περιβαλλοντικούς, αισθητικούς και ψυχολογικούς λόγους και προσβλέπουμε στην στήριξη του αιτήματός μας από τον Δήμο Ωραιοκάστρου.

Προσωρινή       Επιτροπή    Κατοίκων

1.    Αρβανιτίδου Αθηνά
2.    Γεράκη  Βικτώρια
3.    Κελεσίδης Στάθης
4.    Κόκκινου Ήβη
5.    Λιαπόπουλος Σταύρος
6.    Ντώνα Αλεξάνδρα
7.    Πασσαλής Γιάννης
8.    Σιώσιος Στέλιος

Με αφορμή την κατάθεση του αιτήματος στο Δήμο Ωραιοκάστρου, ξεκίνησε μία πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών. Καταθέτουμε την ανησυχία μας για την υγεία μας και την απευθύνουμε σε κάθε αρμόδιο πολιτικό και πολιτειακό θεσμό, στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, στα ΜΜΕ.
Όσοι επιθυμούν να συνυπογράψουν το αίτημα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι καταστάσεις υπογραφών βρίσκονται στα ακόλουθα σημεία:

    Nέον    Mπουγάτσα   (Μακεδ.Αγώνα)                             Παλαιόκαστρο
    Νέον  Φούρνος (Μακεδ.Αγώνα)                                      Παλαιόκαστρο
    Ψιλικά Μάκης Βαρδαλής    (Μακεδ.Αγώνα)                 Παλαιόκαστρο
    Βιβλιοπωλείο Σχέδιο     (Μακεδ.Αγώνα)                        Παλαιόκαστρο
    Φαρμακείο Μαρίας Εγγλεζάκη   (Π.Μελά)                   Παλαιόκαστρο
    Παπάζογλου Μπουγάτσα    (Π.Μελά)                             Παλαιόκαστρο
    Ψιλικά  ΄ο μικρός΄  (Μακεδονίας)                                    Παλαιόκαστρο
    Ψιλικά (Προφ.Ραφαήλ)                                                     Παλαιόκαστρο
    ΚΑΠΗ (Μακεδονικού Αγώνα)                                         Παλαιόκαστρο
    ΚΑΠΗ (Β.Γεωργίου)                                                         Ωραιόκαστρο
    Ιατρείο Βάιας Ιωαννίδου (Χρυσ. Σμύρνης)                     Ωραιόκαστρο
    Ιατρείο Ροξάνης Μπαϊζάνοβα (Χρυσ. Σμύρνης)             Ωραιόκαστρο
    Ιατρείο Μαρίνας Τοσουνίδου (Χρυσ. Σμύρνης)             Ωραιόκαστρο
    Φαρμακείο Θεόδωρου Τυμπανίδη (Αργυρουπόλεως)   Ωραιόκαστρο
    Ηλεκτρικά Πέτρου Αταμιάν (Χαραβά)                            Ωραιόκαστρο
    Κρεοπωλείο «Σάκης»  (Κομνηνών)                                 Ωραιόκαστρο
    Ιχθυοπωλείο «Μαρίνα» (Αριστοτέλους)                          Ωραιόκαστρο
    Κρεοπωλείο Αφοί Στεφανίδη (Β.Γεωργίου)                   Ωραιόκαστρο
    Βιβλιοπωλείο “Scripta” (Λ. Δημοκρατίας)                     Ωραιόκαστρο
    Protasis Manolopoulos (Θεσσαλονίκης)                         Ωραιόκαστρο


Τηλέφωνα επικοινωνίας με τα μέλη της προσωρινής επιτροπής είναι τα εξής:
•    Aρβανιτίδου Αθηνά        6984 320918
•    Γεράκη Βικτώρια          6973 575730
•    Κόκκινου Ήβη                6978 994835
•    Λιαπόπουλος Σταύρος   6945 500442
•    Ντώνα Αλεξάνδρα          6939 380254
•    Πασσαλής Γιάννης         6973 988443
•    Σιώσιος Στέλιος             6977 689382

Κ@λλιθιώτης Spor: Volley:Το Ωραιόκαστρο στην Α2 (Βίντεο)

http://kallithiotisspor.blogspot.com/2011/04/volley-2.html?spref=bl: "Ο ΔΑΣ Ωραιοκάστρου ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρωτάθλημα της Α΄γυναικών της ΕΠΕΣΘ καθώς στέφθηκε πρωταθλητής και εξασφάλισε την άνοδο στην Α2..."

Κ@λλιθιώτης Spor: ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ.

http://kallithiotisspor.blogspot.com/2011/04/blog-post_8900.html?spref=bl: "ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ του Αθλητικού και Μορφωτικού Συλλόγου ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ- ΕΚΛΟΓΕΣ- το νέο Δ. Σ. Μετά την οριστική απόφαση ανα..."

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΈΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΈΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 
Περισσότερα...

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Γαβότσης Αστέριος: Η διοίκηση του δήμου, κατάρτισε τον προϋπολογισμό και το Τεχνικό πρόγραμμα με ξεπερασμένες αντιλήψεις και «μπακαλίστικα» κριτήρια, επικίνδυνα για το μέλλον του νέου δήμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  18.4.2011


Προϋπολογισμός και  Τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ωραιοκάστρου, δυναμιτίζουν τα θεμέλια του διευρυμένου δήμου.  

Έναν προϋπολογισμό και ένα Τεχνικό πρόγραμμα, με την νοοτροπία του παλιού κοινοτάρχη, παρουσίασε ο δήμαρχος Δ. Σαραμάντος, αποδεικνύοντας ότι δυσκολεύεται  να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και την πολυπλοκότητα του νέου του ρόλου, στο διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου.  
Τόσο στον προϋπολογισμό, όσο κυρίως στο Τεχνικό πρόγραμμα, είναι έκδηλη η αδυναμία να αντιμετωπίσει δίκαια  και αναλογικά τις τρεις δημοτικές ενότητες, δυναμιτίζοντας έτσι από την αρχή τις βάσεις του διευρυμένου δήμου.
Με τον προϋπολογισμό, δεν μειώνει αναλογικά και ποσοστιαία τα δημοτικά τέλη, στο σύνολο του δήμου, όπως προτείναμε,  αλλά επιλέγει τη μονομερή εξίσωση  κυρίως στη δημοτική ενότητα του Ωραιοκάστρου και αυτό υπέρ των ιδιοκτητών μεγάλων ακινήτων. Στο Τεχνικό πρόγραμμα, στην προσπάθειά του, να «μπαλώσει» τα πράγματα, κόβει προγραμματισμένα  έργα στο Ωραιόκαστρο και μειώνει το ποσό των νέων έργων στο 1 εκατ., δίνοντας παράλληλα στην Καλλιθέα τα τριπλάσια,  3εκατ. Η κίνηση επανόρθωσης, όπως συμβαίνει πολλές φορές απλά χειροτέρεψε την κατάσταση, εντείνοντας την άνιση αντιμετώπιση των δημοτικών ενοτήτων και έβαλε τον δυναμίτη στα αδύνατα ακόμα θεμέλια του Καλλικράτη.
Η διοίκηση του δήμου, με λίγα λόγια κατάρτισε τον  προϋπολογισμό και το Τεχνικό πρόγραμμα με ξεπερασμένες αντιλήψεις και  «μπακαλίστικα»  κριτήρια, επικίνδυνα για το μέλλον του νέου δήμου.    
Στον  προϋπολογισμό του δήμου, μαζί με τον τρόπο κατάρτισής του,  καθρεφτίζονται οι  πολιτικές  επιλογές,  οι  κοινωνικές  αξίες  καθώς και  οι αντιλήψεις της  δημοτικής αρχής.  
Στον  προϋπολογισμό πρέπει να διασφαλίζεται  η διαφάνεια των οικονομικών θεμάτων που διαχειρίζεται ο Δήμος και η δυνατότητα να γνωρίζει ο πολίτης πώς αξιοποιούνται τα χρήματά του.
Μιλάμε δηλαδή για έναν  δημοκρατικό προϋπολογισμό, δίκαιο στην κατάρτισή του και  διαφανή στην εκτέλεσή του, ανοικτό στον έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου και της κοινωνίας.
Ο προϋπολογισμός της διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου,  ούτε δημοκρατικός, ούτε δίκαιος, ούτε διαφανής, ούτε ανοιχτός στον έλεγχο του Δημοτικού Συμβουλίου και της κοινωνίας είναι.  
Η διοίκηση του δήμου επέλεξε την αδιαφάνεια και τα ελλιπή στοιχεία για την πραγματική οικονομική κατάσταση του Δήμου, με την επιτροπή Απογραφής.  
Η  φιλοσοφία του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού προγράμματος    παραπέμπει επικίνδυνα σε έναν κακώς εννοούμενο τοπικισμό   και   περιορίζεται  στην πεπατημένη μιας διαχειριστικής και όχι αναπτυξιακής λογικής, αφού δεν δημιουργεί δομές για την ανάπτυξη,  δεν μεριμνά και για νέες πηγές εσόδων.
Ο  προϋπολογισμός πέραν των άλλων είναι και   πλασματικός αφού συμπεριλαμβάνει έσοδα και έξοδα που είναι βέβαιον ότι δεν θα εισπραχθούν και δεν θα δαπανηθούν. Επίσης στερείται πρότασης για την αύξηση της απορροφητικότητας και της αύξησης των εσόδων από οφειλές τρίτων στο δήμο.
Τέλος δεν αντιμετωπίζει δίκαια  τους  συνενούμενους  δήμους και είναι  μη-περιβαλλοντικός προϋπολογισμός, αφού οι δαπάνες/επενδύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, των φυσικών πόρων, την αποκατάσταση των χωματερών, την ανακύκλωση και την εξοικονόμηση ενέργειας είναι από μηδαμινές έως σχεδόν ανύπαρκτες.
 

Αστέριος Γαβότσης, επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»