Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΑΒΑΤΑ: Συλλήψεις σε συνεργείο για κλοπές οχημάτων

Tρία άτομα συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για κλοπές οχημάτων τα οποία στη συνέχεια αποσυναρμολογούσαν με σκοπό την πώληση ανταλλακτικών.
Συγκεκριμένα σε έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ συνελήφθησαν σε συνεργείο αυτοκινήτων σε αγροτική περιοχή της Ιωνίας Θεσσαλονίκης, ένας Έλληνας 31 ετών, ένας 29χρονος ομογενής και ένας 40χρονος αλλοδαπός να επιχειρούν να αποσυναρμολογήσουν Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο είχαν αφαιρέσει νωρίτερα, από την περιοχή της Νικόπολης.

Εντός του συνεργείου βρέθηκαν επιπλέον, πέντε Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (τύπου τζιπ), τα οποία είχαν αφαιρέσει αυτό το μήνα από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Βρέθηκε επίσης ένα δίκανο κυνηγετικό όπλο το οποίο είχε κλαπεί μαζί με ένα Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, από περιοχή του Νομού Σερρών
πλήθος ανταλλακτικών και ειδικά εργαλεία για την αποσυναρμολόγησή τους.
Εξάλλου, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από το 2006 έως και σήμερα ο 31χρονος έχει προβεί στη διάλυση & αποσυναρμολόγηση περίπου 120 Ι.Χ. φορτηγών αυτοκινήτων ανοικτού τύπου.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για «Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα», «Σύσταση συμμορίας», Νομοθεσία «Περί όπλων», «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών», με την οποία αναμένετο να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
 Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για «Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα», «Σύσταση συμμορίας», Νομοθεσία «Περί όπλων», «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών» (τα πρώτα αδικήματα είναι σε βαθμό κακουργήματος).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.