Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Δ.A.Σ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


       Διαβάζοντας την ανακοίνωση του δήμου νοιώσαμε έκπληξη για την τοποθέτησή του, σε σχέση με το «χαράτσι» που επέβαλε στο τένις. Σύμφωνα με το συντάκτη της επιστολής το ποσό των 2 ευρώ ανά ώρα ανά γήπεδο που ισοδυναμεί για τον σύλλογό μας με το ποσό των 2.500 ευρώ το χρόνο δεν είναι ένα δυσβάστακτο «χαράτσι» αλλά κάτι λογικό!!!! 
      Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι οποιαδήποτε επιπλέον επιβάρυνση σε έναν αθλητικό σύλλογο και κατά συνέπεια στα αθλητικά μέλη του, στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε δεν είναι ούτε λογικό αλλά ούτε και ηθικό;;;  Και όταν μάλιστα ως δημότης περιμένεις να έχεις τη συνδρομή και τη συμπαράσταση του δήμου στις αθλητικές δραστηριότητες. Εκτός και εάν προσπαθούν  να μας αναγκάσουν ως σύλλογο να αυξήσουμε την συνδρομή μας που ήταν από τις χαμηλότερες στο τένις , ώστε να υπάρχουν διαρροές αθλητών μας σε άλλους συλλόγους. 
      Αληθεύει,  αυτό που διαδίδεται  σ’ όλο το Ωραιόκαστρο, ότι ιδιωτική εταιρεία τένις ζήτησε τη  χρήση των γηπέδων τένις ;; Το «χαράτσι» χαροποίησε μόνον όσους έκαναν παράνομη χρήση των γηπέδων, γιατί τώρα νομιμοποιήθηκαν !!!!!!  
      Απευθύνει ο δήμος εκβιαστικό κάλεσμα στους αθλητικούς συλλόγους (φορείς) να «…προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες στους δημότες(!)», αν θέλουν «ο δήμος να καλύπτει τα έξοδα λειτουργίας των χώρων για αυτού του είδους τη χρήση». Είναι η χείριστη μορφή απειλής, εκβιασμού και εκφοβισμού των ερασιτεχνικών συλλόγων του Ωραιοκάστρου καθώς όλοι γνωρίζουν ότι οι μη κερδοσκοπικοί  σύλλογοι  προσφέρουν τις υπηρεσίες τους βασιζόμενοι στις συνδρομές των μελών τους και στις χορηγίες πολιτών.  Ίσως όμως η δημοτική αρχή θεωρεί ότι  ένας άλλος τρόπος παροχής υπηρεσιών των συλλόγων - βεβαίως  βεβαίως - είναι να γίνονται απευθείας αναθέσεις δημοτικών έργων …..σε μέλος της διοίκησης, ώστε το μέλος αυτό  έπειτα να είναι ο μεγάλος χορηγός του συλλόγου. Από τέτοιους χορηγούς χορτάσαμε … κανέναν καλό ρε παιδιάάάάά……!!!!!!!!
     Σας ενημερώνουμε, ανενημέρωτοι, ότι οι συνδρομές όλων των συλλόγων  του Ωραιοκάστρου είναι οι φθηνότεροι της περιοχής, σε όλα τα αθλήματα ….Εξαιρούνται οι σύλλογοι που έχουν ως  μέλος τους  δημοτικούς – εθνικούς εργολάβους ..!!!!!!
      Αληθεύει  ότι ετοιμάζουν νέο  «χαράτσι» και ψάχνουν να βρουν πως θα  «ματώσουν»  οικονομικά περισσότερο το σύλλογο  μας ;; Σε μια προσπάθεια να αιτιολογήσει το χαράτσι στο τένις, ο συντάκτης, υποστηρίζει πως «τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη συντήρηση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και γιατί όχι, για την κατασκευή και νέων που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος». Δηλαδή, η δημοτική  αρχή  προτιμά  να  στραγγαλίσει  οικονομικά τους  συλλόγους του Ωραιοκάστρου  που  δραστηριοποιούνται  στο τένις, παρά να «διαθέσει δημοτικά  κονδύλια που  θα  μπορούσαν να αξιοποιηθούν για άλλους σκοπούς ;;;; Με αυτό τον τρόπο θα συντηρήσει  και θα  κατασκευάσει  νέες αθλητικές εγκαταστάσεις;;; Αυτό εννοεί όταν δηλώνει πως «η διοίκηση του  δήμου Ωραιοκάστρου και η ΔΗΚΕΩ θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τα θέματα του αθλητισμού με βάση την πάγια θέση της για  συνεργασία (;) με  τους αθλητικούς  συλλόγους της περιοχής, πάντα  προς  όφελος των συμπολιτών μας (;)» Πάντως, είναι απορίας άξιον γιατί η διοίκηση του δήμου παρέλειψε να αναφέρει ότι θα διαθέσει μόλις 7.200 ευρώ για τις ανάγκες του δημοτικού γηπέδου, καλύτερα να το ονομάσουμε «χωράφι», Ωραιοκάστρου, την στιγμή που μερίμνησε να εξασφαλίσει εξαπλάσιο κονδύλι (43.600 ευρώ) για τη συντήρηση του γηπέδου ποδοσφαίρου του Μονολόφου. Από την άλλη ,διαδίδουν ότι η Δημοτική αρχή  θα επιχορηγήσει με χρηματικά ποσά , όλους του συλλόγους . Με τι χρήματα ;;  με αυτά που θα μαζέψει με τα κάθε είδους «χαράτσια» από τους αθλητικούς συλλόγους του Ωραιοκάστρου ;;;; …….δηλαδή ….
                   Να σε κάψω Γιάννη μ’ , να σ’ αλείψω  λάδι .                                                                                                                                                                Κύριε Δήμαρχε μη συνηγορείτε και εσείς στην καταστροφή του ερασιτεχνικού  αθλητισμού στο Ωραιόκαστρο. Ξέρετε πολύ καλά τι να κάνετε.         

Επενδύστε σε αθλητικές εγκαταστάσεις στον δήμο Ωραιοκάστρου. 
  
Από τη μεριά μας σας λέμε επίσης : Κόψτε τα σαρανταπεντάρια και τις απευθείας αναθέσεις,  για να εξοικονομήσετε χρήματα και να κάνετε έργα, και  μην επιβάλετε «χαράτσια» στους αθλητικούς συλλόγους του Ωραιοκάστρου , μην κόβετε τα χρήματα από τον αμιγώς ερασιτεχνικό αθλητισμό .
          Πρέπει ο αθλητισμός να επιζήσει τις δύσκολες αυτές στιγμές καθώς η ικανοποίηση και η χαρά που φέρνουν οι επιτυχίες των συλλόγων του Ωραιοκάστρου , και όχι μόνον ,  δεν έχουν αντάλλαγμα.Ο συντάκτης της επιστολής του δήμου,  εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται την αδυναμία της δημοτικής αρχής να διαχειριστεί το «υψηλό» κόστος συντήρησης των γηπέδων τένις . Πάντως πρέπει να γνωρίζετε ότι συνεχίζει να  ισχύει η προσφορά μας, για διαχείριση των γηπέδων τένις,  από τον σύλλογο μας Δ.Α.Σ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ , χωρίς κόστος για τον δήμο ……. !!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.