Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Χρ.Χατζηπαραδείσης:ΟΙ ΚΑΙΝΟΤΡΟΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΥ

ΟΙ ΚΑΙΝΟΤΡΟΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΥ

Όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο αλλά κανένας δεν θέλει να αλλάξει τον εαυτό του.
Αυτό καταδεικνύεται περίτρανα και στους διοικούντες του Δήμου Ωραιοκάστρου. Δεν θέλουν να ξεφύγουν από νοοτροπίες του παρελθόντος και το σαθρό μοντέλο διοίκησης και διαχείρισης, με αποτέλεσμα η κατάσταση στα τεκταινόμενα του Δήμου Ωραιοκάστρου να βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη και επικίνδυνη.
Προβλέψαμε μάλιστα, ότι οι εξελίξεις του επόμενου διαστήματος, θα αποδειχθούν εξαιρετικά κρίσιμες για την επιβίωση της αξιοπιστίας και της ικανότητας δημοκρατικής διαχείρισης της διοίκησης του Δήμου, πολύ δε περισσότερο στη σημερινή συγκυρία, όπου οι ραγδαίες εξελίξεις στο οικονομοπολιτικό πεδίο, δεν επιτρέπουν την πολυτέλεια των παραταξιακών εγωισμών και πονηρών μεθοδεύσεων.
Είναι η ώρα που ο καθένας αναμετράται με την ιστορία και όπου, μόνον οι έντιμες, σύννομες και καθαρές λύσεις έχουν θέση στην εξοργισμένη και αγανακτισμένη κοινωνία. Η οικονομική περιδίνηση που περιβάλλει και τους ήδη υπερχρεωμένους Δήμους, δεν αφήνει περιθώρια προσωπικών επιλογών και κατασπατάλησης κονδυλίων σε καινότροπες δράσεις.
Πρότεινα στο Δ.Σ. να καταργηθεί η στρατιά των Συμβούλων και Ειδικών Συνεργατών που απορροφούν σημαντικά κονδύλια. Και η απάντηση ήταν “να σοβαρευτούμε”.
Δεν ξέρω κε Σαραμάντο πόσο σοβαρό είναι να μένουν απλήρωτοι υπάλληλοι πάνω από 10 μήνες, να μην έχει μπει σταγόνα πετρελαίου θέρμανσης σε κτίριο του Δήμου και οι υπάλληλοι να δουλεύουν με τα παλτά. Δεν ξέρω πόσο σοβαρό είναι να μεριμνήσει ο Δήμος για την πλήρη κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, γνωστού όντος, ότι προχθές το Υπουργείο Παιδείας έκοψε τα κονδύλια κατά 2/3 σε σχέση με πέρυσι. Δεν ξέρω πόσο σοβαρό είναι να έρχονται θέματα υψίστης σημασίας για τον Δήμο σε διαδικασία προ ημερησίας διατάξεως χωρίς ενημέρωση, όπως π.χ. θέμα λατομείων.
Επίμονα τόσο εγώ, όσο και σύσσωμη η αντιπολίτευση, εδώ και μήνες ζητούμε να έρθει στο Δ.Σ. σαν μοναδικό θέμα των λατομείων με την προσκόμιση των συμβάσεων, εγκρίσεων αδειών και τις Μ.Π.Ε. Δεν επιτρέπεται να λειτουργούν στον ίδιο Δήμο 2 λατομεία με διαφορετικό καθεστώς. Όσο το καθυστερείτε, τόσο περισσότερο ενισχύετε των αδιαφάνεια και την υποψία στην υποταγή σας σε μυστικές και υπόγειες διαδρομές.
Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός κλίματος ενίσχυσης του οράματος, της ελπίδας και της εμπιστοσύνης των πολιτών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που είναι βάναυσα τραυματισμένη. Οι πολίτες του Δήμου Ωραιοκάστρου πρέπει να νιώσουν ότι υπάρχει όριο στη δραματική μείωση της αξιοπιστίας και υποβάθμισης του Δήμου Ωραιοκάστρου από τη Διοίκηση. Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να λειτουργήσει σωστά το ανώτατο όργανο Διοίκησης του Δήμου, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, εκπροσωπώντας θεσμικά τη λαϊκή κυριαρχία με δημοκρατικές διαδικασίες.
Δεν είναι δυνατόν να μην τίθενται προτάσεις Δημοτικών Συμβούλων σε ψηφοφορία με εγωιστική εμμονή και μεθόδευση του Προεδρείου. Δεν είναι δυνατόν να ζητούμε εδώ και μήνες να τεθούν για συζήτηση και ψηφοφορία τα θέματα κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και του Συμπαραστάτη του Πολίτη και να τα αποφεύγουν.
Αντιθέτως, υπάρχουν στις συνεδριάσεις αδικαιολόγητες και παράνομες διακοπές, προκλήσεις, αλλότριες προσωπικές αναφορές στον εκάστοτε ομιλούντα, δημιουργώντας αμφίδρομες αντεγκλήσεις εκτός θεμάτων, από το Προεδρείο, προκαλώντας τον εκνευρισμό Συμβούλων και πολιτών.
Όσο και εάν τα “spreads” της αρνητικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ανέβηκαν κατακόρυφα, δεν νομιμοποιείται και δεν έχει κανένας το θεσμικό και κοινωνικοπολιτικό δικαίωμα να “διασύρει” και να απαξιεί τον ανώτατο θεσμό του Δήμου. Εκτός εάν η φαρέτρα της Διοίκησης εμπεριέχει ως “σταθερές” αξίες την πονηρία, τη μεθόδευση, την αδικία, την ασέβεια και απαξίωση στους θεσμούς, εμμένοντας έτσι στην ύφανση ενός ιδιότυπου παραλογισμού που δημιουργεί συνήθως θεσμική εκτροπή, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα στην κοινωνία του Ωραιοκάστρου!
Καλή συνέχεια!


ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΡΑΔΕΙΣΗΣ
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Ωραιοκάστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.