Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΟΡΘΟΣΩΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Το νέο αθλητικό τμήμα του ΚΕΡΑΥΝΟΥ Ωραιοκάστρου


Δελτίο τύπου

ΚΕΡΑΥΝΟΣ -ΟΡΘΟΣΩΜΙΚΗ



Όλοι ξέρουμε, πως ο τρόπος που περπατάμε ή στεκόμαστε στην καθημερινή μας ζωή αντικατοπτρίζει τα συναισθήματα και την ψυχική μας διάθεση. Όταν νιώθουμε αυτοπεποίθηση για το σώμα μας, εκπέμπουμε υγεία, δύναμη και σιγουριά για τα μικρά ή τα μεγάλα πράγματα που έχουμε να κάνουμε στη ζωή μας.
Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ Ωραιοκάστρου, έχοντας σαv στόχo τηv υγιή εvασχόληση τωv ατόμωv με τov αθλητισμό πρoσφέρovτας χαρά, ευεξία, ψυχαγωγία και με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση του αθλητισμού, δημιούργησε ΝΕΟ τμήμα: ΟΡΘΟΣΩΜΙΚΗ.
Προπονήτρια του τμήματος: ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΠΟΥ. Μια καταπληκτική γυμνάστρια με μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμμένο άθλημα και όχι μόνο.
Απόφοιτος Α.Π.Θ. (1992), τμήματος ΤΕΦΑΑ. Ειδικότητα: παραδοσιακοί χοροί.
Παρακολούθησε σεμινάρια, ορθοσωμικής-αεροβικής στο SALTO & 2 χρόνια στο GRAFTS.
Υπήρξε αθλήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πιγκ-πογκ), κερδίζοντας δύο πρωταθλήματα Ελλάδας και έχοντας 13 συμμετοχές με την εθνική ομάδα, για κύπελο Ευρώπης και συμμετοχές σε κύπελο Ευρώπης.
Τώρα είναι είναι διεθνής διαιτητής & επιδιαιτητής στο πιγκ-πογκ, με συμμετοχή σε παγκόσμια πρωταθλήματα: στους Ολυμπιακούς αγώνες 2004 και στα special Olympics 2011.(Αθήνα).
Διαιτητής basket Β' εθνικής ανδρών, Α'1 γυναικών, εθνικής κατηγορίας, επίσης διαιτητής basket για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Προπονήτρια ΟΡΘΟΣΩΜΙΚΗΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ, πιγκ-πογκ, πάνω από 15 χρόνια, σε πολλούς αθλητ. Συλλόγους.( ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, Α.Σ. Μπερδανόπουλου, Α.Σ. Πέραν Θεσ/νίκης, Γαλαξία, Δ.Σταυρούπολης, Εχέδωρο Σίνδου).
Παράλληλα τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται στην Ομοσπονδία πιγκ-πογκ, ως υπεύθυνη γραφείου βόρειας Ελλάδας.
Εμπειρικά εξειδικευμένη, η γυμνάστρια μας, η Μαρία, μας μιλάει για τη πιο αγαπημένη της ενασχόληση, την ορθοσωμική.
--Η ορθοσωμική γυμναστική απευθύνεται σε όλους, σε άτομα κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Απευθύνεται επίσης σε άτομα που παρουσιάζουν προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, όπως κύφωση, λόρδωση, σκολίωση κλπ.
Βασίζεται στις Αρχές της Οστεοπαθητικής. Δίνει ιδιαίτερη σημασία στα προβλήματα Δομής και Λειτουργίας του Ανθρωπίνου σώματος.
Ενδείκνυται για αυχενικούς και ραχιαίους πόνους - δυσκαμψία αρθρώσεων Για έγκυες γυναίκες μετά τον 3° και 4° μήνα επιβάλλεται. Αντενδείκνυται σε παθολογικές καταστάσεις με προχωρημένες αλλοιώσεις.
Είναι ήρεμη άσκηση. Με αρμονικό και ήπιο τρόπο απελευθερώνονται οι αρθρώσεις, η αναπνοή και βοηθάει στη συνεργασία σκέψης – σώματος.
Χρησιμοποιώ ειδικά προσαρμοσμένο ασκησιολόγιο διατατικών και δυναμικών ασκήσεων, συνοδευόμενο με μουσική,που βοηθάει αφ' ενός στην πρόληψη και στη διόρθωση των μυοσκελετικών προβλημάτων, όπως και στη συντήρηση της καλής φυσικής κατάστασης και αφ' ετέρου στη πνευματική ηρεμία.
Μέσα από την ορθοσωμική άσκηση, καταφέρνουμε να ενισχύουμε την δυναμικότητα και τη νεανικότητα του σώματος μας. Μπορεί να γίνει σε όρθια ή καθιστή θέση, σε στρωματάκια ή με μπάλες. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: οι ασκήσεις να γίνονται σε κάταλληλο δάπεδο, για να μην καταπονούνται οι αρθρώσεις.
Εξ' ίσου σημαντικό, η εκγύμναση να γίνεται τρεις φορές την εβδομάδα. Πολλές γυναίκες, μετά από μια ώρα γυμναστικής, μου αποκαλύπτουν, οτι νοιώθουν απίστευτη ευεξία, όση σωρευμένη κούραση κι αν είχαν!!!--
Ξεκινήστε, σήμερα κιόλας, να φροντίζετε το σώμα σας, δώστε του ενδυνάμωση, υγεία και χάρη- πείτε του, με αυτό τον τρόπο, ένα μεγάλο ευχαριστώ που σας στηρίζει σε κάθε στιγμή της ζωής σας και νιώστε την ικανοποίηση οτι δημιουργείτε οι ίδιες για τον εαυτό σας μια θετική στάση απέναντι στη ζωή!

Με εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο
&
η έφορος τμήματος: Ντίνα Μαρκοπούλου
η προπονήτρια: Μαρία Τσίπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.