Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Δήλωση Αστέριου Γαβότση για την τιμή ζώνης ακινήτων στο Ωραιόκαστρο, στη Μυγδονία και την Καλλιθέα.



Δήλωση Αστέριου Γαβότση για την τιμή ζώνης ακινήτων στο Ωραιόκαστρο, στη Μυγδονία και την Καλλιθέα.

Άδικα, αδικαιολόγητα και δυσβάσταχτα τα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες. Ειδικότερα  για το πρόβλημα υπολογισμού της τιμής ζώνης, στα όρια του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου  ο Α. Γαβότσης δήλωσε: 
Οι πρώην Δήμοι Μυγδονίας και Καλλιθέας (κάποια διαμερίσματα), επειδή δεν είχαν ενταχθεί στο σύστημα αντικειμενικών αξιών, υπολογίζονταν τα ακίνητα με τιμή ζώνης 500 ευρώ, που ήταν το ελάχιστο του Νομού.

 Με την  ενοποίηση τους όμως  με το Δήμο Ωραιοκάστρου, που η ελάχιστη τιμή ζώνης είναι 850 ευρώ, ανατρέπεται ο υπολογισμός της τιμής ζώνης και από το ελάχιστο του Νομού, υπολογίζεται με το ελάχιστο του δήμου. Και το ελάχιστο στο δήμο Ωραιοκάστρου, είναι 850 ευρώ,  φυσικά κατά πολύ  μεγαλύτερο από αυτό  που ίσχυε μέχρι τώρα. Οι επιπτώσεις για τους δημότες θα είναι μεγάλες

1). Στη ρύθμιση ημιυπαίθριων και λοιπών χώρων, για τον υπολογισμό του προστίμου διατήρησης,
2). Στον υπολογισμό αντικειμενικής αξίας κατά τη σύνταξη συμβολαίων
3). Στον υπολογισμό του ειδικού τέλους για τα ακίνητα.

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, αφού  καλούνται οι δημότες να καταβάλουν υπέρογκα και άδικα ποσά, σε αυτές τις συνθήκες της οικονομικής κρίσης. 
Ενημερώσαμε έγκαιρα για το πρόβλημα τη διοίκηση του δήμου στο δημοτικό συμβούλιο και θέσαμε ερώτημα σχετικά με  τις ενέργειες που προτίθεται  να κάνει ώστε να προστατεύσει τους κατοίκους των πρώην Δήμων Μυγδονίας και Καλλιθέας με  τη διατήρηση της  τιμής ζώνης στα 500€, αλλά και του Ωραιοκάστρου με τη συνολική μείωση στην  ελάχιστη  τιμή  ζώνης.  Η  διοίκηση όμως του δήμου, που  λόγω αδιαφορίας και έλλειψης δυνατοτήτων περιορίζεται στο ρόλο του παθητικού θεατή των προβλημάτων του δήμου, αφήνει και εδώ ανυπεράσπιστους τους δημότες να σηκώσουν τα αδικαιολόγητα και δυσβάσταχτα βάρη των ακινήτων  τους

Αστέριος Γαβότσης
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών              
 «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.