Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Νίκος Μπάτος:Οι πολίτες αποδοκιμάσανε την τακτική Σαραμάντου

Νίκος Μπάτος:Οι πολίτες αποδοκιμάσανε την τακτική Σαραμάντου

Η αποχαιρετιστήρια βραδιά των Πολιτιστικών εκδηλώσεων ήταν αφιερωμένη στους αδερφούς Ματθαίο και Κώστα Τσαχουρίδη.
Είναι η Τρίτη χρονιά που τους φιλοξενούμε στο Ωραιόκαστρο.      Το 2009 και 2010 με  πρωτοβουλίες της Διοίκησής μας και την επιμέλεια του Δημοτικού Συμβούλου Κυριάκου Ιωσηφίδη, όπως και φέτος.
Ο Σαραμάντος που εμφανίστηκε στο τέλος της εκδήλωσης, πήρε το λόγο και διέπραξε διπλό ατόπημα.
Αναφερόμενος προφανώς στα παράπονα των πολιτών για ελλιπή ενημέρωση για τις εκδηλώσεις, προσπάθησε να μετακυλήσει όλες τις ευθύνες στους συνεργάτες του, βγάζοντας «την ουρά του απέξω».
Στη συνέχεια προσπάθησε να κατηγορήσει την αντιπολίτευση, αλλά συνάντησε σθεναρή αντίδραση από τους πολίτες οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι με την τακτική του τον ανάγκασαν να σταματήσει.
Όπως διαβάσαμε στα blog των κουμπάρων και φίλων, είχε σκοπό να πει ότι η αντιπολίτευση δεν θέλει να πληρωθούν οι εκδηλώσεις.
Νομίζει ότι με τις κουτοπονηριές, θα κρύψει τις παρανομίες του και τα αληθινά γεγονότα.
Οι πολίτες του Ωραιοκάστρου έχουν γνώση και καταλαβαίνουν ξεκάθαρα την αλήθεια.
Το πρόβλημα με τον ΔΟΠΠΑΩ είναι ότι έχει να πληρώσει χρέη παρελθόντων ετών 900.000€.
Τα χρήματα τα οποία έχει στο ταμείο 610.000€ προέρχονται από τον πρώην Δήμο Ωραιοκάστρου και ΜΟΝΟ.
Τα οικονομικά στοιχεία των Νομικών Προσώπων των δυο άλλων Δήμων παραμένουν έως και σήμερα, άγνωστα σε μας. Ο Σαραμάντος αρνείται πεισματικά να παραδώσει στους Δημοτικούς Συμβούλους τους απολογισμούς του έτους 2010.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχει Εισαγγελική εντολή και εντολή του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, ο Σαραμάντος παρανομώντας αρνείται.
Οι πολίτες βλέπουν τα χρήματα του Δήμου να παίρνουν το δρόμο για Καλλιθέα βάσει της απαράδεκτης κατανομής αφ’ ενός, και αφετέρου σε μισθούς και δωράκια σε ημετέρους.
Οι πολίτες βλέπουν τα χρήματα του πρώην Δήμου Ωραιοκάστρου τα οποία προορίζονταν για την κατασκευή δυο νέων Παιδικών Σταθμών στη Παιδόπολη, να προορίζονται για την πληρωμή χρεών των άλλων Δήμων.
Οι πολίτες βλέπουν την προσπάθεια φίμωσης κάθε άξιου και υπεύθυνου συμπολίτη και από την άλλη μεριά τις στρατιές των ειδικών συμβούλων και εθελοντών που στοιχίζονται γύρω από τον Σαραμάντο με το αζημίωτο.
Όταν έχεις κατασκευάσει μια Τεχνική Λίμνη γεμάτη νερό (για την αναψυχή των κατοίκων αλλά και για το πότισμα) και δεν είναι ούτε καν ικανοί με αυτό το άφθονο νερό, να ποτίσουν τα σαράντα έλατα που τα άφησαν να ξεραθούν στη Γαλήνη, αλλά και τις φλαμουριές και τα φυτά που ξεράθηκαν στο Κονταξοπούλειο, τότε αγωνίζεσαι για να μην απλωθεί παντού αυτή η καταστροφική ξεραΐλα.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΤΟΣ
π. Δήμαρχος Ωραιοκάστρου
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ – ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ»
Λ. Δημοκρατίας & Κομνηνών γωνία
1ος όροφος τηλ.& fax 2310689799
e-mail: batosnik@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.