Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ...ΣΤΗ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑ!


Δείτε την επόμενη Κυριακή 7 Αυγούστου στις 12 στην εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...” της 4Ε τη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης. Το Σάββατο το συνεργείο θα βρίσκεται στο Παλατιανό Κιλκίς για τα γυρίσματα, ενώ "σειρά" έχουν τα Στεφανινά, η Αμμουλιανή κ.α. μαγευτικοί τόποι της ελληνικής γης.. 

Ο τόπος των ....”ξακουστών αυγών” μας αποκαλύπτει τις ομορφιές την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμά του.
Επισκεπτόμαστε το λατομείο “Γένεσις”, ένα θέατρο που διαθέτει από τις καλύτερες ακουστικές στην Ελλάδα.
Γνωρίζουμε τον πατέρα Σταύρο, τον ιερέα για τον οποίο μας μίλησαν οι κάτοικοι με μεγάλη αγάπη.
Γευόμαστε τοπικά παραδοσιακά φαγητά, ενώ η κ. Ελένη μας καλοδέχεται στο σπίτι της και μας φιλεύει Σπανάκι με αυγά σερβιρισμένα στον παραδοσιακό οντά!
Μιλάμε με το γηραιότερο ζευγάρι του χωριού οι οποίοι μας αποκαλύπτουν τα μυστικά του επιτυχημένου γάμου τους.
Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θυμούνται και μας διηγούνται με νοσταλγία. “Μεταφερόμαστε” στο παρελθόν μέσω του λαογραφικού μουσείου της Νεοχωρούδας .
Οι χοροί, τα φαγητά καθώς και τα έθιμα της στάμνας και της τριχιάς παρουσιάζονται αριστοτεχνικά μπροστά στους τηλεοπτικούς σας δέκτες.
Αυτά και άλλα πολλά την επόμενη Κυριακή στις 12 ΜΟΝΟ στην 4Ε.
Στον τόπο που γεννήθηκα”. Το χωριό ξανά στο επίκεντρο!

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.