Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μελισσοχωρίου για τη μη επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης στο Μελισσοχώρι.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ
                                                                                    
                                                                                            ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ ,  29-8-2011

                                                                                             ΑΡ. ΠΡΩΤΟΚ. : 126
                                                                                             ΠΡΟΣ : Κον Δ. Σαραμάντο
                                                                                                          Δήμαρχο Ωραιοκάστρου
                                                                                             Κοιν:    Κα Κέπετζη Ειρήνη
                                                                                                          Αντιδήμαρχο Παιδείας
                                                                                                          Δήμου Ωραιοκάστρου
                                                                                              Κοιν :  Ημερήσιο Τύπο
                             Αξιότιμοι κύριοι,
         
          Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις ότι θα λύσετε το οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Μελισσοχώρι και ότι το Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουμε χωρίς κανένα πρόβλημα, δεν έγινε απολύτως τίποτε. Σε απάντηση του εγγράφου μας με αριθμό πρωτοκόλλου 122 και ημερομηνία 12-5-2011 για το ποιες ενέργειες έχετε κάνει έως τότε,  μας είχατε ενημερώσει ότι περιμένατε την ίδρυση του 2ου Δημοτικού σχολείου Μελισσοχωρίου και ότι είχατε πράξει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες γι αυτό.
           Τότε γιατί το ζήτημα δεν προχώρησε ; Ποιος είναι υπεύθυνος γι αυτό ; Σε ποια υπηρεσία έχει κολλήσει και γιατί ; Προφανώς κανείς από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν ασχολήθηκε με ζήλο για το θέμα αυτό . Ίσως γιατί δεν αντιληφθήκατε τη σοβαρότητα της κατάστασης παρά το ότι εμείς σας το φωνάζουμε με κάθε τρόπο όλη την προηγούμενη χρονιά. Παρά τα ψηφίσματα γενικών συνελεύσεων να κλείσουμε το σχολείο μήπως και ιδρώσει κανενός το αυτί , δεν το κάναμε γιατί σπεύδατε να μας καθησυχάζετε ότι όλα θα λυθούν, αλλά από την επόμενη σχολική χρονιά. Ότι έπρεπε να κάνουμε υπομονή για να γίνουν όλα με το γράμμα του νόμου . Ότι παρά το γεγονός ότι έτοιμες σχολικές  αίθουσες σε ενοικιαζόμενο χώρο έχουν φτιαχτεί για να στεγάσουν τα παιδιά μας , αυτά  έπρεπε να κάνουν μαθήματα σε παράγκες τύπου kibo ανθυγιεινές και αντιπαιδαγωγικές , μια και το ξανατονίζουμε,  μήπως δεν το καταλάβατε, στο σχολείο μας έχουμε 11 αίθουσες στις οποίες πρέπει να στριμωχτούν 15 τμήματα συν ένα τμήμα ένταξης . Με απλά μαθηματικά ……τα νούμερα δεν βγαίνουν. Ταυτόχρονα είμαστε πειραματικό με διευρυμένο ωράριο, πράγμα που σημαίνει ότι σε τέτοιες συνθήκες παιδάκια 6-7 ετών είναι μέχρι τις 2:00  μ.μ σε ένα τέτοιο  σχολικό συγκρότημα.
           Κάνουμε υπομονή και ξανακάνουμε υπομονή , μέχρι και η αίθουσα εκδηλώσεων έγινε σχολική τάξη . ΄Ως πότε; Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ! Δείξαμε την ανοχή που μας ζητήσατε. Όλοι συμφωνήσατε ότι είναι δίκαιο το αίτημά μας. Θεωρούμε απαράδεκτο, λόγω γραφειοκρατίας , κακής συνεννόησης , δυσλειτουργίας υπηρεσιών , αδιαφορίας υπευθύνων και φορέων ,τα αθώα μικρά παιδιά, η ελπίδα και το μέλλον αυτού του τόπου , να πληρώνουν το τίμημα.  
          Επιτέλους δώστε λύση στο πρόβλημα σχολικής στέγης που χρόνια τώρα βασανίζει το Μελισσοχώρι. Βαρεθήκαμε τα λόγια και τις υποσχέσεις . ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΑΜΕΣΑ. Τα παιδιά μας δεν είναι εμπορεύματα που πρέπει να στοιβαχθούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ και δε δεχόμαστε να αντιμετωπίζονται ως τέτοια…
          Όσο για τη σημερινή συνάντηση για τη σχολική στέγη, θεωρούμε ότι είναι ένα μεγάλο φιάσκο , ένα πανηγύρι εντυπωσιασμού όπου στην ουσία λόγω του πλήθους των καλεσμένων τίποτε σημαντικό δε θα συζητηθεί ούτε και θα λυθεί φυσικά. Γι αυτό ο σύλλογός μας κατόπιν συνεδρίασης αποφάσισε να απέχει ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αναλγησία που έχουν δείξει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στο να δοθεί λύση για το Μελισσοχώρι .
          Επιθυμούμε η επιστολή αυτή να διαβαστεί σε όλους τους παρευρισκομένους στη συνάντησή σας για να γνωρίσουν όλοι τα δίκαια αιτήματά μας , πιστεύοντας ότι κατανοούν και δικαιολογούν τη στάση μας .

                                                                                                             

                                                                                                                   ΜΕ ΤΙΜΗ
                                       

                                                                        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
     
          
                    ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                             ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ


1 σχόλιο:

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.