Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Άκυρες προσλήψεις στο δήμο Ωραιοκάστρου, μετά από απόφαση του ΑΣΕΠ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25.8.2011

Οργή στην κοινωνία και μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για τη διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου.  Η ακύρωση του διαγωνισμού πρόσληψης 18 οδηγών απορριμματοφόρων από τον ΑΣΕΠ, προκλήθηκε από την  ψευδή βεβαίωση του δήμου Ωραιοκάστρου, για τον πραγματικό αριθμό των απορριμματοφόρων του δήμου και την απόκρυψη της  ηλεκτρονικής κάρτας ταχογράφου, που απαιτούνταν για τους υποψήφιους οδηγούς. Η παραπλανητική βεβαίωση, η οποία ήταν φυσικά εν γνώσει του δημάρχου,  φέρει την υπογραφή του αντιδημάρχου Θ. Ματσουκατίδη, ο οποίος και θα επωμιστεί την ευθύνη  και τις συνέπειες, της πράξης του. 
Με αυτήν την τακτική και για ψηφοθηρικούς λόγους,  η  διοίκηση του δήμου επιχείρησε  να παραπλανήσει τον ΑΣΕΠ και να κοροϊδέψει τους ανέργους.
Ο  επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ» Αστέριος Γαβότσης και ο ανεξάρτητος δημοτικός  σύμβουλος  Χρήστος Χατζηπαραδείσης, ζήτησαν, το αυτονόητο,  την   τήρηση της αξιοκρατίας και αμεροληψίας στο διαγωνισμό των προσλήψεων, προς όφελος όλων των υποψηφίων.   
Με απόφασή του το ΑΣΕΠ, ζήτησε την επανάληψη του διαγωνισμού, λόγω παρατυπιών που σημειωθήκαν κατά τη διαδικασία και τον πίνακα κατάταξης, δικαιώνοντας έτσι τον Αστέριο Γαβότσης και τον Χρήστο Χατζηπαραδειση. Ο δε δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δ. Σαραμάντος, απολογούμενος προς τον ΑΣΕΠ, παραδέχεται ότι έγιναν «αστοχίες» και επιχειρεί να επιρρίψει τις ευθύνες σε υπαλλήλους και συνεργάτες του.
Η άθλια  αυτή διαδικασία εκθέτει το Δήμο και το δήμαρχο Ωραιοκάστρου,  Δ. Σαραμάντο, ο οποίος με αυτές τις ξεπερασμένες και καταδικασμένες ρουσφετολογικές πρακτικές, προκαλεί  το κοινό αίσθημα και εμπαίζει τους ανέργους, επιχειρώντας να παραβιάσει   αδίστακτα και αυτές ακόμα τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ
Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος Δ. Σαραμάντος ελέγχεται για προσλήψεις  με αμφισβητούμενες και μη αξιόπιστες διαδικασίες. Για  ανάλογη παράβαση, κατά το παρελθόν, ως δήμαρχος Καλλιθέας, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών.  
Ο  αδιόρθωτος λοιπόν Δ. Σαραμάντος  αφού φρόντισε για εκατοντάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις στο δήμο Καλλιθέας,  συνεχίζει τώρα το «έργο» του και στο δήμο Ωραιοκάστρου.  
  Αντί να χρησιμοποιήσει  το δήμο για την παραγωγή έργου, τον χρησιμοποιεί ως μηχανισμό ρουσφετολογικών προσλήψεων και αποδεικνύει  πως και μετά από την καταδικαστική του απόφαση δεν έχει  αλλάξει την τακτική του.
Με το  όργιο ρουσφετιού, τα επαίσχυντα ταξίματα και το παζάρι ελπίδας, για μια θέση στο δήμο, ως παλιός κομματάρχης, προκαλεί την δίκαιη οργή της τοπικής κοινωνίας.  Με τις δόλιες ραδιουργίες του κατάφερε να βρωμίσει το Δήμο με σκουπίδια. Η ευθύνη ακεραία δική του και για αυτό επιχειρεί να τη φορτώσει σε άλλους.
Ως αντιπολίτευση δεν θα επιτρέψουμε τον εμπαιγμό της διοίκησης του δήμου σε βάρος των χιλιάδων  άνεργων συμπολιτών μας. Επιδίωξη μας είναι η εξασφάλιση της αντικειμενικότητας και της αξιοπιστίας των διαγωνισμών.
Με την επανάληψη του συγκεκριμένου διαγωνισμού, κανείς από τους συμμετέχοντες δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, ως προς τη διατήρηση της δίκαιης μοριοδότησης του.

Θα αγωνιστούμε μαζί με όλους τους δημότες,  για να διασφαλισθούν,  αντικειμενικές και αδιάβλητες  διαδικασίες προσλήψεων, σε αυτές τις κρίσιμες για όλους οικονομικές συνθήκες. Για την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των δημοτών,  για την προάσπιση της αξιοπρέπειας τους και του δικαιώματος  τους για εργασία.  


Αστέριος Γαβότσης
Επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών
 «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.