Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Μ.Σ.ΜΕΣΑΙΟΥ "Ο ΠΟΝΤΟΣ":ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΠΤΑΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 Απο το πρώτο βράδυ των εκδηλώσεων: Ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ» κ.Γαβότσης Αστέριος,προσφέρει τιμητική πλακέτα σε ένα απο τα χορευτικά τμήματα.
Foto απο το site: http://www.oraiokastro.net/

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
²Ο ΠΟΝΤΟΣ ²

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΠΤΑΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και με πάρα πολύ κόσμο, το 29ο επταήμερο πολιτιστικών, ποντιακών και θρησκευτικών εκδηλώσεων που οργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου Θεσ/νίκης «Ο ΠΟΝΤΟΣ», από 31 Ιουλίου  έως 6 Αυγούστου 2011, με την ευκαιρία της γιορτής της Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος και τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την ίδρυση του.
Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα των: Μορφωτικής Πολιτιστικής Κίνησης Νέων Μελισσοχωρίου, Συλλόγου Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων, Συλλόγου Ποντίων Μυγδονίας «Διγενής», Συλλόγου Ξηροχωρίου, Πολιτιστικού  Συλλόγου Πενταλόφου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαίου «Ο ΠΟΝΤΟΣ».   
 Πραγματοποιήθηκε δίωρο αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη του ελληνικού τραγουδιού Σταύρο Κουγιουμτζή από το λαϊκό συγκρότημα «Μακεδόνες».
 Ποντιακή βραδιά με τους τραγουδιστές Γεώργιο Σιδηρόπουλο, Αλέξη Παρχαρίδη, Γεώργιο Σασκαλίδη και Θεόφιλο Ακριτίδη στη λύρα ήταν οι Ιωάννης Σανίδης και Δαμιανός Ακριτίδης, στο νταούλι ο Γεωργιος Π. Αμανατίδης και στο αρμόνιο ο Γεώργιος Θ. Αμανατίδης.
Επίσης παρουσιάστηκε μουσική με ποντιακή λύρα από τους μαθητές του μουσικού τμήματος του συλλόγου, Γεώργιο Παπαδόπουλο, Παύλο Αμανατίδη, Γεώργιο Φωτιάδη, Χρήστο Μαρμαρίδη, Παναγιώτη Μωϋσιάδη, Νικόλαο Πατσίδη και Κώστα Λαζαρίδη. Η μουσική επιμέλεια των τραγουδιών έγινε από τον υπεύθυνο του τμήματος αυτού Μπαϊρακτάρη Θωμά.
 Προσφέρθηκαν παραδοσιακά φαγητά, έγιναν ποδοσφαιρικοί αγώνες μικρών και μεγάλων της  «Αστραπής» Μεσαίου για το κύπελλο Αναστάσιος Μαρμαρίδης. Στους μεγάλους το κύπελλο  το  κέρδισαν οι παλαίμαχοι της Αστραπής Μεσαίου για δεύτερη συνεχή χρονιά με σκορ 3-0 στα πέναλτι, κανονικός αγώνας 4-4 και στους μικρούς η ομάδα των αγοριών έναντι των κοριτσιών με σκορ 7-1.  Ακόμα έγιναν θεατρική παράσταση με το έργο του Σαίξπηρ «Το ημέρωμα της στρίγγλας» σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και παιδική εκδήλωση με το  Μαρμέλο.
Την παραμονή έγινε Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της εικόνας Μεταμόρφωση Του Σωτήρος χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννη και πολλών ιερέων της γύρω περιοχής μέσα στο χωριό και το βράδυ έγινε το πανηγύρι από την ποδοσφαιρική ομάδα «Αστραπή» Μεσαίου με το συγκρότημα  «Τα παιδιά του Μεσαίου».
Την ημέρα της γιορτής έγινε η Θεία Λειτουργία και το βράδυ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων και τη ρίψη πυροτεχνημάτων.
Σε όλους τους συμμετέχοντες (καλλιτέχνες και συλλόγους), δόθηκε αναμνηστικό δίπλωμα για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις αυτές.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους: ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτριος Σαραμάντος, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Ωραιοκάστρου Γεώργιος Λαζαρίδης, Αναστάσιος Πολυχρονίδης και Ειρήνη Κέπεντζη,  ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ωραοκάστρου Κυριάκος Δούμπαλας, οι  δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ωραιοκάστρου: Σταύρος Μαρμαρίδης, Γεώργιος Τσιτσικλής, Αστέριος Γαβότσης, Κυριάκος Ιωσηφίδης, Χρήστος Τερζής του Αθανασίου, Δάφνη Δεληπάλα, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Μεσαίου Σάββας Φωτιάδης, Μελισσοχωρίου Αθανάσιος Μοσχόπουλος και δημοτικής κοινότητας Ωραιοκάστρου Τσακαλίδης Θεόδωρος, ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος περιφερειάρχη Γαβριήλ Αβραμίδης, οι ιερείς Σταύρος Κυρσταυρίδης, Χαράλαμπος Ιακωβίδης και Δημήτριος από το Μελισσοχώρι, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Φιλαδελφείας  η πρόεδρος Ζωή Βαλασάκη, το διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρούδας ο «Μέγας Αλέξανδρος» Ελευθερία Δερέκη και Αντωνία Γιαγιά, ο γιατρός Μηνάς Παπαδόπουλος, ο σύμβουλος του συλλόγου Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης Παύλος Τσιλογλανίδης, ο τέως πολιτευτής Χρήστος Καζαντζίδης κι ο Στέλιος  Καγιάς. 
Ευχές έστειλε και ο εκτελών χρέη περιφερειάρχη Διονύσης Ψωμιάδης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου ευχαριστεί το Δήμο Ωραιοκάστρου και τη Δημοτική Επιχείρηση για τη συνεργασία τους (ηχητική κάλυψη, καρέκλες, τραπέζια, και το προσωπικό για την καθαριότητα του χώρου) και την οικονομική ενίσχυση, το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη  χορηγία της θεατρικής παράστασης, τον χορηγό επικοινωνίας Ράδιο Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης, τους χορηγούς: Μακεδονική Βιοτεχνία Πυροτεχνικών (ΜΑ.ΒΙ.ΠΥ.), Κούτλας Τριαντάφυλλος Concetto, Μαρμαρίδης Γεώργιος Expert, Αφοί Τσολακίδη, Αίολος Α.Ε.Β.Ε., Όμιλος Επιλεγμένων Καταστημάτων ΕΡΜΗΣ Χρυσοχόου Χρήστος, Κρεοπωλείο Ο ΛΑΖΟΣ Μεσαίο, Καφέ-μπουγάτσα ΤΟ ΡΟΔΟΝ, ΦώτοΣτέλιος Διαβατά, Γαλακτοβιομηχανία Λύκας και Παντελή Τσακίρη,   την Αστραπή Μεσαίου για τον ποδοσφαιρικό αγώνα, τις γυναίκες του χωριού  Μυροφόρα Μαρμαρίδου, Δέσποινα Μαρμαρίδου και Μαρία Πασαλίδου με το σύζυγο της Δημήτρη στο μαγείρεμα του παραδοσιακού σουρβά, αντιστοίχως τις Βέτα Κορωνίδου, Σόνια Μαυροπούλου,  Μαργαρίτα Λιθοξοπούλου, Μαρία Πετρίδου, Ελένη Πετρίδου και Άννα Αμανατίδου στις παραδοσιακές πίτες,  στην καντίνα  του συλλόγου τους Μένια Λαζαρίδου, Κατερίνα Λαζαρίδου, Ευθυμία Λιθοξοπούλου, Κυριακή Στεφανίδου, την Αγγελική Αυθεντοπούλου και τον Γεώργιο Θεοδωρίδη για το ηλεκτρικό ρεύμα. Τέλος ευχαριστεί όλα τα παιδιά του συλλόγου που βοήθησαν σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων και τον κόσμο που παρευρέθηκε.

Δεύτερο βράδυ εκδηλώσεων: Αφιέρωμα στο Σταύρο Κουγιουμτζή, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ.Σαραμάντος Δημήτριος,προσφέρει τιμητικό δίπλωμα στο λαϊκό τραγουδιστή Λαζαρίδη Γεώργιο από το συγκρότημα ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.


Το τμήμα εκμάθησης ποντιακής λύρας

Το παιδικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.