Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Προκλητική αδιαφορία και ανικανότητα της διοίκησης του δήμου, για την υδροδότηση του Μελισσοχωρίου.

Δελτίο τύπου  3/8/2011

Προκλητική αδιαφορία και ανικανότητα της διοίκησης του δήμου, για την υδροδότηση του Μελισσοχωρίου. 

Η προβληματική υδροδότηση στο Μελισσοχώρι, με τις παρατεταμένες διακοπές νερού,  έρχεται να επιβεβαιώσει την ανικανότητα της διοίκησης.
Οι πολίτες του Μελισσοχωρίου βρίσκονται στα όρια «νευρικής κρίσης». Τα όσα τραγικά βιώνουν την περίοδο του καλοκαιριού, με τη διακοπή της υδροδότησης,  θυμίζουν άλλες χώρες…  
Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης και η διοίκηση του  Δήμου Ωραιοκάστρου, φάνηκαν ΑΝΙΚΑΝΟΙ να αντιμετωπίσουν έγκαιρα το πρόβλημα.
Η έλλειψη οργάνωσης και σχεδιασμού έφερε τα τραγικά αυτά αποτελέσματα, και ίσως τα χειρότερα να μην έχουν έρθει ακόμα.
   Αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει  ούτε μακρόπνοος, ούτε στοιχειώδης σχεδιασμός, για να μειώνονται έστω, οι συνέπειες των  προβλημάτων  σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, με τις υπάρχουσες  γεωτρήσεις, όπως γίνονταν επί της διοίκησης του Α. Γαβότση. Η οποία όταν  βρέθηκε αντιμέτωπη με το πρόβλημα υδροδότησης, με την ορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων και νέες γεωτρήσεις τουλάχιστον το ελαχιστοποίησε. 
    Δυστυχώς για άλλη μια φορά και σε αυτό το θέμα, φάνηκαν οι τεράστιες ευθύνες της διοίκησης. Η ανικανότητα οργάνωσης και ορθολογικής διαχείρισης των υπαρχόντων υδάτινων  πόρων, σε συνδυασμό με την αδιαφορία για τον σχεδιασμό της οριστικής επίλυσης  του προβλήματος, έχουν οδηγήσει στην έλλειψη της υδροδότησης με όλες  τις τραγικές  συνέπειες.

Καλούμε τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης & Αποχέτευσης, τη Δημοτική Αρχή  και προσωπικά τον κ. Σαραμάντο να παραδειγματιστούν και το πάθημα να τους γίνει τουλάχιστον μάθημα.
Να πάρουν τώρα και στο μέλλον όλα εκείνα τα οργανωτικά μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν ξανά τέτοια φαινόμενα. 

·        Αντί να αναζητήσουν άμεσα τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος, αναζητούν ως συνήθως δικαιολογίες για  να επιρρίψουν τις ευθύνες τους σε άλλους.
·        Αντί να μεριμνούν για να κρατούν γεμάτη τη δεξαμενή, φροντίζουν να παίρνουν αποφάσεις όσον αφορά τη μισθοδοσία του προέδρου (Παπαχρήστου -Ν. Ν. Φιλαδέλφεια) και αντιπροέδρου (Πατσιαλά Α.- Δρυμό) της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και Αποχέτευσης οι οποίοι αφήνουν χωρίς νερό τους κατοίκους όταν αντίθετα το προηγούμενο Δ.Σ της δημοτικής επιχείρησης Ύδρευσης- Αποχέτευσης, επιδίωκε τον περιορισμό των εξόδων αποζημίωσης, ( η θέση του αντιπροέδρου ήταν χωρίς μισθό), υλοποιώντας  το μεγαλόπνοο  έργο της αποχέτευσης της Μυγδονίας, που εκπόνησε και άρχισε την κατασκευή  του η διοίκηση του Α. Γαβότση, εξασφαλίζοντας και  την ολοκλήρωσή του.  

Η ΥΠΟΜΟΝΗ  ΕΧΕΙ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΟΡΙΑ  ΤΗΣ.


Αστέριος Γαβότσης, επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.