Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Γιώργος Αρβανιτίδης
Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης – ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Αθήνα, 29 Ιουλίου 2011
Προς Υπουργό
- Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Θέμα: «Προβλήματα στη μετάδοση ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος σε περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου»
ΕΡΩΤΗΣΗ
         
          Τη στιγμή που η Ελλάδα ολοκληρώνει το πρόγραμμα μετάδοσης ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος ανά την επικράτεια και περίπου 6.000.000 πολίτες απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του, 20 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, κάτοικοι των περιοχών του Δήμου Ωραιοκάστρου λαμβάνουν περιορισμένο και, ενίοτε, καθόλου τηλεοπτικό σήμα.
Πιο συγκεκριμένα, οι οικισμοί Νέας Φιλαδέλφειας, Μεσαίου, Πετρωτού και Μονόλοφου του Δήμου Ωραιοκάστρου λαμβάνουν μειωμένο τηλεοπτικό σήμα, εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους. Η λύση η οποία έχει υιοθετηθεί από τις πρώην κοινότητες και από το Δήμο είναι η εγκατάσταση κεραιών εντός των οικισμών, οι οποίες κρίνονται παράνομες από τους κατοίκους. Επιπλέον, οι υποσταθμοί αυτοί εκπέμπουν συγκεκριμένο τηλεοπτικό σήμα, αποκλείοντας τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια τοπικής εμβέλειας αλλά και αρκετά πανελλαδικής εμβέλειας.
Ως εκ τούτου, πολλοί κάτοικοι αδυνατούν να παρακολουθήσουν ακόμα και κρατικά τηλεοπτικά κανάλια και οδηγούνται αναπόφευκτα στην αγορά ψηφιακής πλατφόρμας γνωστού συνδρομητικού καναλιού. Επιπρόσθετα, η παρουσία και εγκατάσταση υποσταθμών κεραιών εντός κατοικημένων περιοχών ελλοχεύει κινδύνους για την υγεία των κατοίκων.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο Υπουργός:

  1. Τι ενέργειες προτίθεται να κάνει το Υπουργείο για την αντιμετώπιση και επίλυση του προβλήματος μετάδοσης ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος στις εν λόγω περιοχές;
  2. Εφόσον επιλυθεί το πρόβλημα, προβλέπεται η αφαίρεση και απομάκρυνση των κεραιών που έχουν εγκατασταθεί στους συγκεκριμένους οικισμούς για να μεταφέρουν τώρα το τηλεοπτικό σήμα και οι οποίες ελλοχεύουν κινδύνους για την υγεία των κατοίκων;

Ο ερωτών Βουλευτής
Γιώργος Αρβανιτίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.