Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΕΠΙΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΓΙΑ 2η ΦΟΡΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΩΣ ΜΗ ΝΟΜΙΜΑ

Νίκος Μπάτος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΓΙΑ 2η ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΚΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ
Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΩΣ ΜΗ ΝΟΜΙΜΑ

Δημοσιοποιούμε την 2η προσφυγή που καταθέσαμε ενώπιον του ελεγκτή νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, κατά του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου, για να τεθεί σε γνώση των πολιτών του Ωραιοκάστρου και κυρίως των Δημοτικών Συμβούλων, καθότι σκοπίμως δεν τους δόθηκε μαζί με την πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Με την πρώτη μας προσφυγή επιδιώξαμε, όπως έχουμε καθήκον, να διορθωθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός, που περιελάμβαναν έργα και κονδύλια που αδικούσαν καταφανώς τις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου και Μυγδονίας αφ’ ενός και αφετέρου εξοφλούν προκλητικά, ανειλλημένες υποχρεώσεις από την ανύπαρκτη 8ετή θητεία του Σαραμάντου στην Καλλιθέα.
Πετύχαμε να αφαιρεθούν τα κονδύλια, τα οποία είχαν συμπεριληφθεί, για να το χρησιμοποιήσει ο ίδιος μόνος του κατά το δοκούν, σε απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επέστρεψε το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό ως μη νόμιμους, με την εντολή να διορθωθούν, οι εγκληματικές παραλήψεις και οι σκοπιμότητες.
Πετύχαμε να υποχρεωθεί ο Σαραμάντος να ακυρώσει τα περίφημα μικρά έργα των 7.000€, δηλαδή σειρά μικρών έργων που θα ανέθετε απευθείας ο ίδιος συνολικά 35 έργα των 7.219€, συνολικού ποσού 250.000€.
Ακόμη πετύχαμε να γίνουν σημαντικές αλλαγές στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό που αποκαλέσαμε μπακαλόχαρτο.
Δυστυχώς με σκοπιμότητα και πάλι ο Σαραμάντος δεν υπάκουσε στις εντολές του ελεγκτή νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αλλά ούτε και στις προτάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Έτσι αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε εκ νέου, προσβάλλοντας και πάλι το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό για 2η φορά.
Διαπιστώνουμε από τα στοιχεία που μας έδωσε για τη συνεδρίαση της Παρασκευής 22/7/2011, ότι οι αλλαγές και οι διορθώσεις που κάνει είναι περιορισμένες και κυρίως δεν βλάπτουν καθόλου τον επιδιωκόμενο, αδιαφανή σκοπό του, απεναντίας βλάπτουν ακόμη περισσότερο τις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου και Μυγδονίας.
Εμμένει ο Σαραμάντος στην πάγια θέση της κακοδιαχείρισης και της απόλυτης αδιαφάνειας των οικονομικών του Δήμου.
Είχαμε αποφύγει την δημοσιοποίηση των προσφυγών γιατί είχαμε την ελπίδα ότι οι παρατηρήσεις μας θα τον συνετίσουν.
Σκοπός μας είναι να αντιμετωπιστούν ισότιμα οι Κοινωνίες και να εγκαταλείψει επιτέλους τον τρόπο που διαχειρίστηκε επί 8 χρόνια τα οικονομικά της Καλλιθέας και να λειτουργήσει επιτέλους με διαφάνεια.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά με απογοήτευση διαπιστώσαμε ότι ο Σαραμάντος παραμένει αρχιτέκτονας της κακοδιαχείρισης, της αδιαφάνειας και της εξυπηρέτησης αλλότριων συμφερόντων και όχι του κοινωνικού συνόλου και των πολιτών.
Η ευθύνη του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων πέρα από παρατάξεις είναι μεγάλη και τους καλώ να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, καθότι την ώρα που οι άλλοι Δήμοι από τις 31 Μαρτίου έχουν και λειτουργούν με ολοκληρωμένο Τεχνικό Πρόγραμμα και Προϋπολογισμό.
Ο Σαραμάντος παλεύει και αγωνίζεται, να περισώσει όσα περισσότερα κονδύλια μπορεί, για να τα διαχειριστεί αυτοβούλως και με άγνωστη κατεύθυνση.
Αντί συγνώμης προς τους πολίτες αλλά και στους Δημοτικούς Συμβούλους διαπιστώνουμε απύθμενη τόλμη στην κοροϊδία, στο ψέμα, στην αυθαιρεσία και στην κακοδιαχείριση Δημόσιου χρήματος.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΤΟΣ
π. Δήμαρχος Ωραιοκάστρου
Δικηγόρος  ΑΜ 1727
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ – ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ»
Λ. Δημοκρατίας & Κομνηνών γωνία
1ος όροφος τηλ. 2310689799
e-mail: batosnik@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.