Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΤΟΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ


ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Αναφερόμενοι σε κείμενο που είδε το φως της δημοσιότητας σε σχέση για το θέμα των Πυλώνων της ΔΕΗ, θέλουμε κατ’ αρχήν να συστήσουμε σε όσους προβαίνουν σε δημοσιεύματα για θέματα του πρώην Δήμου Ωραιοκάστρου, ότι καλό θα ήταν να μεριμνούν να ενημερώνονται, διαφορετικά εκτίθενται με όσα γράφουν.

Η ουσιαστική και επί εικοσιτετραώρου βάσεως ενασχόλησή μας με ΟΛΑ τα θέματα του Ωραιοκάστρου επί σειρά ετών, μας επιτρέπει να πούμε ότι εμείς δεν ήμασταν θεατές των εξελίξεων και  γι’ αυτό το λόγο, υπήρξαν κατά γενική ομολογία, επιτυχημένα αποτελέσματα σε όλους τους τομείς.

Αναφορικά με το θέμα των Πυλώνων της ΔΕΗ και τις γραμμές διέλευσης, οφείλουμε, με την ευκαιρία να ενημερώσουμε σχετικά.

Το συγκεκριμένο θέμα ήταν ψηλά στην ατζέντα των πρωτοβουλιών και ενεργειών μας ήταν ΠΑΝΤΑ ψηλά.
Επιδιώξαμε και συναντηθήκαμε με τους εκάστοτε αρμόδιους Υπουργούς, Προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους της ΔΕΗ στα γραφεία τους στην Αθήνα, αλλά και στο Δημαρχείο του Ωραιοκάστρου, δεκάδες φορές.

Αρχικό και Πάγιο αίτημά μας ήταν η μεταφορά του ΚΥΤ ( Κέντρου Υψηλής Τάσης) από τα όρια του Ευόσμου σε άλλη περιοχή και η υπογειοποίηση των καλωδίων.

Οι πρωτοβουλίες μας αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να υλοποιηθεί η μερική μεταφορά του ΚΥΤ Ωραιοκάστρου στην Άσσηρο, με την ταυτόχρονη μεταφορά των τριών εκ των επτά γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, και την παύση λειτουργίας τους δια παντός.

Ο διαρκής αγώνας μας για την υπογειοποίηση των υπολοίπων τεσσάρων γραμμών είχε ως αποτέλεσμα να αποσταλεί ειδικό κλιμάκιο της ΔΕΗ για την πλήρη αποτύπωση της κατάστασης και τον προϋπολογισμό του κόστους.

Η απάντηση του αρμόδιου Υπουργού αλλά και της ΔΕΗ για την κάλυψη της συνολικής δαπάνης (εκατοντάδων εκατομμυρίων ΕΥΡΩ) ήταν αρνητική.

Έτσι ο Δήμος Ωραιοκάστρου, επειδή μάλιστα στη συγκεκριμένη περιοχή (σ’ ένα μέρος αυτής), έχουν κατασκευασθεί κατοικίες και η υπόλοιπη εντάχθηκε στη νέα επέκταση, πρότεινε ότι προτίθεται ως Δήμος να συμβάλλει στη δαπάνη του έργου, διότι το θεωρεί μείζονος σημασίας για λόγους υγείας, περιβαλλοντικούς και οικιστικούς.

Δυστυχώς όμως και πάλι οι αρμόδιες αρχές αρνήθηκαν επικαλούμενοι ότι αδυνατούν να διαθέσουν το υπέρογκο απαιτούμενο ποσό.

Μετά ταύτα ως Διοίκηση ζητήσαμε από το μελετητικό γραφείο, που ανέλαβε την εκπόνηση της Κτηματογράφησης και της Πολεοδομικής μελέτης, να σχεδιάσει την περιοχή αφήνοντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις από κάθε διερχόμενη γραμμή, χαρακτηρίζοντας αυτές τις περιοχές ως ζώνη πρασίνου, έτσι ώστε να μην επηρεάζουν ούτε στο ελάχιστο τις κατοικίες που θα κατασκευασθούν.

Οι παραπάνω χάρτες παρουσιάστηκαν από τους μελετητές στο Δημοτικό Συμβούλιο και έμειναν ανηρτημένοι επί ένα μήνα και πλέον στη διάθεση των πολιτών και των Μ.Μ.Ε.

Σε ότι αφορά το δημοσίευμα, αλλά και τους χαρακτηρισμούς, θεωρούμε ότι ήταν ατυχείς, πρόχειροι, αβασάνιστοι και με περίσσευμα άγνοιας.
 
Μετά ταύτα εμείς θέλουμε να συγχαρούμε τους πολίτες για την πρωτοβουλία τους αυτή και να δηλώσουμε ότι είμαστε στη διάθεση τους αλλά και της Διοίκησης του Δήμου για πλήρη ενημέρωση αφ’ ενός και απόλυτη συνεργασία αφ’ ετέρου, για την συνέχιση αυτού του δύσκολου αγώνα και του δυσβάστακτου οικονομικά έργου.

Με εκτίμηση
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΤΟΣ
π. Δήμαρχος Ωραιοκάστρου
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ – ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ»
Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΝΗΝΩΝ ΓΩΝΙΑ
1ος ΟΡΟΦΟΣ, ΤΗΛ. 2310689799
e-mail: batosnik@yahoo.gr
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.