Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΟ

Με
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
«Ο ΠΟΝΤΟΣ»
ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΟ
Με πολλή μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πασχαλινή χορευτική εκδήλωση που οργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου Θεσ/νίκης «Ο ΠΟΝΤΟΣ» τη δεύτερη μέρα του Πάσχα (25/04/2011). Στην εκδήλωση αυτή έγινε διαγωνισμός τσουγκρίσματος αυγών με νικητή τον Δημήτριο Λαζαρίδη και από τους  μικρούς τους Ιωάννη και Ζαχαρία Λιθοξόπουλο.  Δεύτερος νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Μουρατίδης, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Γιώργος Μουρατίδης του Νικολάου. Για τους μικρούς δεύτερος αναδείχθηκε ο Σταμάτης Μουρατίδης και τρίτος ο Νικόλαος Μουρατίδης. Ο Σύλλογος μας πρόσφερε κόκκινα αυγά στις οικογένειες του Μεσαίου αναβιώνοντας ένα παλιό έθιμο κατά το οποίο οι νέοι του χωριού με συνοδεία ποντιακής λύρας πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι μοιράζοντας κόκκινα αυγά.
Στην πασχαλινή εκδήλωση χόρεψαν χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου. Στους δε παρευρισκομένους μοιράστηκαν κόκκινα αυγά, τσουρέκια και αναψυκτικά. Στην αρχή της εκδήλωσης έλαβε χώρα το κάψιμο του Ιούδα, ένα παλιό έθιμο που συμβολίζει το κάψιμο του κακού και την αρχή μιας νέας ζωής, μιας νέας ελπίδας για τον άνθρωπο.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο πρόεδρος του συλλόγου Θεόδωρος Αμανατίδης και ο Δήμαρχος Δήμου Ωραιοκάστρου Δημήτριος Σαραμάντος, ο δημοτικός σύμβουλος Αστέριος Γαβότσης και ο ιερέας Σταύρος Κυρσταυρίδης.
Επίσης, για την ιστορία αναφέρουμε τους διαγωνιζόμενους στο τσούγκρισμα αυγών, οι οποίοι για την μικρή ομάδα ήταν: Σταμάτης Μουρατίδης, Ιωάννης και Ζαχαρίας Λιθοξόπουλος, Μπάμπης  Μαρμαρίδης, Νικόλαος Μουρατίδης, Νεκτάριος Θεοδωρίδης και Αναστάσιος Μαρμαρίδης. Οι διαγωνιζόμενοι στην ομάδα των μεγάλων ήταν: Δημήτριος Λαζαρίδης-Φώτης Λιθοξόπουλος, Γεώργιος Μουρατίδης, Θεοδόσις Μαυρίδης, Χρήστος Μουρατίδης, Στέφανος Μαρμαρίδης. Η επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούνταν από τους Γεώργιο Μαυρίδη και Σταύρο Μαρμαρίδη.
Την εκδήλωση τίμησαν ακόμα ο αντιδήμαρχοι Δήμου Ωραιοκάστρου Γεώργιος Λαζαρίδης, Αναστάσιος Πολυχρονίδης και Θεόδωρος Ματσουκατίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ωραιοκάστρου Κυριάκος Δούμπαλας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτριος Καρασαββίδης, Σταύρος Μαρμαρίδης και Χρήστος Τερζής του Αθανασίου, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μεσαίου Σάββας Φωτιάδης, η εκπρόσωπος της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Ανθή Πορφυριάδου, το μέλος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Ν. Θεσσαλονίκης Γιάννης Γαζής Δημήτριος και πολύς κόσμος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μεσαίου ευχαριστεί τους χορηγούς επικοινωνίας ράδιο «Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης», την εφημερίδα «Αυριανή Μακεδονίας – Θράκης» καθώς και τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ-3, TV-100 που πρόβαλαν την εκδήλωση στα δελτία ειδήσεων.
Επίσης ευχαριστεί όλους τους κατοίκους που μας έδωσαν τσουρέκια και αυγά, τους ΑΦΟΙ Τσολακίδη για τους χυμούς, τους Γεώργιο και Θεοδόσι Μαυρίδη για την άμμο, το Νίκο Θωμαΐδη για το άσπρισμα, την Κυριακή Στεφανίδου και τον Παύλο Λ. Μουρατίδη. Τέλος ευχαριστεί τους Χαράλαμπο Μαρμαρίδη, Γεώργιο  Ν. Μαρμαρίδη και Στέλιο Πεταχίδη για την προσφορά των δώρων για τα λαχεία του συλλόγου.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
    Ο Πρόεδρος                                                                                         Η Γεν. Γραμματέας


    Αμανατίδης Θεόδωρος                                                                            Αμανατίδου  Θ. Σοφία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.