Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Νίκος Μπάτος: MASTER CHEF (μάγειρας) Ο ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΣ


MASTER CHEF (μάγειρας) Ο ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΣ

Δεύτερη φορά προσπάθησε μόνος του ο Σαραμάντος, να μαγειρέψει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, φροντίζοντας πρώτα τον εαυτό του ευνοώντας προκλητικά την Καλλιθέα και αδικώντας την Μυγδονία και το Ωραιόκαστρο.

Όμως τα υλικά που χρησιμοποιεί ο μάγειρας είναι κακής ποιότητας, ληγμένα, με αποτέλεσμα να μην βγαίνει η συνταγή.

Φθάσαμε στο τέλος Απριλίου και ακόμη ο Δήμος βαδίζει χωρίς πυξίδα.
Όλοι οι Δήμοι ψήφισαν Τεχνικά Προγράμματα αλλά και Προϋπολογισμούς μέχρι την 31η Μαρτίου, που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία.

Μόνον η Διοίκηση του Δήμου μας επιμένει να κινείται ερασιτεχνικά, με απόλυτη άγνοια, με περίσσεμα όμως κουτοπονηριάς για προσωπικό όφελος.

Στην δεύτερη επαναληπτική συνεδρίαση η παράταξή μας ζήτησε και πάλι την αναβολή του θέματος και δηλώσαμε την πρόθεση συνεργασίας, έτσι ώστε να καταρτίσουμε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που θα ανταποκρίνεται και θα αντιμετωπίζει ισότιμα, ισόρροπα και δίκαια και τις τρεις Δημοτικές Ενότητες.

Το αίτημά μας αυτό το ψήφισαν τα μέλη της Δημοτικής μας Παράταξης, ο Θεμελής και ο Χατζηπαραδείσης.
Η δήλωσή μας ότι θα προσφύγουμε και θα προσβάλλουμε αυτό το μόρφωμα, άφησε αδιάφορη την Διοίκηση.
Θα το προσβάλλουμε γιατί εμείς ως παράταξη δεν μπορούμε να συναινέσουμε και να δώσουμε λευκή επιταγή σε προσχεδιασμένες πρακτικές, που μόνον ζημία και υποβάθμιση εγγυώνται.

Δεν μπορούμε να δώσουμε λευκή επιταγή σε ανθρώπους που έχουν χάσει την αξιοπιστία τους.

Δεν μπορούμε να ψηφίσουμε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα για τη σύνταξη του οποίου αγνοήθηκαν οι υπηρεσίες, δεν δόθηκαν στοιχεία, είπαν ψέματα (κατά την συνήθη πρακτική του Σαραμάντου). Ακόμη,  τις μη απαρτίες, τις βάφτισαν απαρτίες (και νονός ο Σαραμάντος).
Ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Σαραμάντου για να απασχολεί !!!! εθελοντές και όχι μόνο.

Είναι ο μόνος Δήμαρχος που εφεύρε τον ορισμό «εθελοντές».

Λαντζέρης ο Πολυχρονίδης

Χαρούμενος υπέρμαχος του Τεχνικού Προγράμματος (μόρφωμα) ο Πολυχρονίδης.
Θέλοντας να ευχαριστήσει τον Σαραμάντο που τον έκανε Αντιδήμαρχο, έστω και αν τον άφησε χωρίς αρμοδιότητες και μακριά από το Κεντρικό Δημαρχείο (για να μην τον έχει στα πόδια του).

Υπερασπίστηκε ένα κατάπτυστο κείμενο, ένα Τεχνικό Πρόγραμμα, που υποτιμά τη νοημοσύνη όσων γνωρίζουν να διαβάζουν απλά νούμερα.
Υπερασπίστηκε με σθένος να γίνουν τα έργα της Καλλιθέας, αυτά δηλαδή που δεν έκανε 8 χρόνια ο Σαραμάντος.
Ουσιαστικά βέβαια αναγνώρισε, όπως και ο Σαραμάντος, καθώς και το σύνολο της πλειοψηφίας, ότι στο Ωραιόκαστρο έγιναν έργα, δεν έχει ανάγκη από άλλα.
Συστήνουμε στον Πολυχρονίδη να ετοιμάσει την λάντζα του για να πλύνει τα βρώμικα πιάτα, από την κακή συνταγή του Σαραμάντου και το ληγμένο αποτέλεσμα του Τεχνικού Προγράμματος.

Ευαίσθητη οικοδέσποινα η Κέπετζη

Ως ευαίσθητη, μεγαλόκαρδη και γεμάτη προθυμία η Κέπετζη θέλησε να υπερασπισθεί, όπως είπε, τον «αδύναμο» πρώην Δήμο Καλλιθέας.
Διαπίστωσε πως την Καλλιθέα πρέπει να βοηθήσουμε, δίδοντας πάνω από το 50% των χρημάτων, γιατί εκεί δεν υπάρχει τίποτε απολύτως.

Πολύ γρήγορα λησμόνησε, το φυλλάδιο με τις ωραίες φωτογραφίες, ξέχασε που έλεγαν ότι το Ωραιόκαστρο έχει πολλά να ζηλέψει από την Καλλιθέα.
Ξέχασε όλα όσα έλεγαν, έγραφαν και αποτύπωναν σε ζωγραφιές και φωτογραφίες και με τα οποία εξαπάτησαν τους ψηφοφόρους.
Περιμένουμε με ενδιαφέρον την τοποθέτηση της κας Κέπετζη στην επόμενη συνεδρίαση όπου θα συζητήσουμε εκ νέου το καινούργιο για τρίτη φορά, αναθεωρημένο, τροποποιημένο, ληγμένο, ή όπως θέλετε πέστε το, Τεχνικό Πρόγραμμα.
Περιμένουμε μια πιο δίκαιη, πιο αντικειμενική, πιο ισότιμη ευαίσθητη οικοδέσποινα.

Ομοτράπεζοι κάποιοι

Οι παλιοί ομοτράπεζοι συνδετημόνες του Σαραμάντου, εθισμένοι και μυημένοι σε αυτές τις πρακτικές, έτριβαν τα χέρια τους μόλις το Τεχνικό Πρόγραμμα ψηφίστηκε (κατά πλειοψηφία).

Με μια φωνή είπαν. Άντε στην υγεία μας, στην υγεία των κορόιδων.
Καινούργια γλέντια αρχίζουν.

Απλοί συμμέτοχοι οι υπόλοιποι.

Υπάρχουν και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας που ψηφίζουν, χωρίς να διατυπώνουν ενστάσεις, χωρίς να ερευνούν θέματα υψίστης σημασίας όπως το Τεχνικό Πρόγραμμα.
Ας μην λησμονούν την ευθύνη που έχουν απέναντι στους πολίτες, για τη δίκαιη αντιμετώπιση των δημοτικών ενοτήτων που εκπροσωπούν.

Εμείς δηλώσαμε ευθαρσώς, όπως άλλωστε το προβλέπει ο κώδικας, το επιβάλλει η συνείδησή μας και το επιτάσσει το αίσθημα δικαίου, ότι θα προσφύγουμε και θα προσβάλλουμε το μόρφωμα του Τεχνικού Προγράμματος διότι:

Α) Κατανέμει απολύτως άνισα τα κονδύλια.

Β) Βυθίζει στην υποβάθμιση και την στασιμότητα τις περιοχές του Ωραιοκάστρου και της Μυγδονίας.

Γ) Προωθεί προκλητικά έργα και μελέτες, που δεν έγιναν επί 8 ολόκληρα χρόνια στην Καλλιθέα.

Δ) Καταρτίστηκε με απόλυτη αδιαφάνεια και χωρίς την χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων.

Ε) Ισχυρίσθηκαν ψευδώς ότι ετέθησαν υπ’ όψιν των Δημοτικών Συμβούλων οι αποφάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΤΟΣ
π. Δήμαρχος Ωραιοκάστρου
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ – ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ»
Λ. Δημοκρατίας & Κομνηνών γωνία
1ος όροφος τηλ. 2310689799
e-mail: batosnik@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.