Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Αστέριος Γαβότσης: Το δημοτικό σχολείο Μεσαίου και ο ….Μαυρογιαλούρος



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27.4.2011


Το δημοτικό σχολείο Μεσαίου και ο ….Μαυρογιαλούρος


Στο προεκλογικό περιοδικό του δήμου Καλλιθέας, τεύχος 15, το 2010,  ο Σαραμάντος, ως δήμαρχος Καλλιθέας,  έλεγε και έγραφε ότι το περιβόητο σχολείο του Μεσαίου, «έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Σχολικής Στέγης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης με εγκεκριμένη πίστωση 2.000.000 ευρώ».  Λίγο πολύ δηλαδή ότι το έργο είναι έτοιμο με μελέτες και εγκρίσεις και ότι όπου νάναι ξεκινάει, αφού του λείπει μόνο η  έκδοση της οικοδομικής άδειας. Σαν δήμαρχος Ωραιοκάστρου στο Τεχνικό πρόγραμμα του 2011 που παρουσίασε και ψήφισε …τα αλλάζει. Εμφανίζει το έργο της κατασκευής του σχολείου, σαν έργο για το οποίο  δεν υπάρχει ούτε καν «ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ» για την οποία μάλιστα προϋπολογίζει  το ποσό των 4.500 ευρώ.
Επιβεβαιώνοντας έτσι με την μια ότι για το έργο όχι μόνο δεν έχουν προχωρήσει καν οι απαιτούμενες διαδικασίες, αλλά ότι βρίσκεται ακόμη στην τοπογραφική μελέτη. Και για την δε κατασκευή του σχολείου -γιατί εκτός από τα ψέματα χρειάζονται και λεφτά για να κάνεις σχολείο- εντάσσει στο Τεχνικό πρόγραμμα του 2011 και ένα ποσό ύψους 200.000 ευρώ και αυτό χωρίς   να προσδιορίζει από πού θα  προέρχονται, ώστε να θεωρούνται εξασφαλισμένα. Η δε προεκλογικά εγκεκριμένη πίστωση των  2.000.000 ευρώ, έχει εξαφανιστεί από τον προϋπολογισμό.   Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και εύλογα.  Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία κορυφώνεται. Τι συμβαίνει; Υποτιμάει τόσο πολύ το δημοτικό συμβούλιο και τους πολίτες του Μεσαίου, που νομίζει ότι μπορεί να τους εμπαίζει  συνεχώς;   
Ο Σαραμάντος  και με το Τεχνικό πρόγραμμα,  απλά συνεχίζει   την γνωστή τακτική του Μαυρογιαλούρου, που φαίνεται να την κατέχει  καλά.  Όμως, στη δημοτικό συμβούλιο  «πιάστηκε  στα πράσα».
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας πληροφορήσουμε ώστε να είστε ενήμεροι για το τι γίνεται πίσω από την πλάτη σας, για αυτό το τόσο σημαντικό έργο του χωριού σας.  Εξάλλου δεν είναι τυχαία και η  στάση που κράτησε ο Δήμος Ωραιοκάστρου στο θέμα της κατάργησης του σχολείου του Μεσαίου. Όταν οι άλλοι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα έπαιρναν αποφάσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις που ετοίμαζε το Υπουργείο Παιδείας, ο δήμος Ωραιοκάστρου σιωπούσε.   Από τον Φεβρουάριο στο δημοτικό συμβούλιο στις 28/2 ο Αστέριος Γαβότσης έθεσε  το ερώτημα «Εμείς με τις συγχωνεύσεις τι θα κάνουμε;» Απάντηση δεν παίρνει και ξαναρωτάει  «Θα έχουμε συγχωνεύσεις;».  «Μάλλον όχι» απαντάει  η κα Ε.Κέπετζη. Επιμένει ο Α. Γαβότσης και λέει «δεν με απάντησε, θα έχουμε ναι ή όχι» «Απάντησα καθαρά» λέει η κα Ε.Κέπετζη.  Αυτό λέμε τώρα και εμείς, πιο καθαρά δεν γίνεται. Ο δήμαρχος Σαραμάντος απέφευγε να πάρει θέση και ουσιαστικά προετοίμαζε το δρόμο για την πρόταση του υπουργείου, για την κατάργηση του σχολείου, με την καθησυχαστική τακτική της αντιδημάρχου παιδείας. Και μόνο κάτω από την πίεση των γεγονότων και της δική μας παρέμβασης με την εκδήλωση στο Μεσαίο, που τόσο καταπολέμησε,  σύρθηκε στις  εκ των υστέρων και κατόπιν εορτής ανακοινώσεις  του δήμου, για την μη κατάργηση του σχολείου,  επιβεβαιώνοντας  απλά την ανεπάρκεια και τη δολιότητα της δημοτικής αρχής. Να αναφερθεί ότι στη συγκέντρωση της παράταξης "ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ" που έγινε στο Μεσαίο, όταν ο Α. Γαβότσης ρώτησε τον Γ.Λαζαρίδη η απάντηση ήταν ότι για όλα φταίνε το ΠΑΣΟΚ , η ΝΔ και οι υπάλληλοι της Νομαρχίας. Η ίδια παραπλανητική απάντηση δόθηκε στη συνάντηση του Δ.Σαραμάντου με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου του Μεσαίου.

Η παράταξη «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ» όπως από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό των γονέων, στον αγώνα τους για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, έτσι θα συνεχίσει, ώστε να αποκτήσει ο δήμος μας τα σχολεία και την εκπαίδευση που αξίζουν στα παιδιά του (και το Μεσαίο το σχολείο του).

Αστέριος Γαβότσης, επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.