Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Οι υπέροχες γυναίκες των Κ.Α.Π.Η. και τα δικαιώματα τους.

Την Κυριακή 20 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τις Γυναίκες των Κ. Α. Π. Η. του νέου Δήμου, στο κτίριο " Παύλος Μελάς",στο Παλαιόκαστρο.
Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του κτιρίου που καλύπτει 400 τ. μ. και έχει χωρητικότητα 250 καθήμενων ατόμων και πλήρη εξοπλισμό, συγκεντρώθηκαν υπέροχες γυναίκες της τρίτης ηλικίας από όλα τα Κ. Α. Π. Η. του διευρυμένου Δήμου. Παρόντες ήταν Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Ωραιοκάστρου και ο Πρόεδρος του Δ. Ο. Π. Π. Α. Ω.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης κάτοικοι των πρώην Δήμων Καλλιθέας και Μυγδονίας διετύπωσαν πολλά παράπονα ( συγκεκριμένα απο τη Νέα Φιλαδέλφεια, την Πεντάλοφο, την Λητή) για τους μικρούς χώρους όπου στεγάζονται (επειδή έχω επισκεφθεί όλα τα Κ. Α. Π. Η. , κατανοώ το δίκαιο παράπονό τους).
Στο Ωραιόκαστρο η διοίκηση του Νικολάου Μπάτου εξασφάλισε δυο κτίρια αντάξια για την τρίτη ηλικία, τα οποία μπορούν να χαίρονται όλοι οι κάτοικοι του νέου διευρυμένου Δήμου.
Το κτίριο " Παύλος Μελάς" στο Παλαιόκαστρο κόστισε 1, 4 εκατομμύρια ευρώ, το συνολικό εμβαδόν του είναι 1.400 τ. μ. και στεγάζει το Κ. Α. Π. Η. , αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα για τα χορευτικά, διαθέτει χώρους για βιβλιοθήκη, για ιατρείο, για μέριμνα, για γραφεία κ.α. Το κτίριο " Ιωάννης Καποδίστριας", στο Ωραιόκαστρο, κόστισε 600 χιλιάδες ευρώ, έχει εμβαδόν 1000 τ. μ. και στεγάζει το Κ. Α. Π. Η. , τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, την Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας και την Τεχνική υπηρεσία. Τα δυο αυτά κτίρια παραδόθηκαν στους πολίτες του Ωραιοκάστρου πλήρως εξοπλισμένα, επιπλωμένα και έχοντας ξεπληρώσει όλο το κόστος κατασκευής.
Για τα κτίρια αυτά δεν βρήκε ούτε λίγες λέξεις να αναφέρει η νέα διοίκηση. Η αναφορά στο Κ. Α. Π. Η. του Ωραιοκάστρου και στις δράσεις του ήταν μηδενική! Επίσης δεν έγινε καμία αναφορά και παρουσίαση της χορωδίας, προς μεγάλη απογοήτευση των γυναικών του Κ. Α. Π. Η. Ωραιοκάστρου. Ακατανόητο είναι το γεγονός, οτι ενώ τα Κ. Α. Π. Η. της Μυγδονίας και Καλλιθέας συνοδευόταν από τους υπεύθυνους υπάλληλους οι οποίοι απεύθυναν χαιρετισμούς, αντιθέτως απο το Κ. Α. Π. Η. Ωραιοκάστρου δεν συμμετείχε κανένα, από τα εννέα άτομα που εργάζονται στη Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας. Πώς δικαιολογείται αυτή η απουσία, όταν τα πέντε άτομα είναι μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου και τα άλλα τέσσερα τελούν υπό μονιμοποίηση; Γιατί δεν τους κάλεσαν; Γνωρίζουν ποιοί υπάλληλοι εξυπηρετούν τα Κ. Α. Π. Η. ; Μπορούν να κατανείμουν τις αρμοδιότητες, ώστε όλοι οι πολίτες της τρίτης ηλικίας να εκπροσωπούνται εξίσου; Δίχως την παρουσία Σαραμάντου έγινε και αυτή η εκδήλωση, όπως εξάλλου συνέβη με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ( 9 Μαρτίου) και το θεατρικό δρώμενο ( 12 Μαρτίου) , που επίσης πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο " Παύλος Μελάς".

Κατερίνα Ιπλικτσόγλου Υφαντίδου
Μέλος του Δ. Σ. του Δ. Ο. Π. Π. Α. Ω
ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης.



Υ.Γ. Μήπως Εθελοντικά ο ιδιοκτήτης των πούλμαν διέθεσε τα πούλμαν για να μεταφέρουν τα μέλη από την Καλλιθέα και τη Μυγδονία στο κτίριο " Παύλος Μελάς" ; Κι αν όχι, πώς θα πληρωθεί, αφού ούτε στο Δ. Σ. συζητήθηκε, ούτε προϋπολογισμός υπάρχει, ούτε πίστωση ψηφίστηκε.; Μάλλον ο εθελοντισμός, διαθέτει μεγάλα αποθέματα μελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.