Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Χριστίνα Αλίρη: Αποκατάσταση της αλήθειας


Για πολλοστή φορά η διοίκηση Σαραμάντου μου επιτίθεται λέγοντάς μου ότι είμαι διορισμένη από το «κόμμα» αμειβόμενη με υψηλό μισθό. Για την αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν αποφάσισα να απαντήσω στις ψευδείς δηλώσεις τους.
Από το Μάιο του 2010 αποτελώ μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τον Πρόεδρο Αγγελούδη Στυλιανό με πτυχίο Νομικής και Δημοσίου Δικαίου, από τον Αντιπρόεδρο Παπαιωάννου Κων/νο Διευθυντή της Τράπεζας Ελλάδος, από τον Αντωνιάδη Χριστόδουλο (μη εκτελεστικό μέλος) δικηγόρο και περιφερειακό διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς,
από τον Αντωνόπουλο Βασίλειο (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος) ομότιμο Καθηγητή της Νομικής του Α.Π.Θ.,
από τον Τοπαλίδη Χαράλαμπο(ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος), Μαθηματικό και Διδάκτορα  Οικονομικών και από τον Σαουλίδη Αντώνιο(μη εκτελεστικό μέλος), Δικηγόρο με μεταπτυχιακούς τίτλους και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Συκεών.

Η αμοιβή μας, όπως και η αμοιβή όλων των μελών των διοικητικών συμβουλίων είναι ανά συνεδρίαση και φτάνει τα 530 ευρώ εφόσον παραστούμε σε όλα τα διοικητικά συμβούλια του μήνα. Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου έγινε στις 28 Μαΐου του 2010, έχει θητεία 5 χρόνια και ορίζεται κατόπιν επιλογής των προσώπων από τους μετόχους του Ο.Λ.Θ.. Η επιλογή των προσώπων έγινε με βάση τις σπουδές τους, τις γνώσεις τους καθώς και την ικανότητά τους να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις που έχει το διοικητικό συμβούλιο.

Μακάρι άνθρωποι με αυτές τις γνώσεις και τις ικανότητες να όριζαν την τύχη του Δήμου μας. Σε αυτό το σημείο να παραθέσω ότι ο Ο.Λ.Θ. έχει αποταμιευτικό 72 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα χρέη του Δήμου ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχει εξίσου έσοδα από πολλές πηγές (λατομεία, δημοτικά τέλη, ευρωπαϊκά προγράμματα, δημοτική περιουσία κ.α.). Μάλιστα, οι μισθοί των αντιδημάρχων καθώς και των ειδικών συμβούλων του Δημάρχου, υπερβαίνουν τα 2000 ευρώ ανά μήνα. Από τα μέλη που απαρτίζεται το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Θ. μπορείτε όλοι σας να βγάλετε συμπεράσματα για το αν και κατά πόσο όλοι εμείς ‘‘διοριστήκαμε’’ και μάλιστα με αναξιοκρατικά κριτήρια.
Με εκτίμηση
Αλίρη Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.