Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Αστέριος Γαβότσης:Αναχρονιστικές και φασιστικές πρακτικές από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και το δήμαρχο Ωραιοκάστρου για να αποφύγουν τον έλεγχο.


Αστέριος Γαβότσης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21.2.2011

Αναχρονιστικές και φασιστικές πρακτικές από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου  και το δήμαρχο Ωραιοκάστρου για να αποφύγουν τον έλεγχο.   


Ούτε ο Μουμπάρακ  από την Αίγυπτο δεν έκλεινε τα μικρόφωνα κατά τις συνεδριάσεις. ούτε ο Μπεν Αλί από την Τυνησία αρνούνταν να απαντήσει στις ερωτήσεις. ούτε ο Μουσέβενι από την Ουγκάντα δεν φιμώνει με τέτοιο τρόπο την αντιπολίτευση. Μόνο ο Σαραμάντος από τη Νεοχωρούδα στο δημοτικό συμβούλιο αρνείται με το έτσι θέλω τον έλεγχο και να απαντήσει στις ερωτήσεις των συμβούλων, μόνο  ο Δούμπαλας από την Πεντάλοφο κλείνει τα μικρόφωνα, στη  συνεδρίαση για να φιμώσουν την αντιπολίτευση. Είναι αυτοί που επιχειρούν να μεταφέρουν και να εφαρμόσουν αυτές τις παρωχημένες φασιστικές πρακτικές στο νέο δήμο του Ωραιοκάστρου, προσβάλλοντας το θεσμό, τους πολίτες του Ωραιοκάστρου και την εποχή μας. Αφού σε κανένα δήμο στην Ελλάδα, σε κανέναν φορέα δεν γίνεται συνεδρίαση με κλειστά τα μικρόφωνα και καμία διοίκηση δεν μπορεί να αρνηθεί τον έλεγχο των πράξεων της.  
Από κοντά και οι «ραβδούχοι» για την ολοκλήρωση της φρικτής φάρσας. Με φιμωμένη την αντιπολίτευση βρίσκει ευκαιρία ο  αντιδήμαρχος Πολυχρονίδης να επιτεθεί στον Α. Γαβότση με γελοία υπονοούμενα, πλιατσικολογώντας στο έργο του, στον πρώην δήμο Μυγδονίας. Θρασύδειλοι, γλοιώδη  ανθρωποειδή οι νεοαναριχεθέντες στην εξουσία, ως νεόπλουτοι είναι δύο φορές πιο ανυπόφοροι, όπως έσπευσε να επιβεβαιώσει και με την ασυνάρτητη ομιλία της η νέα αντιδήμαρχος κα Ειρήνη Κέπετζη. Αρπαχτικά κάθε λογής και παντός καιρού, αναλαμβάνουν να  δημιουργήσουν  μια ωραία ατμόσφαιρα σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Δεν πρόλαβαν καλά – καλά να σβήσουν οι φωτιές από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και επανέλαβαν ακόμη ένα  χάπενινγκ
Μόνο που η επανάληψη δεν δείχνει ηλιθιότητα. Μόνο σκοπιμότητα μπορεί να κρύβει, ώστε να απαξιωθεί ο θεσμός του δημοτικού συμβουλίου. Μόνο που αυτή τη φορά ο καθένας θα πάρει τις ευθύνες που του αναλογούν και τίποτα περισσότερο. Αφού το επέλεξαν, ας γίνουν ο πολιτικός  περίγελος μαζί με τις μορφές και τις πρακτικές της διοίκησης τους.
Ο νέος δήμαρχος προσπαθεί να κελαηδήσει, αλλά έχει την ψυχολογία του δαρμένου σκύλου. Απέδειξε ότι δεν  μπορεί  να σταθεί μόνος του στη σκηνή, χωρίς να  συνοδεύεται πάντα από τον Δούμπαλα και τις μεθόδους του, χωρίς να  επιστρατεύουν κάθε είδους μέσα για να ξευτελίσουν το θεσμό και να αποφύγουν τον έλεγχο.  Η ευπρέπεια, η ευγένεια και το ήθος αποτελούν άγνωστες λέξεις για τη νέα διοίκηση και το δήμαρχο που δεν λέει να αντιληφθεί ότι είναι δήμαρχος του δήμου Ωραιοκάστρου και όχι κάποιος τοπικός φύλαρχος, υπεράνω των δημοκρατικών διαδικασιών του δημοτικού συμβουλίου και του ελέγχου.  
Κάτι τρέχει και με τον Δούμπαλα, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου. Ο πρόεδρος οφείλει να κερδίσει την εκτίμηση των συμβούλων, του σώματος, διευθύνοντας με μαεστρία  ξεπερνώντας τα προβλήματα και προλαβαίνοντας τις εντάσεις. Αυτός κάνει ακριβώς τα αντίθετα. Προκαλεί τις εντάσεις, τα προβλήματα και προσβάλει τους συμβούλους. Να μην επεκταθούμε στα επιπλέον προτερήματα που πρέπει να διαθέτει ένας πρόεδρος, στην ευστροφία, την περίσσια υπομονή και την αποτελεσματικότητα. Η έλλειψη  των παραπάνω ίσως να αποτέλεσαν  το κριτήριο της επιλογής του από το δήμαρχο. Αν όμως  αυτές είναι οι επιλογές του δημάρχου τότε «Βίος ανεόρταστος  και μακρά οδός απανδόχευτος» προμηνύεται για τη  θητεία του.  

Αστέριος Γαβότσης
επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης πολιτών "ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.