Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Δήλωση του υποψήφιου για τη θέση του Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης του Δήμου Ωραιοκάστρου Βασίλη Χαντέ


Η επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, πρέπει να γίνει μακριά από   παρασκηνιακές συμφωνίες. Να μην εκφυλιστεί στην  προώθηση «ημετέρων». Να μην εξυπηρετεί την  υποστήριξη  πρώην υποψηφίων και άλλες διάφορες  αδιαφανείς καταστάσεις. Αυτό θα ήταν ήδη  μια πρώτη στρεβλή εφαρμογή του «Καλλικράτη» και του θεσμού του Συμπαραστάτη. Για αυτό το λόγο η  ψηφοφορία  που διενεργείται στο δημοτικό συμβούλιο  είναι μυστική, ώστε να μπορούν να εκφράσουν την  πραγματική γνώμη τους οι δημοτικοί σύμβουλοι, για τις υποψηφιότητες για τη θέση του Συμπαραστάτη. Ο ίδιος ο «Καλλικράτης» δίνει τις εγγυήσεις  για να μην επικρατήσει  η «κομματική» ή η οποιαδήποτε άλλη πειθαρχία. Ο  Συμπαραστάτης δεν επιτρέπεται να είναι ένα «αρεστό»  πρόσωπο, δηλαδή δεν πρέπει να επιλέγεται με κριτήριο την σχέση του με την Δημοτική Αρχή, ή την αντιπολίτευση,  αντιθέτως, πρέπει να είναι ένα πρόσωπο απόλυτα ανεξάρτητο από τα πολιτικά «παιχνίδια»  που υπάρχουν στο Δήμο. Να ενισχύει τον ανεξάρτητο χαρακτήρα του θεσμού κι αυτό πρέπει να γίνει ιδιαίτερα κατανοητό  από το δημοτικό συμβούλιο, γιατί εκτός όλων των άλλων απηχεί και την γενικότερη διάθεση  της κοινωνίας.  Ο Συμπαραστάτης δεν θα είναι ένα απλό γραφείο παραπόνων. Αυτό μπορούν να το επιτελέσουν συνεργάτες του δημάρχου, όχι ο Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης.
Η τοπική δημοκρατία εμπλουτίζεται θεσμικά με τον νέο θεσμό του Συμπαραστάτη και για αυτό είναι ένα από τα ελάχιστα θέματα, στα οποία η Αντιπολίτευση έχει αποφασιστικό λόγο. Ας μην αφήσουμε όλοι, να καταγραφεί ως μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για την τοπική αυτοδιοίκηση η υπόθεση της επιλογής του Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης.

Χαντές Βασίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.