Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Νοθευμένο το συμπλήρωμα διατροφής «RELACLORE»

Το προϊόν RELACLORE, το οποίο διακινείται παράνομα ως συμπλήρωμα διατροφής και προορίζεται για απώλεια βάρους, χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), είναι νοθευμένο με τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη, σύμφωνα με ενημέρωση του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα, αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΦ. Η ουσία σιβουτραμίνη έχει αποσυρθεί από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.