http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSv8PnmI-j7tmaTVWGJJE3mOZbZgt0ss3zESD-A3rrOap4qW3RVΓνωστοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού η συναλλαγή με την οποία η εταιρεία... ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ &ΣΙΑ Ο.Ε. (14ο χλμ Θεσσαλονίκης Μηχανιώνας, 57001 Θέρμη) ("LIDL") προτίθεται να αποκτήσει την κυριότητα δέκα ακινήτων (οικοπέδων με ή χωρίς κτίσμα) από την εταιρεία ALDI ΕΛΛΑΣ SUPERMARKET Ε.Ε. (ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου Ο.Τ. 31, 57022 Σίνδος, Θεσσαλονίκη) και να υπεισέλθει ως μισθώτρια σε δύο συμβάσεις μίσθωσης ακινήτων της ALDI.


Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες των μερών είναι:

- Η LIDL είναι ομόρρυθμη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο λιανικής πώλησης ειδών σουπερμάρκετ και αποτελεί μέρος του γερμανικού ομίλου LIDL. Διατηρεί εκπτωτικά καταστήματα, τα οποία διαθέτουν περιορισμένο αριθμό προϊόντων, τα οποία συνίστανται κυρίως σε συσκευασμένα είδη τροφίμων και ξηρά προϊόντα.

- Η ALDI αποτελεί μέρος του γερμανικού ομίλου ALDI και, στα ακίνητα τα οποία προτίθεται να εξαγοράσει η LIDL, λειτουργούσε, μέχρι πρότινος, εκπτωτικά καταστήματα λιανικής πώλησης ειδών διατροφής.