Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Τρεις χιλιάδες τόνοι λιπών μολυσμένων με διοξίνη παραδόθηκαν σε παραγωγούς ζωοτροφών στη Γερμανία

Ως 3.000 τόνοι λιπών μολυσμένων από διοξίνη παραδόθηκαν σε παραγωγούς ζωοτροφών στη Γερμανία, όμως καμιά ποσότητα από τα λίπη αυτά δεν παραδόθηκε στο εξωτερικό, δήλωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Γεωργίας σε επιστολή του προς κοινοβουλευτικούς.
Περισσότερα από 1.000 εκτροφεία πουλερικών και χοίρων, που βρίσκονται τα περισσότερα στη βόρεια Γερμανία, χρειάσθηκε να διακόψουν τις παραδόσεις τους μετά τον εντοπισμό διοξίνης, αρχικά στα αυγά.

Πιθανή πηγή αυτής της μόλυνσης είναι οι περίπου 3.000 τόνοι μολυσμένων λιπών που προέρχονταν από την επιχείρηση Harles & Jentzsch, που είναι εγκατεστημένη στο Ίτερσεν, στη βόρεια Γερμανία, οι οποίοι παραδόθηκαν το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο σε 25 παραγωγούς ζωοτροφών σε τέσσερα κρατίδια, αναφέρει το υπουργείο Γεωργίας στην επιστολή που απηύθυνε στην κοινοβουλευτική επιτροπή που είναι αρμόδια για τα θέματα αυτά.

"Δεν υπήρξε παράδοση λιπών διατροφής σε άλλες χώρες της ΕΕ", προσθέτει το υπουργείο στην επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.