Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Απάντηση Παπουτσή στις επικρίσεις

Για υποκρισία έκανε λόγο ο Χρ. Παπουτσής απαντώντας σε όσους αντιδρούν στην πρόθεση της Ελλάδας να δημιουργήσει φράχτη στα χερσαία σύνορα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

    «Είναι υποκρισία όταν κάποιοι μέχρι σήμερα καταγγέλλουν την Ελλάδα ότι αδυνατεί να φυλάξει τα σύνορά της σύμφωνα με τη Συνθήκη του Σένγκεν, να εμφανίζονται τώρα ως επικριτές της επειδή θέλει το αυτονόητο , να ενισχύσει τη φύλαξη των συνόρων της», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

    "Τον τελευταίο χρόνο η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει την είσοδο περίπου 128.000 παράνομων μεταναστών. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο αριθμός αυτός άγγιξε τους 512 χιλιάδες. Μόνο από την Τουρκία το πρώτο 11μηνο του 2010 μπήκαν περίπου 50 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, εξ αυτών οι 43.500 από τον Έβρο. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και έχουμε ευθύνη απέναντι στον Έλληνα πολίτη να την αντιμετωπίσουμε", υπογράμμισε ο Χρ. Παπουτσής.

    Ο κ. Παπουτσής επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στην εγκατάσταση αποτρεπτικών μέσων των ανεξέλεγκτα εισερχομένων μεταναστών, δηλαδή στην εγκατάσταση του φράχτη στα χερσαία σύνορα.

    Αντιδράσεις κομμάτων

    «Με μεμονωμένα μέτρα και "μπαλώματα", όπως τα "συρματοπλέγματα στον Έβρο", το μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν λύνεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος, ενώ το ΚΚΕ τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι "η κατασκευή φράχτη στον Έβρο δεν θα θα σταματήσει τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά". «Εδώ δεν μπορούν να φράξουν την Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα. Τον Έβρο θα φράξουν;», σχολίασε ο ΛΑ.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.