Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Θ. Πάγκαλος: “Όποιος διόρισε κοπρίτη, είναι δέκα φορές κοπρίτης!”

Είναι, προφανώς, παρακινδυνευμένο να ερμηνεύσεις τον Θεόδωρο Πάγκαλο για αυτό και προτιμούμε να αφήσουμε στους αναγνώστες μας την προσπάθεια να απαντηθεί το ερώτημα εάν ο αντιπρέοδρος της κυβέρνησης με τη δήλωση “όποιος διόρισε κοπρίτη, είναι δέκα φορές κοπρίτης” προχωρεί σε κάποιου είδους αυτοκριτική ή απλώς επιμένει στις γνωστές απόψεις του...

Το νέο επεισόδιο  της παγκαλιάδας, λοιπόν, γράφτηκε αργά τη νύχτα της Δευτέρας, στη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής του ΣΚΑΪ “Νέοι φάκελοι”. Και για να μην χαθεί ίχνος από το μεγαλείο του νέου αποφθέγματος, σας το παραθέτουμε αυτολεξεί: “Δεν έχω κάνει ούτε ένα ρουσφέτι όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο για λόγους αρετής, αλλά γιατί πίστευα ότι δε θέλω να κάνω αυτό το είδος της πολιτικής... Ο σταυρός προτίμησης είναι το αντίτιμο του ρουσφετιού και αυτός που διόρισε τον κοπρίτη είναι δέκα φορές κοπρίτης”!

Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν είπε ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοπρίτες, φέρνοντας  ως παράδειγμα τα στελέχη της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, τα οποία χαρακτήρισε “λαμπρά”, αλλά όπως – υποστήριξε- δεν τα έχουμε αξιοποιήσει.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνηση διέψευσε ότι διόρισε την κόρη του στη Βουλή. “Έβαλα την κόρη μου στο πολιτικό μου γραφείο, όπως είχε το δικαίωμα. Πού είναι η εκτροπή;”, αναρωτήθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Και, μάλιστα, αποκάλυψε και ...φασιστική καμπάνια εξόντωσής του, με επίκεντρο το βάρος του!

“Γίνεται συστηματική καμπάνια υπό την αιγίδα του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έφτασε στο σημείο να κάνει βασικό σύμβουλό του τον πρωταγωνιστή της καμπάνιας του... Έχω φτάσει στο σημείο να δέχομαι επίθεση γιατί είμαι υπέρβαρος και αυτό είναι φασιστικό... αλλά δε θα τους κάνω το χατίρι”, τόνισε ο κ. Πάγκαλος.

“Οι πολιτικοί κάναμε πολλά καλά, αλλά και πολλά κακά”, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το νόμο Πεπονή, ο οποίος – όπως είπε χαρακτηριστικά – “θα πρέπει να μείνει στην ιστορία”, αλλά και τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, οι οποίες γίνονταν με απόλυτη διαφάνεια.

“Από την άλλη τροφοδοτούσαμε τον κομματικό μας στρατό με ειδικές προσλήψεις και συμβάσεις ειδικού έργου, οι οποίες σταδιακά μετατράπηκαν σε αορίστου έργου. Και αυτό δεν έπρεπε να το κάνουμε”, πρόσθεσε.

Σε σχέση, τέλος, με το αίτημα περί διαφάνειας και κάθαρσης στον πολιτικό βίο, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι «υπάρχουν σημαντικές περιπτώσεις διασπάθισης πολιτικού χρήματος που πρέπει να εξελιχθούν σε ποινικές υποθέσεις απόδοσης ευθυνών, αλλά τα πολλά λεφτά δεν χάθηκαν εκεί. Αν για παράδειγμα υπάρχουν αποδείξεις για παράνομες προμήθειες, βεβαίως να υπάρξει διαλεύκανση και τιμωρία. Τα μεγάλα χρέη όμως τα προκάλεσε το ίδιο το σύστημα, το οποίο εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι για να πλουτίσουν και αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.