Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

«Λουδοβίκο» χαρακτηρίζει ο Δανιηλίδης τον Παπαγεωργόπουλο

   
 Για συνέχιση της «φαρσοκωμωδίας» και της «λουδοβίκειας ιδιοκτησιακής αντίληψης» καταγγέλλει τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης και απερχόμενο πρόεδρο της ΤΕΔΚ Ν.Θεσσαλονίκης Β.Παπαγεωργόπουλο ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητική Κίνηση» της αντιπολίτευσης στην ΤΕΔΚ και δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

   Αφορμή για τον κ. Δανιηλίδη δόθηκε από τη «νέα προκλητική κίνηση» του κ.Παπαγεωργόπουλου να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΤΕΔΚ προκειμένου να απαντήσει στις νέες αποκαλύψεις της νέας διοίκησης του δήμου.


Συγκεκριμένα ο κ.Δανιηλίδης στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η φαρσοκωμωδία με τον απερχόμενο πρόεδρο της ΤΕΔΚ Ν.Θεσσαλονίκης Β.Παπαγεωργόπουλο δυστυχώς συνεχίζεται… Ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης δε νοεί να αντιληφθεί ότι ως «υπηρεσιακός πρόεδρος» της ΤΕΔΚ που είναι δε μπορεί και δε νομιμοποιείται πολιτικά, νομικά, ηθικά και δεοντολογικά να χρησιμοποιεί τους χώρους της Ένωσης για προσωπικές του υποθέσεις, όπως τέτοια είναι η σπουδή του να απαντά στη νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει κάθε φορά. Δε μπορεί να αντιληφθεί ότι η καθεστωτική και ιδιοκτησιακή αντίληψη που χρόνια έχει εγκαθιδρύσει αποτελεί πλέον παρελθόν, όπως παρελθόν αποτελεί και ο ίδιος με απόφαση των Θεσσαλονικέων αλλά και του ιδίου του κόμματός του που τον έθεσε στο περιθώριο.
»Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι ο κ.Παπαγεωργόπουλος δεν έχει κανένα θεσμικό δικαίωμα να καπηλεύεται και να ιδιοποιείται τους χώρους της ΤΕΔΚ για προσωπικές του υποθέσεις. Οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι ο χώρος της ΤΕΔΚ, όπως και ο εξοπλισμός της, ανήκει σε όλους τους αιρετούς-μέλη της από το νομό Θεσσαλονίκης και δεν μπορεί να μετατρέπεται σε όργανο εξυπηρέτησης προσωπικών του πολιτικών.
»Οι υπάλληλοι της ΤΕΔΚ δεν υπάρχουν για να υπηρετούν τα ατομικά συμφέροντα του κ.Παπαγεωργόπουλου, αλλά υπάρχουν για τις υποχρεώσεις και δραστηριότητες που αφορούν στην Τοπική Ένωση και στα μέλη της στο σύνολό τους. Ασφαλώς και αναγνωρίζεται το δικαίωμά του να παραχωρεί συνεντεύξεις, αλλά σε δικό του χώρο, με δικές του δαπάνες και με συνεργάτες που δεν θα πληρώνονται από την ΤΕΔΚ για μια εργασία που αφορά μόνο τον κ.Παπαγεωργόπουλο και κανέναν άλλο.

»Για πολλοστή φορά καταδεικνύεται η λουδοβίκεια συμπεριφορά του, και ως μία ύστατη απόπειρα να καλύψει τις τραγικές ευθύνες του για την τραγική εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η πόλη της Θεσσαλονίκης επιχειρεί να αναζητήσει καταφύγιο στους μονότονους μονολόγους του. Με δεδομένο το παρελθόν του, δεν πιστεύαμε ότι θα σεβόταν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Περιμένουμε, όμως, να ζητήσει επιτέλους κάποτε συγγνώμη από το λαό της Θεσσαλονίκης και από τους συναδέλφους του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του νομού Θεσσαλονίκης. Κι αν δεν μπορεί να προβεί σε κάτι τέτοιο, τουλάχιστον ας σιωπήσει. Να του θυμίσουμε, λοιπόν, ότι στη δική του περίπτωση “η σιωπή είναι χρυσός”».
»Και βέβαια, μετά και από αυτή τη σημερινή μας ανακοίνωση, περιμένουμε… πρωτοσέλιδες επιθέσεις από γνωστούς υπερασπιστές του κ.Παπαγεωργόπουλου, οι οποίοι παραμένουν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Έχουν, όμως, γνώση οι φύλακες…».

Πηγή: spnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.