Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Η "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ - ΙΣΟΤΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ" για την διάρρηξη στο κτίριο του ΚΑΠΗ Παλαιοκάστρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

        Σε μια εποχή όπου η ανασφάλεια αποτελεί σημείο αναφοράς της κοινωνίας, κάποιοι επιχειρούν να βρούνε άλλοθι μέσα από το κυνήγι μαγισσών στο οποίο αρέσκονται να επιδίδονται. Οι αιχμές που άφησε μέλος της διοίκησης του δήμου αλλά και ο ηλεκτρονικός τύπος σε βάρος της απερχόμενης δημοτικής αρχής, σχετικά με την πρόσφατη διάρρηξη που σημειώθηκε στο κτίριο «Ι. Καποδίστριας» εντάσσονται στη λογική της καλλιέργειας τεχνητού κλίματος κατασκευής ενόχων, την στιγμή που η προανακριτική διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τις αρμόδιες αρχές, αφενός  και αφετέρου αφού η παρούσα διοίκηση είχε την δυνατότητα και την υποχρέωση να εξασφαλίσει αντίγραφα του σκληρού δίσκου καθότι η παράδοση της διοίκησης έγινε την 31 Δεκεμβρίου του 2010 και η υποτιθέμενη κλοπή έγινε το πρωί της 10ης Ιανουαρίου.  Άγνοια, αδράνεια ή άκρατος λαϊκισμός;
       Μήπως η υποτιθέμενη κλοπή ήταν ένα καλοσχεδιασμένο σενάριο για να αποφύγει η νέα διοίκηση του δήμου να ανταποκριθεί στο αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης για τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής ελέγχου, στοχεύοντας στο να βγούνε στην επιφάνεια θέματα που δεν επιθυμούν;
       Ωστόσο, δηλώσεις του τύπου ότι «το περιστατικό δεν είναι τυχαίο» σε συνδυασμό με το γεγονός ότι «τα τελευταία 12 χρόνια δεν είχε σημειωθεί κανένα αντίστοιχο κρούσμα σε υπηρεσία του δήμου», αποτελούν αίσχιστου είδους απόπειρα σπίλωσης της αντίληψης με την οποία πορεύτηκε τα προηγούμενα χρόνια η απερχόμενη διοίκηση.
      Εμείς, πιστοί στις αρχές της διαφάνειας, της χρηστής διαχείρισης και της ειλικρινούς πρόθεσης για συνεργασία, τους καλούμε να εγκαταλείψουν πρακτικές του ‘60 και να επιδοθούν στο έργο που τους ανέθεσαν οι πολίτες. Πάντως, καταδικάζουμε τέτοιου είδους πρακτικές και δηλώνουμε ότι θα απαντούμε σε οποιονδήποτε ρίχνει λάσπη, υιοθετώντας πρακτικές και αντιλήψεις που μέχρι σήμερα ήταν άγνωστες για τη σύγχρονη πόλη του Ωραιοκάστρου και τους πολίτες της που διαθέτουν γνώση και μπορούν και κρίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.