Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Λόφοι... τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

Λόφοι... τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη
 Λόφους... σχηματίζουν τα σκουπίδια σε αρκετούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, καθώς περίπου το 70% των απορριμματοφόρων του κεντρικού δήμου έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω παλαιότητας και έλλειψης ανταλλακτικών.

    Αυτή τη στιγμή στους δρόμους της πόλης κυκλοφορούν μόλις 20 απορριμματοφόρα, από τα συνολικά 68 που έχει στη διάθεσή της η διοίκηση του κεντρικού δήμου, με αποτέλεσμα οι κάδοι να ξεχειλίζουν και οι Θεσσαλονικείς να κάνουν γιορτές «πνιγμένοι» από τα σκουπίδια. Για το λόγο αυτό, ζητήθηκε η συνδρομή από όμορους δήμους, όπως η Καλαμαριά και οι Συκιές, να στείλουν φορτηγά αυτοκίνητα και να βοηθήσουν στην αποκομιδή.

    Ο νέος δήμαρχος, έθεσε ως βασικούς στόχους της διοίκησης για το έτος 2011 το μάζεμα των σκουπιδιών και την περαιτέρω προώθηση της ιδέας της ανακύκλωσης. «Δέσμευσή μας είναι έως το καλοκαίρι να έχουμε μια πεντακάθαρη πόλη, πολύ πιο καθαρή από αυτή που είχαμε. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε τα μέτρα στους τομείς της αποκομιδής των σκουπιδιών και της ανακύκλωσης, όπου χρειάζεται η συμμετοχή του πολίτη. Θα πρέπει να καταλάβουν οι κάτοικοι ότι η πόλη είναι δική τους και χωρίς τη δική τους βοήθεια δεν θα έχουμε ποτέ καθαρή πόλη», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.