Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Νέα Φιλαδέλφεια Θεσσαλονίκης όσο υπαρχή φιλότιμο

Απο το blog: http://dimoshalkidonas.blogspot.com/2011/01/blog-post_03.html

Νέα Φιλαδέλφεια Θεσσαλονίκης όσο υπαρχή φιλότιμο

Ο οικισμός της Νέας Φιλαδέλφειας, 12 χλμ έξω από τη Θεσσαλονίκη, κατοικήθηκε αρχικά από πρόσφυγες από την Μικρά Ασία, που ανέπτυξαν από παλιά κυρίως την γεωργία (στα εύφορα κληροτεμάχια που τους παραχωρήθηκαν) και λιγότερο το εμπόριο.
Αργότερα απασχολήθηκαν στην βιομηχανία, στις κατασκευές και άλλες υπηρεσίες. Η Ν. Φιλαδέλφεια ήταν πάντοτε μια ανοιχτή κοινότητα(οικονομικά και πολιτισμικά) λόγω της εγγύτητας της με την συμπρωτεύουσα και επειδή αποτελούσε πέρασμα προς βορρά οδικώς και σιδηροδρομικώς. 

Αν κάποιος άνοιξη την ιστοσελίδα του πολιτιστικού συλλόγου Νέας Φιλαδέλφιας (www.Philadelphia.gr) θα διαβάσει για την δωρεά των δυο αδελφών Κελέσογλου (Κελεσόγλειο Πνευματικό Κέντρο). Η Ν. Φιλαδέλφεια ήταν πάντοτε μια ανοιχτή κοινότητα (οικονομικά και πολιτισμικά)  αυτό φτάνει ως σήμερα. 
Ο μητροπολίτης Νεαπολέως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας, στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του είπε  να γίνουν τα φετινά Χριστούγεννα αφετηρία ζωής σ’ ένα κόσμο που πάλιωσε και αφορμή επανεύρεσης της ανθρωπιάς , σε ένα κόσμο που απαξίωσε το συνάνθρωπο. 
Έτσι στο μήνυμα τον Χριστουγέννων, ο πολιτιστικός σύλλογος ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και  ο αθλητικός για πρώτη φορά συνδιοργάνωσαν  την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων ένα γλέντι με δωρεάν κρασί και φαγητό και παραδοσιακή μουσική και όχι μόνο. Ο εθελοντισμός και η συλλογικότητα των τριών συλλόγων να γίνει παράδειγμα για όλους τους συλλόγους που σε αυτήν την οικονομική  κρίσιμη στιγμή  μπορεί η συνεργασία να φέρει τα καλυτέρα αποτελέσματα. Μπράβο στα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων και στους πρόεδρους: 
Γονέων κ κηδεμόνων : Ευδοκία Παντελίδου (Πρόεδρος), Χατζής Νίκος (Αντιπρόεδρος)  Νίκος Τόλης (Γραμματέας)  
Αθλητικόυ Σύλλογο : Ηλία Χατζιμπάλογλου
Πολιτιστικού Συλλόγου : Βαλασάκη Ζωή
ΚΛΙΚ στις Φωτογραφίες για Μεγέθυνση


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Μεσαίου Ο Θεόδωρος Αμανατίδης. 
Από την ένωση πολιτιστικών φορέων  νομού Θεσσαλονίκης επί τον δημοσίων  σχέσεων  Πάζης Ιωάννης (Βλάχοι Θέρμης) κ Ιωάννης Ιωαννίδης (Τοπσιν Γέφυρα)  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.