Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ κ. ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΤΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Ωραιόκαστρο, 26.1.2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ κ. ΝΙΚΟΥ ΜΠΑΤΟΥ

Ως νέα Διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου είχαμε υπογραμμίσει, την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, ότι αφήνουμε πίσω μας τις αήθεις προεκλογικές συμπεριφορές άλλων υποψηφίων εναντίον μας και εργαζόμαστε με αίσθημα ενότητας και συνεργασίας για την πρόοδο του Δήμου μας και μόνον.
Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι ο κ. Νίκος Μπάτος και όσοι μετεκλογικά συντονίζονται μαζί του δεν κατάλαβαν τίποτε από το μήνυμα που έστειλαν οι συμπολίτες μας το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου 2010.
Έτσι, από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, στις 2 Ιανουαρίου, μέχρι και σήμερα, επαναλαμβάνουν συστηματικά το χειρότερο προεκλογικό εαυτό τους, δυναμιτίζοντας με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο οποιαδήποτε προσπάθεια να παραχθεί έργο, «τιμωρώντας» έτσι τους δημότες για το γεγονός ότι τους καταψήφισαν.
Έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν προ ημερών την αποπομπή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Κυριάκου Δούμπαλα, επειδή διέπραξε το…ατόπημα να κάνει διάλειμμα για τσιγάρο!
Τελευταίο κρούσμα αυτής της τακτικής, η χθεσινή ανακοίνωση της παράταξης του κ. Μπάτου, στην οποία επαναλαμβάνονται όσα έωλα εκστομίστηκαν στην προεκλογική περίοδο και υποστηρίζεται πως η Διοίκησή μας  δεν προχωρά σε σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής και ανάθεση σε ορκωτούς λογιστές του ελέγχου των οικονομικών σε νομικά πρόσωπα και δημοτικές επιχειρήσεις.
Απαντάμε, λοιπόν, τα εξής:
1)      Δεν έχουμε αποστεί σε τίποτε από όσα έχουμε διακηρύξει προεκλογικά για απόλυτη διαφάνεια στο νέο Δήμο Ωραιοκάστρου. Ο έλεγχος στα οικονομικά των δημοτικών επιχειρήσεων, βάσει νόμου, ανατίθεται σε συγκεκριμένη επιτροπή με σταθερή σύνθεση: σε αυτήν μετέχουν δύο σύμβουλοι από την πλειοψηφία, ένας από τη μειοψηφία και υπηρεσιακοί παράγοντες. Μάλιστα τη μειοψηφία εκπροσωπεί η κ. Όλγα Γαβότση, από την παράταξη του κ. Μπάτου!
2)      Πρόθεση της Διοίκησης είναι στη συνέχεια να προχωρήσει σε κάθε είδους έλεγχο στα οικονομικά των τριών πρώην Δήμων, βεβαίως και με ορκωτούς λογιστές.
3)      Όσον αφορά τη δήθεν αντιδημοκρατική συμπεριφορά του κ. Δούμπαλα, δε θα μπούμε στον πειρασμό να υπενθυμίσουμε ποια ήταν η εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου στα δεκαέξι χρόνια που διοικούσε το Δήμο ο κ. Μπάτος. Θα πούμε μόνον ότι ο εκάστοτε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σε κάθε Δήμο, έχει την υποχρέωση να διαφυλάττει την πρόοδο των συνεδριάσεων και την προστασία τους από ηθελημένες κωλυσιεργίες, «στημένες» εντάσεις και «ναπολεόντεια συμπλέγματα» ορισμένων.
4)      Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τον κ. Μπάτο και τους συνεργάτες του, που δεν χάνουν ευκαιρία να υπενθυμίζουν στους συνδημότες μας τον χειρότερό τους εαυτό, για τον οποίο καταψηφίστηκαν.
5)      Καθιστούμε σαφές, στον κ. Μπάτο, αλλά και όσους αναπαράγουν καθημερινά, με οποιονδήποτε τρόπο και από οποιοδήποτε βήμα,  τις έωλες αιτιάσεις του κατά της Διοίκησής μας, ότι δεν έχουμε σκοπό να καταναλώνουμε καθημερινά την ενέργειά μας, απαντώντας στον κάθε πιθανό και απίθανο ισχυρισμό τους. Έχουμε να κάνουμε δουλειά, ως Δημοτική Αρχή. Αυτή όμως η στάση μας δεν πρέπει να εκληφθεί σε καμιά περίπτωση ως αδυναμία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.