Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ δήμου Χαλκηδόνας

Αισιόδοξος εμφανίστηκε στο νέος δήμαρχος δήμου Χαλκηδόνας κ. Παναγιώτης Δαϊκούδης στη πρώτη επίσημη συνεδρίαση του ΔΣ που έγινε εχθές Παρασκευή στην έδρα του δήμου στα Κουφάλια.
Η αποχέτευση και η υγεία κυριάρχησαν στις εισηγήσεις και τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων ενώ ο κ. Δαϊκούδης, που φαίνεται να απολαμβάνει την δημαρχιακή έδρα, δεσμεύθηκε πως το ζήτημα της αποχέτευσης ήταν ο πρωταρχικός (και προεκλογικός) σχεδιασμός και θα υλοποιηθεί πολύ σύντομα (το μόνο που απομένει είναι η εύρεση χρηματικών πόρων).
Στην οικονομική ενημέρωση που έκανε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών κ. Βλαϊκούδης Σιδέρης, σχετικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις του ενιαίου δήμου Χαλκηδόνας, όλα δείχνουν πως και οι τρεις πρώην δήμοι, Κουφαλίων, Χαλκηδόνας και Αγίου Αθανασίου οφείλουν περί τα 7.000.000 ευρώ (!!!) σε προημηθευτές και δανειακές υποχρεώσεις.
Αναλυτικά, ο δήμος Κουφαλίων οφείλει περί το 1.000.000 € σε προμηθευτές και άλλες υποχρεώσεις και 1.300.000 € σε δάνεια.
Ο δήμος Χαλκηδόνας οφείλει 1.200.000 € σε διάφορες υποχρεώσεις και 1.300.000 € σε δάνεια και ο δήμος Αγίου Αθανασίου οφείλει 1.400.000 σε υποχρεώσεις και 650.000 σε δάνεια.
Τα χρηματικά υπόλοιπα που είχαν στα ταμεία τους οι παραπάνω δήμοι είναι: Κουφάλια 160.000 €, Χαλκηδόνα 820.000 € (από τα οποία μόνο τα 350.000 € είναι άμεσα διαθέσιμα αφού τα υπόλοιπα είναι εξιδεικευμένα) και ο Άγιος Αθανάσιος 400.000 €. (τα οικονομικά στοιχεία είναι στρογγυλεμένα και με απόκλιση +-1-2%)
Φαίνεται όμως και και η νέα διοίκηση ακολουθεί την τακτική των παλαιών αφού εισηγήθηκε την ανάγκη για πρόσληψη 80 σχεδόν υπαλλήλων ενώ δεσμεύθηκε πως δεν θα απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος. Στο θέμα, αυτό ο επικεφαλής παράταξης κ. Μηντσιούδης αναρωτήθηκε, πως εάν τύχει και το υπουργείο εγκρίνει όλες αυτές τις προσλήψεις, από που θα βρεθούν τα χρήματα για την μισθοδοσία τους (το ίδιο αναρωτιώμαστε και εμείς)...
Πηγή: stoshaker

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.