Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Αιρετός ζητεί να μειωθεί ο μισθός του


Στην εξειδίκευση της πρότασής του για μείωση των αντιμισθιών των αιρετών στο Δήμο κατά 50% με δική τους πρωτοβουλία προχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ Νίκος Ανταμπούφης και εννοεί εμμέσως πλην σαφώς,  ότι είναι ο καιρός οι αιρετοί να δείξουν έμπρακτα ότι αντιλαμβάνονται το βάρος των περιστάσεων.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:
Την Κυριακή 2/1/2011 ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του νέου Δήμου Ξάνθης με την εκλογή οργάνων και επιτροπών διοίκησης του Δήμου και του Συμβουλίου. Ως δημοτική κίνηση, συνεπείς στον προεκλογικό μας σχεδιασμό και τις αντιλήψεις μας, καταθέσαμε την πρόθεσή μας να προωθήσουμε μια συνολική πρόταση για τη μείωση του ποσού των αντιμισθιών οι οποίες αφορούν στους εκλεγμένους συμβούλους και τις θέσεις που πρόκειται να καταλάβουν.
Η πρότασή μας συνοψίζεται στη μείωση, κατά πενήντα τοις εκατό, των ποσών που αναλογούν ως αμοιβή των αιρετών για τις θέσεις που καταλαμβάνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, το Δήμο, τις επιτροπές ή τα νομικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις του Δήμου. Φυσικά, από την πρότασή μας εξαιρούμε εκείνες τις περιπτώσεις κατά τις οποίες η αντιμισθία από το Δήμο αποτελεί το μοναδικό έσοδο του αιρετού. Ταυτόχρονα το ποσό της μείωσης αποτελεί δωρεά στο Δήμο Ξάνθης για συγκεκριμένο σκοπό ή όχι, ανάλογα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η πρότασή μας διατυπώνεται στο ξεκίνημα της νέας θητείας του Δημοτικού συμβουλίου μέσα σ’ ένα ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο. Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας του μνημονίου, η επίθεση που δέχονται τα λαϊκά εισοδήματα και οι κοινωνικές κατακτήσεις συνιστούν μια οδυνηρή πραγματικότητα. Γνωρίζουμε ότι η πρότασή μας δεν πρόκειται να λύσει τα μεγάλα και οξυμένα οικονομικά προβλήματα που προκύπτουν στους Δήμους λόγω του μνημονίου και του σχεδίου Καλλικράτης. Ούτε διατυπώνεται με λογικές φιλανθρωπίας. Πιστεύουμε όμως ότι είναι μια πρόταση με ισχυρό συμβολισμό. Είναι μια πρόταση η οποία προτρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να θέσει ως προτεραιότητές του την υπεράσπιση των κατακτήσεων του κράτους πρόνοιας και των ΟΤΑ. Είναι μια πρόταση η οποία προτρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να προστατεύσει και να αναζωογονήσει την έννοια της πολιτικής και την εικόνα όσων ασχολούνται με τα κοινά.
Ως Δημοτική Κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ» δεσμευόμαστε να καταθέσουμε την πρότασή μας κατά την πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης θεωρώντας ότι είναι καιρός, πρώτοι οι αιρετοί, να δείξουν ότι κατανοούν και συναισθάνονται το βάρος της ευθύνης τους και ότι θεωρούν ότι αποτελούν μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Ευελπιστούμε σε μια θετική υποδοχή της πρότασής μας από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ή σε μια πλήρη αιτιολόγηση της αντίθεσής τους.

xanthipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.