Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Δήλωση Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Π.ΨΩΜΙΑΔΗ: "ΣΗΜΕΡΑ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕΛΙΔΑ, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ"

"Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την αυτοδιοίκηση. Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στην Κεντρική Μακεδονία. Σήμερα γυρίζουμε σελίδα, αλλάζουμε τα δεδομένα, κάνουμε μια νέα αρχή. Μας ενώνουν πλέον τα μεγάλα, χρόνια προβλήματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε από αύριο. Αυτά τα προβλήματα πρέπει να γίνουν για όλους μας κίνητρο για ομόνοια, για τη μέγιστη δυνατή συνεργασία και συναίνεση".
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο νέος αιρετός Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα την εκλογή του προεδρείου του σώματος και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.
"Πιστεύω πολύ σ' αυτό το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο ρόλος του είναι εξαιρετικά σημαντικός σε ένα όργανο που αποτελεί το σπίτι του λαού 2 εκατομμυρίων πολιτών. Ο νέος θεσμός είναι μια ελπίδα για τη χώρα μας και πρέπει να προστατευθεί από όλους μας. Στήριξα, στηρίζω και θα στηρίζω τον Καλλικράτη", υπογράμμισε ο κ. Ψωμιάδης, ευχόμενος "η κεντρική εξουσία να δείξει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της αυτοδιοίκησης, αποφεύγοντας λάθη, παλινωδίες και υπονομεύσεις των προηγουμένων ετών".

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη έχει ως εξής:
"Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας καλωσορίζω στην πρώτη συνεδρίαση του πρώτου αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την αυτοδιοίκηση.
Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στην Κεντρική Μακεδονία.
Σήμερα γυρίζουμε σελίδα, αλλάζουμε τα δεδομένα, κάνουμε μια νέα αρχή.
Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, είμαστε πλέον μια ενότητα, μια γροθιά, μια μεγάλη οικογένεια, που πρέπει να φροντίσει για όλα τα μέλη της.
Οι εκλογές τελείωσαν. Για εμάς, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.
Μας ενώνουν πλέον τα μεγάλα, χρόνια προβλήματα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε από αύριο.
Αυτά τα προβλήματα πρέπει να γίνουν για όλους μας κίνητρο για ομόνοια, για τη μέγιστη δυνατή συνεργασία και συναίνεση.
Τον τελευταίο μήνα είμαι σε συνεχή επαφή μα τον ίδιο τον κ. Ραγκούση και με τους συνεργάτες του για να επιλύσουμε μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα του Καλλικράτη για να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε το ταχύτερο δυνατόν και με τον καλύτερο τρόπο για τους πολίτες.
Πιστεύω ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε, αρκεί να θελήσουμε να συνεννοηθούμε.
Να αφήσουμε στην άκρη τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και να ασχοληθούμε με τα σοβαρά θέματα, να ασχοληθούμε με τη Μακεδονία μας, χωρίς κομματικές παρωπίδες.
Δεν χωρούν άναρθρες κραυγές και στείρες αντιπολιτευτικές κορώνες σε μια χώρα βαριά τραυματισμένη, σε μια Περιφέρεια που υποφέρει από την ανεργία, την ύφεση, τη μηδενική ανάπτυξη.
Είμαστε ανοιχτοί στην κριτική, στην καλόπιστη και εποικοδομητική κριτική.
Θέλουμε να ακούμε όλες τις απόψεις και να συνθέτουμε απόψεις.
Περιμένουμε μια αντιπολίτευση υπεύθυνη, παρούσα, συνεργάσιμη.
Σεβόμαστε τη μειοψηφία, όμως να μην ξεχνάμε ότι αποφασίζει η πλειοψηφία και υλοποιεί η διοίκηση.
Το μέλλον απαιτεί συσπείρωση όλων μας.
Θα πορευθούμε όλοι μαζί χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.
Με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις και σε όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο νέος θεσμός είναι μια ελπίδα για τη χώρα μας και πρέπει να προστατευθεί από όλους μας.
Στήριξα, στηρίζω και θα στηρίζω τον Καλλικράτη.
Η κεντρική εξουσία οφείλει να δείξει εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της αυτοδιοίκησης, αποφεύγοντας λάθη, παλινωδίες και υπονομεύσεις των προηγουμένων ετών.
Θέλω να ευχηθώ στο Προεδρείο του πρώτου αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου καλή δύναμη και καλή επιτυχία.
Ο ρόλος του είναι εξαιρετικά σημαντικός σε ένα όργανο που -να μην ξεχνάμε- αποτελεί το σπίτι του λαού 2 εκατομμυρίων πολιτών.
Σας καλωσορίζω και πάλι στο πρώτο αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.
Σας καλώ να επιτελέσουμε όλοι τα καθήκοντά μας με συνέπεια και ευσυνειδησία, όπως οφείλουμε στους πολίτες που μας εξέλεξαν.
Καλή θητεία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.