Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Στα 5 ευρώ το εισιτήριο στα εξωτερικά ιατρεία


Αυξημένη κατά 2 ευρώ είναι από σήμερα η αμοιβή που καλούνται να καταβάλουν οι ασθενείς που επισκέπτονται τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων.
Με εγκύκλιο που απέστειλε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος καθορίζεται στα 5 ευρώ από 3 ευρώ που ήταν έως σήμερα, το ‘εισιτήριο’.
Από τη δαπάνη εξαιρούνται κάποιες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως οι άποροι, οι πολιτικοί πρόσφυγες και οι ανάπηροι.

Φαρμακοποιοί
Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε την Τρίτη επίσης ότι επιμένει στην αλλαγή των πληθυσμιακών κριτηρίων, την οποία είχε εισηγηθεί στο πλαίσιο του διαλόγου με τους φαρμακοποιούς.
Ο υπουργός Υγείας ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεννόησης με τους φαρμακοποιούς, λέγοντας ότι εντολή του πρωθυπουργού είναι να ανοίξουν τα επαγγέλματα έπειτα από εξαντλητικό διάλογο.
Οι δυο πλευρές αναμένεται να έχουν νέα συνάντηση τις επόμενες ημέρες και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις (του υπουργού στα πληθυσμιακά κριτήρια και των φαρμακοποιών στη λειτουργία του Σαββάτου) και τελική συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.