Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Γερμανία-διοξίνη: Περίπου 3.000 αγροκτήματα και εκμεταλλεύσεις μπορούν να ξανανοίξουν

Περίπου 3.000 γερμανικά αγροκτήματα και εκμεταλλεύσεις, που είχαν υποχρεωθεί να διακόψουν τις παραδόσεις όταν ξέσπασε το σκάνδαλο μόλυνσης με διοξίνη, μπορούν να ξαναρχίσουν τις δραστηριότητές τους, ανακοίνωσε το υπουργείο Γεωργίας της Κάτω Σαξονίας, που είναι το κρατίδιο που επλήγη περισσότερο από τη μόλυνση.
 "Δεν απομένουν περισσότερα από 1.470 εκτροφεία στα οποία έχουν ανασταλεί οι παραδόσεις από τα περίπου 4.400" στα οποία είχε αρχικά εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Σε συνεργασία με υπευθύνους του τομέα "έχουν συλλεγεί όλα τα διαθέσιμα στοιχεία για να γίνει μια πολύ καλή ανάλυση" και "ως εκ τούτου να εντοπιστούν τα αγροκτήματα και οι εκμεταλλεύσεις, για τις οποίες μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα προϊόντα τους δεν εγκυμονούν κίνδυνο για τον καταναλωτή", προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.
Όταν το σκάνδαλο με τη μόλυνση με διοξίνη βρισκόταν στο αποκορύφωμά του, την περασμένη Παρασκευή, περισσότερα από 4.700 αγροκτήματα και εκμεταλλεύσεις από τα περίπου 375.000 που υπάρχουν στη χώρα υποχρεώθηκαν να κλείσουν για προληπτικούς λόγους σε 8 κρατίδια της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.