Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Μια 11χρονη αρχαία Αθηναία έρχεται στη Θεσσαλονίκη!

Η ΜΥΡΤΙΣ ΑΠΟ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Την έκθεση «Μύρτις: Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν» θα φιλοξενήσει από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 13 Μαρτίου το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.  Σε αυτήν παρουσιάζεται ένα σημαντικό διεπιστημονικό επίτευγμα:
η ανάπλαση του προσώπου ενός ανώνυμου 11χρονου παιδιού της αρχαιότητας. Πρόκειται για τη Μύρτιδα, όπως τη βάφτισαν οι αρχαιολόγοι, η οποία έζησε στην Αθήνα τον 5ο αι. π.Χ., το «χρυσό αιώνα» του Περικλή, και ήταν ένα από τα χιλιάδες θύματα του φοβερού λοιμού που έπληξε την πόλη το 430 π.Χ. 
Η έκθεση (που είχε πρωτοπαρουσιαστεί στην Αθήνα - Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο) πραγματοποιείται με την ευγενική προσφορά του ορθοδοντικού, επίκουρου καθηγητή Μανώλη I. Παπαγρηγοράκη και του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.