Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Ωραιόκαστρο,παραχώρηση χρήσης δύο (2) κτιρίων της πρώην Παιδόπολης ¨ Αγιος Δημήτριος¨.



Εγκρίνεται η δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση ( 2 ) κτιρίων , ονομαζόμενα ως Γραφεία και Ομάδα 1η εκ του κτιριακού συγκροτήματος της πρώην Παιδόπολης «Αγιος Δημήτριος» Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την στέγαση και ανάπτυξη των υπηρεσιών του, που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.
Η παραχώρηση των ανωτέρω κτιρίων θα γίνει με τους εξής όρους:
- Οι δαπάνες επισκευής και συντήρησης των κτιρίων θα βαρύνουν το Εθνικό Κέντρο
Κοινωνικής Αλληλεγγύης και
- Η παραχώρηση ισχύει, για όσο χρονικό διάστημα στεγάζονται και λειτουργούν οι
υπηρεσίες του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε διαφορετική περίπτωση η
παραχώρηση ανακαλείται αυτοδίκαια και η χρήση των κτιρίων επιστρέφει στο Υπουργείο


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜ. ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: 3ΗΜΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ



Παραμονές Χριστουγέννων και ξαναδιοργανώνουμε για άλλη μια χρονιά την 3ήμερη Γιορτή Παιδικού Βιβλίου σε ένα πολύ ζεστό χώρο στην Παιδόπολη. Στόχος μας δεν είναι να κερδίσει το ταμείο μας χρήματα (οι τιμές των βιβλίων θα είναι οι τιμές λιανικής και δεν υπάρχει υποχρέωση αγοράς). Ελάτε  να ακούσουμε παραμύθια, να ξεφυλλίσουμε ιστορίες, να παίξουμε και να διασκεδάσουμε μαζί με τα παιδιά μας. 3-4-5 Δεκεμβρίου πρωί και απόγευμα στην Παιδόπολη.

ΒΟΛΕΫ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:ΣΑΒΒΑΤΟ 27/11/2010 ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΟΚ -ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ 0-3

Κάντε κλίκ στις foto για να μεγαλώσουν



Στην 1η φωτογραφία  διακρίνουμε από αριστερά: Παναγιώτης Πυργιώτης (προπονητής ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ), Χρυσάνθη Μπαϊρακτάρη, Κωνσταντίνα Ρουμελιώτη, Μαρία Μπαϊρακτάρη, Βίκυ Χατζίκου, Σωτηρία Ρωφαλίκου, Μαρία Δεσπούδη, Ειρήνη Σαββίδου, Ηλιάννα Δουδουλάκα, Δάφνη Μόσχου, Άννα Σπυριδωνίδου, Αλεξάνδρα Δροσοπούλου (αθλήτριες) και η μικρή (μασκώτ της ομάδας) Βαλεντία Πυργιώτη.
Η νίκη αυτή είναι η 4η κατά σειρά για το ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ  πράγμα που οι αθλήτριες πανηγύρισαν, όπως φαίνεται και στην 3η φωτογραφία.

«Μια νταλίκα ψόφια κοτόπουλα, πέταξαν σε παράνομη χωματερή»

Από newsblog | Νοεμβρίου 29, 2010 - 12:39 μμ

«Στις δύο μετά τα μεσάνυχτα, έφτασε η νταλίκα με τα ψόφια κοτόπουλα, σε παράνομη «ιδιωτική» χωματερή, μεταξύ Βέροιας και Νάουσας, στην Ημαθία. Την ίδια στιγμή, ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία. Δυο περιπολικά, ένα από τη Νάουσα και ένα από τη Βέροια, έφτασαν στο σημείο. Κι όμως. Παρουσία της Αστυνομίας, σκαπτικό μηχάνημα, άνοιξε όρυγμα και έθαψε τα περισσότερα και πολλών τόνων ψόφια κοτόπουλα. Από πού ήρθαν; Από ποια ασθένεια ψόφησαν; Υπάρχει κίνδυνος για την Δημόσια υγεία; Θα έπρεπε να συληφθούν εκείνη την ώρα όσοι συμμετείχαν στην αυθαιρεσία; Πως επιτρέπεται να λειτουργεί μια «ιδιωτική» χωματερή; Θα δοθεί συνέχεια έστω και τώρα αφού είναι γνωστά τα στοιχεία της νταλίκας, άρα και των ιδιοκτητών; Θα υποχρεωθούν να ξεθάψουν τα μολυσμένα, ποιος ξέρει από τι, ψόφια πουλερικά; Ερωτήματα που θα παραμείνουν ερωτήματα ακόμη μια φορά. Η ασυδοσία στον Νομό Ημαθίας, συνεχίζεται απρόσκοπτα. Στο συγκεκριμένο σημείο, σχηματίσθηκε λίμνη βάθους κάποιων μέτρων, αφού εταιρεία που κατασκευάζει επαρχιακό δρόμο εκεί, πήρε το χώμα σε βάθος τουλάχιστον δέκα μέτρων. Δηλαδή, ψόφια κοτόπουλα, τόνοι σάπια πορτοκάλια και άλλα απορρίμματα απροσδιόριστης ποιότητας, αδειάζονται κατ ΄ευθείαν στο επίπεδο του υδροφόρου ορίζοντα.
Να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή, υφίσταται ακόμη μια «ιδιωτική» χωματερή, με την ανοχή των υπηρεσιών.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ»

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Aνέκδοτο για γέλια και για ...κλάματα!

Ένας νέος τελειώνει το Λύκειο και δεν έχει καθόλου όρεξη για Πανεπιστήμιο. Ο πατέρας του νέου, πλούσιος πολιτικός με μεγάλη δύναμη στην κυβέρνηση, απειλεί τον γιο του: Δεν θέλεις να σπουδάσεις ρε τεμπελόσκυλο; Λοιπόν εγώ δεν συντηρώ κοπρίτες, γι’ αυτό και θα δουλέψεις, κατάλαβες;
Έχοντας την ισχυρή οικονομική και πολιτική θέση  ο πατέρας κινεί τα νήματα για να βρει μία θέση στον γιο του.
Πατέρας: Παπακωνσταντίνου (Υπουργός), θυμάσαι τον γιο μου; Λοιπόν, τέλειωσε το λύκειο και ο τεμπέλης δεν θέλει να σπουδάσει. Θα μπορούσες να του βρεις μια θέση να αρχίσει να δουλεύει,
μήπως εν τω μεταξύ βρει το δρόμο του και αποφασίσει να σπουδάσει;
Το θέμα είναι να βρεθεί κάτι που θα τον κάνει να δουλέψει σκληρά, να μήν κάθεται  και τα ξύνει… κατάλαβες;
Μερικές μέρες αργότερα ο Παπακωσταντίνου λέει: έτοιμη η δουλειά για τον γιο σου. Δεξί χέρι του Προέδρου της Δημοκρατίας και 20.000 ευρώ το μήνα, τέλεια έτσι;
-Τι λε ρε Παπακωνσταντίνου, αυτό είναι υπερβολικό. Πρέπει να τον αρχίσουμε πιο χαμηλά, και με τέτοια τρελλά λεφτά αυτός ο τεμπέλης θα γίνει χειρότερος.
Παπακωνσταντίνου: Φίλε του βρήκα κάτι πιο σεμνό. Ιδιαίτερος Γραμματέας Υπουργού. Ο μισθός είναι πιο σεμνός, μόνο 10.000 ευρώ το μήνα.
Οοοοοχι ρε Παπακωνσταντίνου. Μόλις που έβγαλε το Λύκειο. Δεν θέλω η ζωή του να είναι τόσο εύκολη με την πρώτη ευκαιρία. Θέλω να αισθανθεί την ανάγκη να σπουδάσει, κατάλαβες;
Την επόμενη μέρα: Φίλε, του βρήκα δουλειά ως Διευθυντής του Τμήματος Προμηθειών στο Υπουργείο Οικονομικών και ο μισθός θα είναι μόνο 6,000 το μήνα.
Μα ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ Παπακωνσταντίνου, βρες μου κάτι πιο σεμνό, κάτι στα 600 με 700 ευρώ το μήνα.
-Παπακωνσταντίνου: Μα  τι λές τώρα, αυτό είναι αδύνατο.
-Γιατί;;;;;;;
- Παπακωνσταντίνου: Γιατί αυτές οι θέσεις δίνονται μόνο με διαγωνισμό και χρειάζεται να έχει Βιογραφικό κάποιου επιπέδου, με τέλειες γνώσεις Αγγλικών, Πανεπιστημιακό δίπλωμα, τουλάχιστον ένα Masters ή PHD στο εξωτερικό, θέληση να δουλεύει υπερωρίες άνευ αποδοχών, και φυσικά προϋπηρεσία. Φίλε μου αυτές οι θέσεις των 600 ευρώ δεν βρίσκονται εύκολα.

Ζήτω η Ελλάς!

Μητσοτάκηδες Vs Κεφαλογιάννηδων...

Το κρητικό ζήτημα της Νέας Δημοκρατίας
Πριν από μερικούς μήνες η «Τόλμη» είχε τολμήσει και είχε δημοσιεύσει ένα αναλυτικό ρεπορτάζ με όλες τις κινήσεις του μητσοτακέικου και μια τεκμηριωμένη με γεγονότα ανάλυση για τη γαλάζια μάχη στην Κρήτη.
Θα επαναλάβουμε. Η μάχη είναι διπλή. Σε επίπεδο χώρας η Μπακογιάννη δίνει μάχη με το Σαμαρά, ενώ σε επίπεδο Κρήτης η μάχη δίνεται από τα λεγόμενα τζάκια. Την τρέχουσα περίοδο παρατηρείται ότι Κεφαλογιάννηδες και Μητσοτάκηδες βρίσκονται σε...
 μεγάλες κόντρες. Και δεν είναι οι παλιές και γνωστές. Ούτε οι μετριοπαθείς. Εδώ κρίνεται το πολιτικό μέλλον της κάθε οικογένειας.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη κινδυνεύει να χάσει τη βουλευτική της έδρα αν η Μπακογιάννη κατέλθει υποψήφια στο Ρέθυμνο - αυτό θα συμβεί εφόσον η Όλγα παραμείνει με το Σαμαρά και στις επόμενες εθνικές εκλογές - ενώ ο Μανόλης Κεφαλογιάννης, που τον Οκτώβριο του 2009 τρόμαξε να εκλεγεί, απειλείται πλέον ανοιχτά μετά τη διαγραφή Αυγενάκη. Όχι γιατί εξαρτάται από τον Αυγενάκη αν ο Κεφαλογιάννης θα εκλεγεί. Ούτε κατά διάνοια κάτι τέτοιο. Αλλά γιατί ένα μεγάλο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Ηρακλείου είναι αποφασισμένο να ακολουθήσει το Μεσαρίτη βουλευτή. Αυτό αφαιρεί δύναμη από την ήδη τραυματισμένη Νέα Δημοκρατία. Βέβαια, ο Κεφαλογιάννης θα παίζει μόνος, όμως σε κόμμα με λιγότερη δύναμη; Αν υποτεθεί λοιπόν ότι η Ν.Δ. παραμείνει και στις εθνικές εκλογές τρίτη δύναμη στο νησί, τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τους Κεφαλογιάννηδες.
Το χειρότερο σενάριο θα είναι η πολιτική οικογένεια των Κεφαλογιάννηδων να μείνει χωρίς εκπρόσωπο σε όλο το νησί μετά από σχεδόν 60 χρόνια που πρωταγωνιστεί στην πολιτική σκηνή της Κρήτης.
Ο ρόλος του Β. Βαρδινογιάννη
Στο μεταξύ, η οικογένεια Κεφαλογιάννη στο Ρέθυμνο κλυδωνίζεται. Η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε υποστηρίξει Ντόρα. Αντίθετα, ο πρώην υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης και πατέρας της είναι ορκισμένος εχθρός του μητσοτακέικου.
Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, γιατί ο θείος της Όλγας από την πλευρά της μητέρας της, Βαρδής Βαρδινογιάννης, έχει αδυναμία στην ανηψιά του, την οποία στηρίζει και υποστηρίζει στην πολιτική, ενώ ταυτόχρονα είναι ο θερμότερος υποστηρικτής της Ντόρας Μπακογιάννη.
Το δίλημμα για την τομεάρχη Τουρισμού της Ν.Δ. είναι μεγάλο, καθώς και η ίδια η οικογένειά της έχει διχαστεί. Εκείνο που θεωρείται βέβαιο είναι πως αν η Όλγα μείνει με το Σαμαρά, τότε η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη θα κατέβει υποψήφια στην εκλογική περιφέρεια των Κεφαλογιάννηδων.
Την ίδια ώρα θα πρέπει να έχει κάποιος υπόψη του ότι ο Κωστής Σχοινάς, ισχυρός εσωκομματικός αντίπαλος της Όλγας, μάλλον ρέπει προς την Μπακογιάννη, καθώς προεκλογικά οι πληροφορίες ήθελαν να συζητούν μαζί μέχρι και ενδεχόμενο υποψηφιότητας για την Περιφέρεια Κρήτης, θέση που έλαβε στη συνέχεια ο Δημήτρης Γιαννουλάκης.
Πηγή: http://press-gr.blogspot.com/2010/11/vs.html

Ούγκο Τσάβες: Δεν καταντάμε Ελλάδα!...

Από τον Νίκο Παλάτζα
H ξεφτίλα. Δήλωση του Ούγκο Τσάβες (Ιούλιος 2010) - FINANCIAL TIMES
Πρόεδρος Βενεζουέλας:
Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε; Γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί.
Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;». Μα... γιατί έκλεψε! Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση. Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος; Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους. Γι' αυτό φυλακίστηκαν.
Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και τη Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη...
 μαφία των τραπεζών μακριά απ' τα πόδια μας.
Δεν καταντάμε Ελλάδα!
Πηγή: http://press-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_1250.html

Δήμαρχοι Θεσσαλονίκης = τζερτζελές...

Ήμουνα νιος και γέρασα, αλλά ακόμη δεν κατάλαβα τι ρόλο παίζει ο εκάστοτε δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Τι αρμοδιότητες έχει και αν έχει; Ο δήμαρχος μιας πόλης με σαράντα τόσες γειτονιές, που η κάθε μία αποτελεί ιδιαίτερο δήμο, τι ρόλο μπορεί να παίζει; Και γιατί να γίνεται τόσος ντόρος για το ποιος κάθεται στη συγκεκριμένη καρέκλα; Σιγά πια. Μήπως έχει καμιά αρμοδιότητα που δεν τη ξέρω; Απ`ότι γνωρίζω, και μπορεί να κάνω λάθος, τα πάρκα, οι δρόμοι, η παραλία, όλα όσα υπάγονται στα όρια του Δήμου, εμπίπτουν σε αρμοδιότητες άλλων υπηρεσιών, φορέων κλπ.
Ο Δήμος απλά εισπράττει τα δημοτικά τέλη, και παρέχει υπηρεσίες αποκομιδής απορριμμάτων, ή μήπως κάνω λάθος; Σιγά δηλαδή τη θέση ευθύνης για την οποία σφάζονται παλικάρια και γέροντες. Ας δοθεί η υπηρεσία σκουπιδιών σε μια ιδιωτική εργολαβία, και τελειώσαμε. Να μας πει και μπράβο και το ΔΝΤ.
Από εκεί και πέρα, δεν μπορεί, κάτι θα συμβαίνει με τη θέση αυτή. Αλλιώς δεν εξηγείται πως ένας (από τον Πύργο Ηλείας νομίζω) που έγινε δήμαρχος Θεσσαλονίκης το 1986, κατέληξε υπερ-υπουργός του Μητσοτάκη και...
 εσαεί Μακεδονάρχης!!! Τόση επιρροή είχε η θέση του δημάρχου; Και να πεις ότι έκανε κάτι για τη πόλη; Εκτός και αν κοιμάμαι όρθιος, το μόνο για το οποίο θα μείνει γνωστός, είναι η περιβόητη τρύπα που άνοιξε στο οδόστρωμα, επιμένοντας πως θα φτιάξει μετρό. Από τότε μέχρι τώρα, μέχρι και τα Γρεβενά κοντεύουν να φτιάξουν μετρό, η Θεσσαλονίκη όχι. Α, μη ξεχάσω, τα έβαλε και με το αστυνομικό κράτος του ΠΑΣΟΚ και του Αρκουδέα, προκειμένου να αποκτήσουμε ελεύθερη τηλεόραση και ραδιοφωνία, Τώρα τι σχέση έχουν οι αρμοδιότητες του δημάρχου Θεσσαλονίκης με την τηλεόραση ή με τις κεραίες στον (δήμο του ) Χορτιάτη, θεός και ψυχή του. Μάλιστα ίδρυσε και τον περίφημο τηλεοπτικό σταθμό του Δήμου, ο οποίος ως άλλο BBC, τον ακολουθούσε παντού προκειμένου να αποσπάσει κάποια βαρυσήμαντη δήλωσή του. Από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και να μη ξεχνάμε πως από αυτόν το σταθμό ξεπήδησε ο μέγιστος διασκεδαστής Κανάκης, αλλά και η μεγάλη πολιτική ελπίδα του Έθνους, ο νεαρός με το ξύλινο γεροντίστικο στυλάκι, ο κος Γκιουλέκας ντε.
Και μπορεί ο Κούβελας από δήμαρχος να κατέληξε υπουργός, όμως ο άλλος, ο μέχρι πρότινος, ήταν ήδη υπουργός και αποφάσισε να γίνει δήμαρχος. Για να προσφέρει και αυτός. Όπου προσφορά θεωρείται η ίδρυση της «γαλάζιας» δημοτικής αστυνομίας (υπό τον θρυλικό σερίφη της), η οποία κυνηγά παπάκια και ι.χ. την ίδια ώρα που οι μαύροι έχουν καταλάβει τη μισή Θεσσαλονίκη απλώνοντας τη πραμάτεια τους ακόμη και μπροστά στο Λευκό Πύργο. Τους δε εμπόρους αυτοκινήτων που έχουν δέκα δέκα τα αμάξια τους επάνω στα πεζοδρόμια, η εν λόγω αστυνομία δεν τα βλέπει. Ούτε τα τραπεζοκαθίσματα που έχουν καταλάβει ακόμη και . τα μπαλκόνια των δημοτών.
Από τον Δήμο μας ξεκίνησε τη πανελλήνια πολιτική του καριέρα και ο Ζορρό της τιβί, ο θρυλικός Πανίκας. Το ίδιο και ο Φασούλας, που μάλιστα εξελέγη με ρεκόρ ψήφων, πλην όμως δεν πάτησε ούτε σε ένα δημοτικό συμβούλιο, και με τη πρώτη ευκαιρία έφυγε στον ΟΣΦΠ και στον Πειραιά για να τρελαθούν οι Παοκτσήδες που έπιναν νερό στο όνομά του, αλλά και για να σώσει αυτοδιοικητικά το μεγάλο λιμάνι..
Άρα, μπορεί να μην υπάρχουν αρμοδιότητες, αλλά η θέση προσφέρεται για καριέρα και για τζερτζελέ. Για αυτό και ο νέος δήμαρχος, ευθύς άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, θα αρχίσει λέει να χτίζει υπόγεια πάρκιγκ κάτω από ιστορικά μνημεία, και θα φτιάξει τζαμιά, θα οργανώσει συσσίτια, θα παίζει τσόντες στη τηλεόραση, θα παντρεύει άθεους, βουδιστές κλπ .κλπ κλπ. Τι νομίζατε δηλαδή; Με τα σκουπίδια θα ασχολούνταν; Ή με τα τριπλοπαρκαρισμένα IX; Τζερτζελές να γίνεται
Πηγή: http://press-gr.blogspot.com/2010/11/blog-post_1250.html

Νέα Χαλκηδόνα:Νέα κλοπή

Δεν πέρασε ούτε εβδομάδα από την τελευταία ανάρτησή μας αναφορικά με τις κλοπές και τις διαρρήξεις που συμβαίνουν στην περιοχή της Χαλκηδόνας και έχουμε νέο κρούσμα.
Άγνωστοι διέρρηξαν το Κλειστό Γυμναστήριο Χαλκηδόνας σπάζοντας την πίσω πόρτα και με την βοήθεια αυτοκινήτου, που διέσχισε το παρκέ του γηπέδου, πήραν τους δύο αυτόματους πωλητές καφέδων και αναψυκτικών και οτιδήποτε άλλο βρήκαν.
Να σημειώσουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που το κλειστό γυμναστήριο Χαλκηδόνας πέφτει θύμα κλοπής.
Μήπως είναι καιρός να αντιδράσει η Δημοτική Αρχή έστω και τώρα στο τέλος της θητείας της;


Πηγή: http://stoshaker.blogspot.com/2010/11/blog-post_4037.html

ΠΑΟΚ: Τέλος ο Μουσλίμοβιτς για το 2010

Σοκ στον ΠΑΟΚ απ' την Γερμανία, όπου πήγε από σήμερα το πρωί ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Εκεί εξετάστηκε από ειδική γιατρό και αποφασίστηκε να κάνει χειρουργική επέμβαση στους κοιλιακούς, η οποία θα τον κρατήσει εκτός δράσης μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.
Ο Μουσλίμοβιτς που ταλαιπωρείται από πρόβλημα στους κοιλιακούς αρκετό καιρό πήγε σήμερα με τον γιατρό του ΠΑΟΚ Γιάννη Ράλλη στο Μόναχο. Υπήρχε ο φόβος ότι θα χρειαστεί εγχείριση και τελικά αυτός επιβεβαιώθηκε μετά την επίσκεψη σε ειδικό για τους κοιλιακούς.
Κατά συνέπεια, ο Μάκης Χάβος δεν μπορεί να τον υπολογίζει μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος και τις προσεχείς αναμετρήσεις με Λάρισα (εκτός), Ηρακλή (εντός) και Κέρκυρα (εκτός).
Η ακριβής, χρονικά, απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους θα εκτιμηθεί μετά την επέμβαση στην οποία αναμένεται να υποβληθεί.
Ανησυχία υπάρχει για τον Ανίς Μπουσαϊντί, αφού στην σημερινή προπόνηση παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στο γόνατο. Την Τρίτη το πρωί θα υποβληθεί σε εξετάσεις.
Αντίθετα, αναμένεται σύντομα η επιστροφή του Μίροσλαβ Σνάουτσνερ που δείχνει να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό στο αριστερό γόνατο.
 
Πηγη: Εnet

Ξεκινά σήμερα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από εργοδότες για δύο προγράμματα του ΟΑΕΔ σχετικά με την πρόσληψη 25.000 ανέργων. Πρόγραμμα και για αυτοαπασχολούμενες γυναίκες





Ουρές έχουν ήδη αρχίσει να σχηματίζονται στον ΟΑΕΔ αφού σήμερα  Δευτέρα 29/11 ξεκινούν δυο νέα προγράμματα του οργανισμού για την στήριξη της απασχόλησης.
Συγκεκριμένα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων από ενδιαφερόμενους εργοδότες για ένταξη στο "Ειδικό διετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 25.000 ανέργων".
Με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, ότι μετά την τροποποίηση του προγράμματος μπορούν να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής και για άτομα που θα προσλάβουν με καθεστώς μερικής απασχόλησης.
Επιπλέον ξεκινά και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των αυτοαπασχολούμενων γυναικών, που απασχολούν έως ένα άτομο, και επιθυμούν να ενταχθούν στο "Ειδικό τετραετές πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη 40.000 ανέργων".
Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υπαγωγής σε αυτά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr .

Πηγή: http://news247.gr/oikonomia/ergasia/gia_25_000_anergoys.689534.html

Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι επτά (27) ατόμων

Ανακοίνωση υπ΄ αριθ. ΣΟΧ 2/2010 για τη σύναψη Σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου

Η Διεύθυνση Διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη ανακοινώνει:
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι επτά (27) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Διεύθυνσης Αστικής Κατάστασης και Αλλοδαπών και Μετανάστευσης που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, περιλαμβανομένων και των ομότιτλων τμημάτων αυτής με έδρα στους νομούς Κιλκίς, Πιερίας, Σερρών, Πέλλας, Ημαθίας και Χαλκιδικής.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες και αρχίζει από την 23-11-2010 με ημερομηνία λήξεως την 02.12.2010.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2313309163 κα Oικονομοπούλου Χρυσάνθη και 2313309203 κ. Κούρτης Σπυρίδων

Ατύχημα με ...άλογο στη Γέφυρα


Τροχαίο ατύχημα με θύμα ένα αδέσποτο...άλογο σημειώθηκε στις 9 περίπου σήμερα το βράδυ στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Εδέσσης στο ύψος του χωριού Γέφυρα. Συγκεκριμένα, όχημα που κινούνταν με κατεύθυνση προς τα Γιαννιτσά συγκρούστηκε με άλογο το οποίο κινούνταν κόντρα πάνω στην εθνική οδό.
Από τη σύγκρουση έπεσε νεκρό το άλογο αλλά ευτυχώς η 3μελή οικογένεια από τα Γιαννιτσά που ήταν στο αυτοκίνητο, εκτός από το ισχυρό σοκ, δεν έπαθε τίποτα σε αντίθεση με το αυτοκίνητο μάρκας OPEL που έχει σημαντικές ζημιές.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της τροχαίας Χαλκηδόνας που έφθασε με δύο περιπολικά στο σημείο του ατυχήματος σε λιγότερο από 10 λεπτά, όπως δήλωσε ο οδηγός του οχήματος. Λίγο αργότερα έφθασε και όχημα της πυροσβεστικής για να καθαρίσει τον δρόμο.
 
 
Πηγή: http://stoshaker.blogspot.com/
 

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Α/Α
Ονοματεπώνυμο
Σύλλογος
Ψήφοι
1
Κυπαρίσης Κώστας
«Ελατοχωρίτες»
69
2
Μέλλιος  Γιώργος
«Μακεδονία- Διαβατά»
60
3
Μπουτζόπουλος Πασχάλης
«Χαλκηδόνα»
58
4
Χαλκίδης Μίλτος
«Πόντιοι Μενεμένης»
58
5
Παράσχης Βασίλειος
«Αργιθεάτες»
56
6
Πάζης Γιάννης
«Βλάχοι Θέρμης»
52
7
Παπαδόπουλος Γεώργιος
«Λευκοτοπιτών»
51
8
Βαλασάκη Ζωή
«Φιλαδέλφεια»
47
9
Ιωαννίδης Γιάννης
«Γέφυρα»
33

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ


 A/A
Ονοματεπώνυμο
Σύλλογος
Ψήφοι
1
Βαλασάκη Ζωή
«Φιλαδέλφεια»
47
2
Γκόντης  Γιώργος
«Πεντάλοφος»
21
3
Ιωαννίδης Γιάννης
«Γέφυρα»
33
4
Καράμπαλης Γιώργος
«Αγγελοχώρι»
11
5
Κυριακάκη Προκοπίου Ε.
«Ασβεστοχώρι»
31
6
Κυπαρίσης Κώστας
«Ελατοχωρίτες»
69
7
Μέλλιος  Γιώργος
«Μακεδονία- Διαβατά»
60
8
Μπουτζόπουλος Πασχάλης
«Χαλκηδόνα»
58
9
Παράσχης Βασίλειος
«Αργιθεάτες»
56
10
Παπαγεωργίου Σταυρούλα
«Γρεβενιώτες»
25
11
Παπαδόπουλος Γεώργιος
«Λευκοτοπιτών»
51
12
Πάζης Γιάννης
«Βλάχοι Θέρμης»
52
13
Σταυρίδου – Νάστια
«Φίλυρο»
24
14
Τσέργα – Μπατσίνα Σ
«Αργιθεάτες»
6
15
Τσούμαρης Βασίλης
«Αργιθεάτες»
6
16
Τσαρδούνης Γιώργος
«Λέσχη Τραπεζικών»
28
17
Χαλκίδης Μίλτος
«Πόντιοι Μενεμένης»
58
 
Πηγή: http://dimoshalkidonas.blogspot.com/

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Διαλύθηκε η ομίχλη κράτησε τη νίκη ο Πανσερραϊκός

Σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη σε δύο δόσεις (διακόπηκε το Σάββατο στο 55’ λόγω ομίχλης), ο Πανσερραϊκός σήμερα κέρδισε (1-0) στις Σέρρες τον Άρη επιστρέφοντας στις νίκες. Το γκολ που έκρινε τον αγώνα πέτυχε στο 40ο λεπτό ο Σουμπίνιο, που είχε και δοκάρι στο 64ο.
Στο πρώτο ημίχρονο που παίχτηκε το Σάββατο το ματς ήταν κακό και οι δύο αντίπαλοι έδιναν μάχες στη μεσαία γραμμή. Ο Άρης καλύτερα οργανωμένος έφθασε πρώτος κοντά στο γκολ με τον Τσέζαρεκ στο 34’, όμως ο Πανσερραϊκός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 40’ με τον Σουμπίνιο. Το ματς διεκόπη στο 55’ λόγω ομίχλης και ξανάρχισε την Κυριακή από το ίδιο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να κρατήσουν τη νίκη και αγωνίστηκαν με σφιχτή αμυντική τακτική. Ωστόσο πλησίασαν σε δεύτερο γκολ στο 64’ με τον Σουμπίνιο, που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ο Άρης ήταν εγκλωβισμένος, δεν κατάφερε να βρει λύσεις ώστε να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν κλείσει τους διαδρόμους και κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη.
Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=228444

ΠΑΟΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-1 (Περαστικά μας)

ΕΠΣΜ: Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΠΟ ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ 2-1
ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΑΟ-ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ 1-0
ΒΟΡΡΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ 1-4
ΙΩΝΙΚΟΣ-ΔΟΞΑ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ 1-2ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΥΜΙΝΩΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΛΗΤΗΣ 1-1
ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΛΓΑΡΩΝ 1-0
ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΙΝΔΟΥ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 0-0
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ-ΕΝΩΣΗ ΣΥΚΕΩΝ 0-0

Βαθμολογία
ομάδεςβαθμοίποινέςγκολN/I/Hεντόςεκτός
ΔΟΞΑ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ29023-8 9-2-1 13-0 5-1-0 10-8 4-1-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΥΜΙΝΩΝ24026-11 7-3-1 18-9 5-1-1 8-2 2-2-0
ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ21020-10 6-3-2 13-4 5-1-0 7-6 1-2-2
ΠΟ ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ20030-21 6-2-3 15-9 3-2-1 15-12 3-0-2
ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΑΟ20026-24 6-2-4 13-12 3-2-1 13-12 3-0-3
ΕΝΩΣΗ ΣΥΚΕΩΝ18014-9 5-3-3 7-6 3-1-2 7-3 2-2-1
ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΙΝΔΟΥ1708-8 4-5-2 2-3 1-4-1 6-5 3-1-1
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΛΗΤΗΣ15013-9 4-3-4 4-4 2-1-2 9-5 2-2-2
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΛΓΑΡΩΝ15014-12 4-3-4 10-6 3-2-1 4-6 1-1-3
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ15012-15 4-3-5 7-4 3-2-1 5-11 1-1-4
ΙΩΝΙΚΟΣ14016-20 4-2-6 10-12 2-0-4 6-8 2-2-2
ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ12019-21 3-3-5 7-10 1-1-2 12-11 2-2-3
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ12011-13 3-3-5 8-7 3-0-2 3-6 0-3-3
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ11012-19 3-2-7 6-12 1-1-4 6-7 2-1-3
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ11010-18 3-2-6 5-1 3-1-1 5-17 0-1-5
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΓΕΦΥΡΑΣ708-22 1-4-6 5-12 1-2-2 3-10 0-2-4
ΒΟΡΡΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ408-30 1-1-9 3-13 0-1-4 5-17 1-0-5


ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

13η αγωνιστική

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣΠΟ ΜΑΛΑΚΟΠΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ
ΔΟΞΑ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΑΟ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΛΗΤΗΣΒΟΡΡΑΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΑΛΓΑΡΩΝΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΥΜΙΝΩΝ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΓΕΦΥΡΑΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΚΕΩΝΟΜΟΝΟΙΑ ΣΙΝΔΟΥ

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου,εκλογή νέου ΔΣ

Στις εκλογές που παραγματοποιήθηκαν στον σύλλογό μας στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2010, οι υποψήφιοι έλαβαν τους παρακάτω ψήφους:

για ΔΣ εκλέγονται:

1. Χατζηγεωργίου Γιώργος 58
2. Καραμφυλίδου Σοφία 52
3. Καρυπίδου Μαρία 51
4. Ζησιάδης Μιχάλης 43
5. Τσενικίδης Κώστας 43

για την Ενωση Γονέων

1. Καραμφυλίδου Σοφία 71
2. Χατζηγεωργίου Γιώργος 67
3. Τσενικίδης Κώστας 58
4. Λαγός Γιώργος 30

για την Εξελεγκτική επιτροπή

1. Ζώζη Ιουλία 42
2. Τσακίδης Ευστάθιος 20
3. Κωνσταντίνου Αναστάσιος 15

για την σχολική επιτροπή

1. Καραμφυλίδου Σοφία 47


Το ΔΣ συγκροτήθηε σε σώμα στις 29 Οκτωβρίου 2010, ως εξής:

πρόεδρος ΔΣ: Χατζηγεωργίου Γιώργος
αντιπρόεδρος: Καραμφυλίδου Σοφία
γεν γραμματέας: Τσενικίδης Κώστας
ταμίας: Ζησιάδης Μιχάλης
μέλος: Καρυπίδου Μαρία

περισσότερες πληροφορίες στο ιστολόγιο του συλλόγου στη διεύθυνση: http://sylgon4dimoraiok.blogspot.com/2010/11/blog-post.html

Κλείνουν επτά νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα


Εισήγηση-φωτιά στο συρτάρι του υπουργού Υγείας Αν. Λοβέρδου.

Σε ποια καταγράφεται ιδιαίτερα υψηλό κόστος και προβλήματα στη διοίκηση.

Εισηγήσεις για κλείσιμο νοσοκομείων προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι έχει στο συρτάρι του, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της “ΜτΚ”, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Η εντολή της τρόικας είναι δεδομένη για τον χώρο της υγείας, που ζητά συμμάζεμα στις δαπάνες και αναδιάρθρωση. Στην εισήγηση προβλέπονται ακόμη και καταργήσεις κλινικών από τα νοσοκομεία που θα διατηρηθούν. Η έκθεση που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υγείας βαθμολογεί τα νοσοκομεία της χώρας με ποσοτικά κριτήρια.
Από άποψη κόστους, μακράν όλων βρίσκεται το “Θεαγένειο” Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, όπου η νοσηλεία κοστίζει 853 ευρώ ημερησίως, όταν ο μέσος όρος στη χώρα είναι 322 ευρώ. Ακολουθούν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (447,18), το “Παπανικολάου” (470 ευρώ), το “Παπαγεωργίου” (400), το “Ιπποκράτειο” (354,91 ευρώ) και το “ΑΧΕΠΑ” (323,76 ευρώ).
Περισσότερα στην "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"...

Επιδοτήσεις από το ΕΠΑΝ ΙΙ


Πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων του ΕΠΑΝ ΙΙ ,« ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ».

Επιχειρηματίες, νέοι και νέες, πάρτε τώρα μία βαθιά ανάσα με το πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων του ΕΠΑΝ ΙΙ «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ», που προκήρυξε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, και αξιοποιήστε την ευκαιρία που σας δίνεται να εκσυγχρονίσετε, να επεκτείνετε, αλλά και να ιδρύσετε τη δική σας μεταποιητική επιχείρηση.
Πρόκειται για μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης της μεταποίησης από το ΕΠΑΝ ΙΙ, συνολικής δημόσιας δαπάνης 200 εκ. ευρώ ,που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για τις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας :

Το ποσοστό επιδότησης κυμαίνεται :
1) Για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας: α) 45% για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και β) 35% για τις μεσαίες επιχειρήσεις.
2) Για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας: α) 50% για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις β) 35% για τις μεσαίες επιχειρήσεις.

Δυνατότητα υποβολής προτάσεων για χρηματοδότηση από 30.000 ευρώ έως 800.000 ευρώ ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης.

Διαθέσιμη δημόσια δαπάνη 60 εκ. ευρώ με δυνατότητα ένταξης μεγάλου αριθμού έργων.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

ΕΠΣΜ: Αποτελέσματα αγώνων Σαββάτου 27/11/2010


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΥΜΙΝΩΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΛΗΤΗΣ : 1-1

ΠΑΟΚ ΚΥΜΙΝΩΝ-ΜΑΛΓΑΡΩΝ-ΠΟ ΞΗΡΟΧΩΡΙΟΥ : 1-1

ΑΕ ΝΕΩΝ ΣΙΝΔΟΥ-ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ ΙΩΝΙΑΣ : 1-1

ΑΟ ΘΡΑΚΗΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ : 1-1

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΣΤΑΝΑ : 5-2

ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΩΤΟΥ-ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΑΙΟΥ : 1-0

ΕΛΠΙΔΕΣ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ-ΟΡΦΕΑΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ : 9-0

Μ.ΑΛΕΞ. ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ-Μ.ΑΛΕΞ. ΒΡΑΧΙΑΣ : 1-2

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

"ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ" : Η νεα ταξη πραγματων δειχνει τις προθεσεις της για τον τροπο που εχει κατα νου να διοικησει το νεο Δημο Ωραιοκαστρου.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ”
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 26/11/2010
Αρχη ανδρα δεικνυσι, μας διδαξαν οι αρχαιοι μας προγονοι. Δυστυχως ομως στις μερες μας φαινεται οτι οι συγχρονοι αρχοντες η δεν εχουν διδαχθει αρχαια ιστορια η σκοπιμα την αγνοουν.
Λιγες μονον ημερες μετα την εκλογη του ως δημαρχου του νεου διευρυμενου Δ ημου Ωραιοκαστρου, ο κ. Δημητρης Σαραμαντος περιηλθε τις υπηρεσιες του νυν Δημου Μυγδονιας σε εργασιμο ωραριο για να εποπτευσει – δικην κατακτητη – το δημαρχειο. Μια κινηση περα για περα αδοκιμη – unfair – παρ οτι ο κ. Σαραμαντος συνοδευοταν απο αντιδημαρχο του Δημου Μυγδονιας. Οφειλε, και το ξερει πολυ καλα, να ενημερωσει τον καθ υλην αρμοδιο, που δεν ηταν αλλος απ το Δημαρχο Μυγδονιας κ. Αστεριο Γαβοτση. Βλεποντας οτι δεν υπηρξε αντιδραση σ αυτο του το ατοπημα , ο κ. Σαραμαντος επανηλθε τη Δευτερα 22 Νοεμβριου Τη φορα αυτη μαλιστα κι εκτος εργασιμου ωραριου. Με το προσχημα της συζητησης προβληματων που αντιμετωπιζει το Δημοτικο Σχολειο Λητης, εισηλθε βραδυνες ωρες στο Δημαρχειο Μυγδονιας χρησιμοποιωντας κλειδια που του παρειχε ο προεδρος του σωματειου εργατων Λητης κ. Μπολας.
Δεν υπαρχει καμμια απολυτως δικαιολογια για την εισβολη αυτη του κ. Σαραμαντου σε ξενη ιδιοκτησια χωρις προηγουμενη ενημερωση και εξασφαλιση αδειας. Μαλλον λοιπον η νεα ταξη πραγματων δειχνει τις προθεσεις της για τον τροπο που εχει κατα νου να διοικησει το νεο Δημο Ωραιοκαστρου.
Μπηκαν στην πολη οι οχτροι λοιπον. Κι οπως ηταν φυσικο , ο Δημαρχος Μυγδονιας επραξε το αυτονοητο υπεραμυνομενος των του οικου του. Κατεθεσε μηνυση τοσο κατα του κ. Σαραμαντου οσο κατα του κ. Μπολα για την εισβολη νυκτωρ στο Δημαρχειο Μυγδονιας.

Το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου, μας διδαξαν παλι οι αρχαιο μας προγονοι.Οταν ομως εισαι κακος μαθητης η οταν σκοπιμα κωφευεις, τοτε εκ του ασφαλους οδηγεισαι σε επαναληψη των λαθων. Οταν ομως ενα λαθος επαναλαμβανεται, τοτε μονον ως φαρσα μπορει να εκληφθει. Ο κ. Σαραμαντος λοιπον κι η παρεα του, παραπλανωντας το Δ.Σ του Συλλογου Ποντιων Μελισσοχωριου,καταφερε να αποσπασει τα κλειδια των γραφειων του Συλλογου με σκοπο δηθεν να συζητηθουν τα προβληματα του αθλητικου συλλογου Μελισσοχωριου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Στην πραγματικοτητα ομως εγινε μια πρωτη γνωριμια του κ. Σαραμαντου και της παρεας του με το νεοιδρυθεντα συλλογο βολλευ Μυγδονιας ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ.

Σαφως κι ελπιζαμε ενα καλυτερο τροπο εναρξης της ουσιαστικης ασκησης διοικησης απο πλευρας του κ. Σαραμαντου, παρ οτι ο προτερος πολιτικος βιος του υποδικου δημαρχου δεν εγγυοταν τετοιες ελπιδες. Με τις επανειλημμενες του ενεργειες ο κ. Σαραμαντος μας απεδειξε περιτρανα πως σκεφτεται να μεταφερει το μοντελλο διοικησης απο το σημερινο Δημο Καλλιθεας στο νεο Δημο Ωραιοκαστρου. Πλην ομως λογαριαζε χωρις τον ξενοδοχο.

Η παραταξη μας ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ με επικεφαλης το σημερινο Δημαρχο Μυγδονιας κ. Αστεριο Γαβοτση θα σταθει εμποδιο σε τετοιου ειδους καθεστωτικες αντιληψεις και πρακτικες τις οποιες και θα στηλιτευει με καθε νομιμο μεσο. Ταυτοχρονα ομως κι εκ παραλληλου δηλωνουμε οτι θα επικροτουμε και θα στηριζουμε καθε προσπαθεια της νεας δημοτικης αρχης που θα αποβλεπει στο κοινο οφελος και στην αναπτυξη της περιοχης, αν υπαρξει τετοια προσπαθεια κι οταν υπαρξει.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ”