Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ: Κάλεσμα της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για συνάντηση - ενημέρωση για το στεγαστικό

Την Δευτέρα 31/5/2010 και ώρα 20.30 μμ στο Δημαρχείο, η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου καλεί τα ΔΣ των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για συζήτηση - ενημέρωση για το στεγαστικό πρόβλημα στο Ωραιόκαστρο.

Στην συνάντηση θα είναι παρόντες και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμαρχος κ Νικόλαος Μπάτος οι δημοτικές παρατάξεις Νέα Πορεία και Ωραιόκαστρο - Οραμα Δημιουργίας καθώς και άλλοι φορείς.


ΠΗΓΗ:Σύλλογος Γονέων και Kηδεμόνων 4ου Δημοτ. Σχολείου Ωραιοκάστρου  http://sylgon4dimoraiok.blogspot.com/

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ : Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν



"Καλλικράτης": Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν

ΤΗΣ ΠΙΚΙΑΣ ΓΑΛΑΤΗ  (Από την Εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ)

Τα δύσκολα μόλις τώρα αρχίζουν. Το σχέδιο «Καλλικράτης» μπορεί να έγινε νόμος του κράτους, αλλά το επόμενο 7μηνο θα κριθεί αν οι μεγαλεπήβολοι στόχοι του προγράμματος θα υλοποιηθούν, καθώς απαιτείται ένα τιτάνιο έργο προετοιμασίας, ώστε οι νέες δημοτικές αρχές, που θα αναλάβουν στις αρχές του 2011, να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στα νέα, αναβαθμισμένα τους καθήκοντα.

Οι νέοι 325 πλέον δήμοι, που θα αντικαταστήσουν τους σημερινούς 1.034, πρέπει ουσιαστικά να δημιουργηθούν εκ του μηδενός. Και για να γίνει αυτό, δηλαδή να ξανασυσταθούν οι υπηρεσίες τους, να κατανεμηθεί σωστά το προσωπικό, να αποκτήσουν τις αναγκαίες υποδομές, αλλά και να απαλλαγούν από τα σημερινά τους βαρίδια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι μια πλήρης καταγραφή της σημερινής τους κατάστασης, καταγραφή που δεν έχει γίνει τουλάχιστον στη μεταπολιτευτική πορεία του θεσμού.

Από αύριο κιόλας το υπουργείο Εσωτερικών ξεκινά μια πλήρη καταγραφή του προσωπικού, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το τέλος του 2011. Το πρώτο 6μηνο του 2011 προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη των νέων οργανισμών των δήμων. Μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των κτιρίων των ΟΤΑ και να έχουν προσδιοριστεί οι ανάγκες σε κτίρια και από τον Αύγουστο να προταθούν λύσεις για κάλυψη των ελλείψεων, ώστε το Φεβρουάριο του 2011 να έχουν στεγαστεί όλες οι υπηρεσίες.

Σημαντικό βήμα θεωρείται η εγκατάσταση και λειτουργία των e-ΚΕΠ, μέχρι το τέλος του χρόνου. Μέσα στους δύο επόμενους μήνες θα καταγραφούν τα συστήματα πληροφορικής και υποδομών, με δημιουργία ειδικής ομάδας σε κάθε ΟΤΑ. Από το Σεπτέμβριο έως το τέλος του χρόνου θα γίνει η μετάπτωση δεδομένων σε νέους δήμους και Περιφέρειες, με μεταφορά των ταμειακών πληροφορικών συστημάτων των νομαρχιών.

Σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού του «Καλλικράτη» θεωρήθηκε η κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων. Μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, καταγραφή και διάγνωση των αναγκών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον Οκτώβριο θα δημιουργηθεί ομάδα υποστήριξης συγχωνεύσεων και δημιουργίας νομικών προσώπων, ώστε το Δεκέμβριο να ετοιμαστεί το Μητρώο των Νομικών Προσώπων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μέχρι και το Σεπτέμβριο θα γίνει και η αποτύπωση των οικονομικών των δήμων και στη συνέχεια θα δημιουργηθεί σύστημα παρακολούθησης των οικονομικών και θα θεσμοθετηθούν χρηματοοικονομικοί δείκτες αξιολόγησης. Μέχρι το τέλος του 2012 θα έχει εκδοθεί η κάρτα δημότη για την αυτόματη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη συμμετοχή τους σε τοπικά δημοψηφίσματα.

Οι τελικές αλλαγές στο χωροταξικό

Το χωροταξικό κομμάτι του νέου νόμου μονοπώλησε τη συζήτηση εντός και εκτός Βουλής. Και παρότι οι έντονες αντιδράσεις δημάρχων και κατοίκων κάποιων περιοχών έδωσαν «πολεμικούς τόνους», η αλήθεια είναι ότι μια τόσο εκτεταμένη αλλαγή έγινε μάλλον αναίμακτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΚΕΔΚΕ ουσιαστικά στη σύμπτηξη των 1.034 δήμων σε 325 δήμους κατέθεσε μόλις 20 προτάσεις, πολλές εκ των οποίων έγιναν δεκτές

ΠΗΓΗ: ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

"ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ" :Ταλαιπωρία και ανεργία φέρνει

Ταλαιπωρία και ανεργία φέρνει ο "Καλλικράτης"

Τα πάνω κάτω φέρνει στους νέους δήμους της χώρας ο “Καλλικράτης” από τις αρχές του 2011, με τους πολίτες σε πολλές περιπτώσεις να χάνουν την μπάλα, αφού δήμαρχο θα έχουν αλλά θα τον βλέπουν δύσκολα.

Της Φανής Σοβιτσλή. (Απο την εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ")

fsovitsli@makthes.gr

“Θα ματώσουμε έτσι κι αλλιώς στους νέους δήμους, γιατί οι πολίτες έζησαν την εμπειρία του ‘Καποδίστρια’, ενός μοντέλου που απέτυχε, επομένως είναι δικαιολογημένα δύσπιστοι”, σημειώνουν με έμφαση οι δήμαρχοι.
Η ταλαιπωρία των πολιτών πάντως θεωρείται δεδομένη, αφού τα κατά τόπους δημαρχεία μπορεί να λειτουργούν ως διοικητικές μονάδες, αλλά κάποιες υπηρεσίες, όπως οι τεχνικές ή της κοινωνικής πρόνοιας, θα είναι συγκεντρωμένες στην έδρα του δήμου. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες μιας περιοχής, π.χ οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά που συμμετέχουν σε διάφορα εργαστήρια, θα αναγκαστούν να μεταβαίνουν στον γειτονικό δήμο για να εξυπηρετηθούν.
Και μπορεί οι πολίτες να χάσουν τον μπούσουλα με τον νέο χάρτη της αυτοδιοίκησης, ωστόσο αυτοί που θα χάσουν τα περισσότερα είναι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις όλων των κατηγοριών.
Από του χρόνου οι αλλαγές θα είναι ριζικές στους ενιαίους πλέον δήμους, που θα αναλάβουν νέα, πιο δύσκολα καθήκοντα, καθώς θα επιφορτιστούν με τις πολεοδομίες, τις διευθύνσεις υγείας όπως και με την υπηρεσία Πολιτικής Γης, αντικείμενα τα οποία σήμερα ανήκουν στις κατά τόπους νομαρχίες. Οι δήμαρχοι δεν διστάζουν να δηλώσουν ότι για αυτές τις αρμοδιότητες έχουν πλήρη άγνοια, γεγονός που τους ωθεί να πιστέψουν ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι τα “πέτρινα χρόνια” της αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θέρμης, Θεόδωρο Παπαδόπουλο σαφώς θα υπάρξουν προβλήματα, και μάλιστα μεγάλα, τόσο για τους πολίτες όσο και για τους αιρετούς, γιατί “όλοι ζήσαμε την εμπειρία του ‘Καποδίστρια’, που δεν ήταν η καλύτερη. Από την άλλη όμως η ισχύς εν τη ενώσει. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά”.

“Θα παλέψουμε για να πετύχουμε

Ο δήμαρχος Θέρμης υποστηρίζει ότι το μοντέλο του “Καλλικράτη” θα λειτουργήσει ομαλά, αλλά αυτό θα συμβεί τα επόμενα χρόνια, γιατί οι παθογένειες, όπως λέει, είναι ήδη μεγάλες και ειδικά σε μικρούς δήμους της περιφέρειας. “Πάντως η διοικητική αλλαγή ήταν επιβεβλημένη. Αν δεν γινόταν τώρα δεν θα γινόταν ποτέ”, αναφέρει χαρακτηριστικά. Όσο για τις απώλειες σε θέσεις εργασίας επισημαίνει ότι οι συμβάσεις στους δήμους άρχισαν να κόβονται πριν από την απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τον “Καλλικράτη”. “Για παράδειγμα, οι δημοτικές επιχειρήσεις θα συγχωνευτούν σε μία, απλώς θα επιφορτιστούν με περισσότερες αρμοδιότητες. Επιπλέον οι υπηρεσίες θα στελεχωθούν με προσωπικό που θα μεταταχθεί από τις νομαρχίες”, τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Νίκος Μπάτος, θεωρεί πως το όλο εγχείρημα θα κριθεί σε οικονομική βάση. “Ας μη γελιόμαστε, τα πάντα θα εξαρτηθούν από τι κονδύλια θα έχουμε να διαχειριστούμε για να οργανώσουμε τους νέους δήμους”, λέει ο ίδιος και προσθέτει ότι αυτό που αφορά τον πολίτη και οφείλουν να το παρέχουν οι δήμοι είναι η εξυπηρέτηση και όχι η ταλαιπωρία τους. “Από την άλλη, θεωρώ ότι είναι χρέος μας να ματώσουμε τα επόμενα χρόνια για να οργανώσουμε και να πετύχουμε στους νέους δήμους”, σημειώνει.

Μύθος η εξοικονόμηση πόρων

Αν οι αιρετοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί και εν πολλοίς δύσπιστοι με τον “Καλλικράτη”, δηλώνουν σίγουροι για ένα πράγμα: ότι δεν θα εξοικονομηθούν πόροι, όπως προέβλεψε η κυβέρνηση, και μάλιστα ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Η βασική αρχή του “Καλλικράτη” είναι η οικονομία κλίμακας, αλλά οι δήμαρχοι εκτιμούν ότι η εξοικονόμηση δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ. “Το μόνο που θα γλιτώσει το κράτος είναι τα έξοδα κίνησης και οι αποζημιώσεις των δημάρχων, τίποτε άλλο”, επισημαίνει ο δήμαρχος Θέρμης κ. Παπαδόπουλος.
Από την άλλη, όπως σημειώνουν παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, το 2011 φέρνει νέους δήμους, μεγαλύτερους, που θα απαιτήσουν χρήματα για να τρέξουν έργα. Αυτή τη στιγμή όμως δεν ανακοινώθηκε κανένα πρόγραμμα, όπως ήταν ο “Θησέας”, στο οποίο θα ενταχθούν τα νέα έργα των ενιαίων δήμων. Το πρόγραμμα “Ελλάδα”, που θα αντικαταστήσει τον “Θησέα”, είναι προς το παρόν στα... χαρτιά, καθώς δεν έχει εξασφαλιστεί ούτε ευρώ. Εκτός των άλλων, η αγωνία των αιρετών ενόψει “Καλλικράτη” αφορά και πάλι τους πολίτες, αφού υποστηρίζουν ότι οι δήμοι μέχρι σήμερα και μέσα σε συνθήκες δεινής οικονομικής κρίσης ήταν το αποκούμπι τους. Αντίθετα, όπως λένε, αυτό θα χαθεί, καθώς οι νέοι δήμοι θα είναι απρόσωποι και ο δήμαρχος... άφαντος.

Στο δρόμο 35.000 συμβασιούχοι

Με την εφαρμογή του “Καλλικράτη” από τον Ιανουάριο του 2011 βάζουν λουκέτο περί τις 4.000 δημοτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Με την κατάργηση των συμβάσεών τους θα μείνουν στον δρόμο 35.000 εργαζόμενοι που παρέχουν υπηρεσίες σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις. Μόνο στον νομό Θεσσαλονίκης οι δημοτικές επιχειρήσεις φτάνουν τις 50, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου υπολογίζονται στις 3.000-3.500, ενώ άλλοι 3.000 είναι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου.
Την ίδια ώρα αρχίζει και ο αγώνας δρόμου για τις μετατάξεις των υπαλλήλων από δήμους σε κάποιους άλλους και από τις νομαρχίες προς δήμους, για να στελεχώσουν υπηρεσίες των ΟΤΑ όπου υπάρχουν κενά οργανικών θέσεων.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Πτωχοκομείον η ωραία Ελλάς!

Πτωχοκομείο
Του Ηλία Π. Γεωργάκη από τα ΝΕΑonline

ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ κοινωνικής ευαισθησίας οι τεχνοκράτες της τρόικας απαιτούν να εργαζόμαστε 40 χρόνια και να παίρνουμε σύνταξη 480 ευρώ!! Ηδη μειώθηκαν εισοδήματα και συντάξεις, έρχονται ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα (μείωση αποζημίωσης σε απόλυση κ.ά.). Και ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Η τρόικα απαιτεί και επιβάλλει. Νιώθουμε ανασφαλείς, αδύναμοι. Και προδομένοι- μαζί και αγανακτισμένοι - από τους πολιτικούς. Από τις μίζες και τα σκάνδαλα. Και στα παιδιά μας παραδίδουμε ένα διαλυμένο πτωχοκομείο. Πτωχοκομείον η ωραία Ελλάς!

ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΣ": Κατάκτηση του πρωταθλήματος απο την "ΔΟΞΑ" ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ

Η "ΔΟΞΑ' Πενταλόφου κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας στον πρώτο όμιλο της ΕΠΣΜακεδονίας,κερδίζοντας στον τελευταίο αγώνα την "ΔΟΞΑ" Ελπίδας εκτός έδρας με 2-1.

Γλέντι μέχρι το πρωί απο τους φίλους της ΔΟΞΑΣ

ΒΙΝΤΕΟ







ΦΩΤΟ







Κυριακή 30 Μαΐου 2010

ΠΑΟΚ ΑΧ.ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ: Μιλάει για Δ.ΣΑΛΠΙΓΚΙΔΗ

«Ο κόσμος λέει και ξελέει»

28 Μαϊ, 17:10 Από Γιώργος Κτενάς (Από τον SPORTDOG)

ΑΧ. ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ SPORTDOG ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗ. «ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ». «ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ…ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΟΝ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ».

Την άποψη ότι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι παίκτης που λείπει από τον ΠΑΟΚ, εξέφρασε με δηλώσεις του στον sportdog ο Αχιλλέας Ασλανίδης.

Ο παλαίμαχος άσος του συλλόγου τόνισε ότι ο ‘δικέφαλος του Βορρά’ χρειάζεται έναν παίκτη με τα στοιχεία του 28χρονου σέντερ φορ, τον οποίο χαρακτήρισε χρήσιμο και ευχήθηκε να επιστρέψει αλλά και να ολοκληρώσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.

Σχολιάζει ότι αν ο Δ. Σαλπιγγίδης ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου του οι οπαδοί του ΠΑΟΚ γρήγορα θα σταματήσουν τις αντιδράσεις του, ενώ μίλησε ακόμα και για την πιθανότητα να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Παύλος Δερμιτζάκης.
«Του λείπει ένας Σαλπιγγίδης»

-Κύριε Ασλανίδη, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του τελευταίου διαστήματος ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι προ των πυλών της Τούμπας. Πώς σχολιάζεται το γεγονός;
«Αν όντως αυτή είναι η επιθυμία του, τότε καλώς να το κάνει και να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ. Είναι ένας παίκτης που λείπει από το ρόστερ του συλλόγου, αν και θεωρώ ότι είναι διαφορετικό να αγωνίζεσαι στον ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό».

-Πιστεύετε ότι πιθανή παρουσία του στην 11άδα του ΠΑΟΚ αναβαθμίζει τη γραμμή κρούσης;

«Σε αυτό δεν χωράει συζήτηση, ισχύει 100%. Δεν έχει Σαλπιγγίδη τώρα ο ΠΑΟΚ, άρα του λείπει ένας τέτοιος παίκτης. Άποψή μου είναι ότι ο Σαλπιγγίδης είναι πλάγιος παίκτης, όπως έπαιζα και εγώ ή ο Ντέμης Νικολαΐδης, για παράδειγμα, μπορεί δηλαδή να βγει και στα άκρα. Ξέρει να παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, πάντως, είναι ένας χρήσιμος παίκτης και μακάρι όχι μόνο να πάει στον ΠΑΟΚ, αλλά και να κλείσει την καριέρα του εκεί».

«Ωφελημένοι όλοι από τη μεταγραφή του στον ΠΑΟ»

-Σε πρώτη φάση, πάντως, υπάρχουν αντιδράσεις από τους φίλους του ΠΑΟΚ.
«Όλοι ξέρουμε πώς έγινε η μεταγραφή του Σαλπιγγίδη, αλλά κανείς δεν λέει ότι από εκείνη τη μετακίνηση βγήκαν όλοι ωφελημένοι. Ο ΠΑΟΚ οικονομικά, ο παίκτης που κέρδισε τίτλους όπως και ο Παναθηναϊκός. Για τις αντιδράσεις του κόσμου τώρα, ο κόσμος λέει και ξελέει. Εδώ ακόμα και τώρα, λένε για εμένα! Πιστεύω ότι μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά, προσωπικά δε με ενδιαφέρει τι θα πει ο κόσμος. Ειδικά αν πάει καλά και βοηθήσει τον σύλλογο, όλα θα πάνε καλά. Άσχημα θα είναι αν δεν πάει καλά».

-Υπάρχει περίπτωση οι αντιδράσεις του κόσμου να αλλάξουν την άποψη του Σαλπιγγίδη, αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστροφής;
«Το αληθινό ποδόσφαιρο είναι ο κόσμος. Όμως αν το έχει πάρει ο ίδιος απόφαση, τότε άστα τα άλλα».
«Εργοδότης ο κόσμος»

 
-Φαίνεται, όμως, ότι στη διοίκηση υπάρχουν, πλέον, κάποιες αμφιβολίες.
«Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι εργοδότης και επενδυτής, άρα είναι επιβεβλημένο να λάβουν υπόψη τους στην ΠΑΕ την άποψη του κόσμου. Σε κάθε Α.Μ.Κ. από τους φιλάθλους ζητάνε χρήματα, είναι ένας από τους κύριους ‘αιμοδότες’ του συλλόγου και πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο. Ξαναλέω, όμως, ότι αν ο παίκτης ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου του, τότε όλα θα πάνε καλά δεν θα υπάρξει πρόβλημα».

«Υπέρ Δερμιτζάκη, αλλά… »
-Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε την άποψη σας για την επιλογή του Παύλου Δερμιτζάκη, αν τελικά αναλάβει αυτός το ‘τιμόνι’ του ΠΑΟΚ.
«Φεύγοντας ο Σάντος, θεωρώ ότι η επιλογή του Δερμιτζάκη είναι λύση μίας χρήσεως! Αν βγει, δηλαδή, βγήκε. Είναι ρίσκο για τον ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι αν το πάρουν θα είναι στο στιλ… ‘να δούμε πώς θα πάμε’. Εξάλλου, ποιος Έλληνας προπονητής δεν θέλει να εργαστεί στον ΠΑΟΚ; Είμαι υπέρ των Ελλήνων τεχνικών και η άποψή μου για τον Δερμιτζάκη είναι καλή. Αλλά θα πρέπει να τον στηρίξουν, να μην τον κάνουν προπονητή μίας χρήσεως».

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: Ανοιχτή η Κυβέρνηση για αλλαγές στο 50%+ 1

Επιστροφή στο...42%. Είχαν βάση οι φήμες.

Δεν έφερε τροπολογία ο Γ. Ραγκούσης, αλλά..
Ανοιχτη η Κυβέρνηση για αλλαγές στο 50%+ 1

Τελικά οι φήμες είχαν βάση, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της Ηλεκτρονικής Αυτοδιοίκησης. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης δεν έφερε τροπολογία αλλά τόνισε ότι εάν τα υπόλοιπα κόμματα συμφωνούν, τότε, μπορεί να αλλάξει η διάταξη του 50%+1 με αντιστοιχη διάταξη που θα κατατεθεί τον Ιούνιο στον εκλογικό νόμο.
Η Ηλεκτρονική Αυτοδιοίκηση έγραψε ότι:
"Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί γύρω από τη στάση της κυβέρνησης αναφορικά με το εκλογικό σύστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Σύμφωνα με πληροφορίες και φήμες (;) το Υπουργείο Εσωτερικών, αναμένεται να καταθέσει τροπολογία σύμφωνα με την οποία και οι εκλογές του Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν με το 42% και όχι με το 50% + 1 για λόγους οικονομίας
Γνωστά αυτοδιοικητικα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξεφραζαν στην Ηλεκτρονική Αυτοδιοίκηση την πεποιθηση τους ότι οι εκλογες του Νοεμβριου θα γινουν τελικα με το 42%. Οι πιεσεις προς τον Υπουργο Εσωτερικων προς αυτη την κατεύθυνση ειναι μεγάλες.

ΠΗΓΗ:  http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=3027

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΜΥΓΔΟΝΙΑ: ΡΟΔΑΝΘΕΙΑ 2010

Ο Δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης το δημοτικό Συμβούλιο και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Μυγδονίας σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις των «Ροδανθείων 2010» που θα πραγματοποιηθούν στις 28 και 29 Μαΐου στο Κρυονέρι Μελισσοχωρίου, στο χώρο των παλιών κατασκηνώσεων..



ΜΥΓΔΟΝΙΑ: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Δήμαρχος Μυγδονίας Αστέριος Γαβότσης, το Δ.Σ του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Μυγδονίας και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Λητής, σας προσκαλούν την Κυριακή 30 Μαΐου 2010 και ώρα 10.30 π.μ. στα εγκαίνια του νέου κτιρίου που θα στεγάσει τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λητής, στο χώρο των αποθηκών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λητής .

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ: Συνάντηση χορευτικών ομάδων Δ.Σχολείων






ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ: Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής







ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ: Εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ EΠΑΝΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 17 ΜΑΙΟΥ ΕΩΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ...

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΡΙΓΚΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ & ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
1. Αίτηση εισαγωγής (ερωτηματολόγιο συμπληρωμένο από μητέρα ή πατέρα ή κηδεμόνα)
2.Βεβαίωση εργασίας μητέρας - πατέρα και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ενσήμων προκειμένου για εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα.
3.Βεβαίωση παιδιάτρου για καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού και φωτοαντίγραφο του βιβλιαρίου υγείας .
4.Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή εκκαθαριστικού εφορίας του τρέχοντος οικονομικού έτους.
5.Υπέυθυνη δήλωση γονέων περί αποδοχής, του κανονισμού λειτουργίας Δ.Σ.
(Προσκομίζετε από το Ν.Π.Δ.Δ.)
6.Υπέυθυνη δήλωση παραλαβής παιδιών.
(Προσκομίζετε από το Ν.Π.Δ.Δ.)

ΤΗΛ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ : 2313304071-72
ΥΠΕΥΘΥΝΗ: ΤΡΙΓΚΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Ημερίδα για την «Ανακύκλωση»



Ημερίδα με θέμα «Ανακύκλωση», διοργάνωσε ο Δήμος ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, χθές Τετάρτη το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Νεοχωρούδας

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τρείς εισηγήσεις από ειδικούς επιστήμονες με τις οποίες αναδείχθηκε αφενός η σημερινή κατάσταση και αφετέρου αναπτύχθηκαν τα οφέλη της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ των υλικών (Μπαταρίες,χαρτί,πλαστικό,κλπ) με θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και ταυτόχρονα στην μείωση σημαντικά του όγκου των σκουπιδιών που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, άρα και τη συρρίκνωση αντίστοιχα και του κόστος συλλογής, μεταφοράς και ταφής των απορριμμάτων με αποτέλεσμα την παράταση του χρόνου ζωής των ΧΥΤΑ.


Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΠΑΟΚ - Όλα δείχνουν Παύλο Δερμιτζάκη!

05/2010 13:58

Ο Παύλος Δερμιτζάκης αναμένεται να αποτελέσει τον προπονητή που θα αντικαταστήσει τον Φερνάντο Σάντος στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση ανάμεσα στον πρόεδρο του «Δικεφάλου» του βορρά, Θοδωρή Ζαγοράκη με τον αντιπρόεδρο της ομάδας, Ζήση Βρύζα.
Ο Έλληνας τεχνικός φέρεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να αναλάβει τα «ηνία» των «ασπρόμαυρων». Στα συν του είναι πως έχει περάσει από τον ΠΑΟΚ και μάλιστα είναι πολύ αγαπητός στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος στηρίζει τον «Δικέφαλο» ενώ είναι και ένας τεχνικός που χαίρει της εκτίμησης του προέδρου της ομάδας, Θοδωρή Ζαγοράκη.
Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν μετά το πέρας της συνάντησης των Ζαγοράκη, Βρύζα και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ανακοινώσεις.
*** Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για τη νέα σεζόν.

Γιώργος Παππάς

ΠΗΓΗ: Sportnet

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: ΚΟΝΤΡΑ ΡΑΓΚΟΥΣΗ-ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΥ

Κόντρα Ραγκούση- Πετσάλνικου για Καλλικράτη

Τις ενστάσεις του για τις συνενώσεις δήμων μετέφερε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του σώματος Φίλιππος Πετσάλνικος.

Ο κ. Πετσάλνικος τόνισε ότι πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις σχετικά με ένα ζήτημα και όχι να επιβάλλεται κάποια άποψη.

«Ακούστε με προσοχή όλα τα αιτήματα για μετακινήσεις εδρών, ιδιαίτερα σε ιστορικές περιοχές», είπε ο κ. Πετσάλνικος, συμπληρώνοντας ότι «στόχος είναι να ψηφίζουμε τα νομοσχέδια με την καρδιά μας».

Απαντώντας, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης τόνισε ότι «μας αφορά όλους να ακούμε όλες τις απόψεις και τα αιτήματα», ενώ έδωσε διευκρινίσεις για τη συγκεκριμένη περίπτωση, στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Πετσάλνικος εκφράζοντας εμμέσως την ενόχλησή του.

ΠΗΓΗ: Τα ΝΕΑonline




Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ:Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου την ΠΕΜΠΤΗ 27/5/2010 ωρα 7μμ









Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου την ΠΕΜΠΤΗ 27/5/2010 ωρα 7μμ

Δείτε τα  θέματα: Πρόσκληση στην 7η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΚΑΛΛΙΘΕΑ:ΣΚΙΤΣΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ:Άνοιξε εκ νέου τις πύλες του για το κοινό το κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών



 Άνοιξε εκ νέου τις πύλες του για το κοινό
το κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών
του Δήμου Ωραιοκάστρου


Εκ νέου άνοιξε από χθες τις πύλες του για το κοινό το κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών του Δήμου Ωραιοκάστρου. Το δημοτικό κολυμβητήριο, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους, λειτουργεί για πέμπτη συνεχή χρονιά στον ευρύτερο χώρο του «Κονταξοπούλειου».


«Το δημοτικό κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών του Ωραιοκάστρου –ένα από τα μεγαλύτερα έργα αθλητικής υποδομής σε ολόκληρο τον νομό Θεσσαλονίκης- αρχίζει και πάλι τη λειτουργία του, για να αποτελέσει για ακόμη μια χρονιά κοιτίδα άθλησης, αλλά και αναψυχής για μικρούς και μεγάλους. Το έργο αυτό αποτελεί την κορωνίδα των δεκάδων σημαντικών παρεμβάσεων, τις οποίες ως Δημοτική Αρχή έχουμε υλοποιήσει στον ευαίσθητο τομέα του αθλητισμού», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Νικόλαος Μπάτος, τονίζοντας ότι «στο Ωραιόκαστρο προσφέρουμε στους πολίτες κάθε ηλικίας σύγχρονες, άνετες και απολύτως ασφαλείς εγκαταστάσεις, με σκοπό να τους φέρουμε κοντά στον αθλητισμό». Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάτος, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου γυμνάζονται καθημερινά περισσότερα από 1.500 άτομα.


Προγράμματα άθλησης
για μικρούς και μεγάλους
Στο δημοτικό κολυμβητήριο λειτουργούν καθημερινά τμήματα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά, αλλά και για ενήλικες, καθώς και τμήματα αερόμπικ στο νερό.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα λειτουργίας του κολυμβητηρίου έχει ως εξής:
ΤΜΗΜΑΤΑ AQUA AEROBIC
Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή
09.30 – 10.15, 20.15 – 21.00
ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Δευτέρα έως Παρασκευή
20.30 – 21.15 (επιλέγουν τρεις ημέρες την εβδομάδα)
ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ
Πέντε ετών: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή: 16.00 – 16.30
Αρχάριοι (6-8 ετών): Δευτέρα έως Παρασκευή: 16.35 – 17.20
Αρχάριοι (8-12 ετών): Δευτέρα έως Παρασκευή: 17.30 – 18.15
Προχωρημένοι (8-12 ετών): Δευτέρα έως Παρασκευή: 18.15 – 19.00
Δώδεκα ετών και άνω: Δευτέρα έως Παρασκευή: 19.15 – 20.00
ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΟΥ
Δευτέρα – Παρασκευή
09.00 – 16.00, 20.00 – 22.00
Σάββατο και Κυριακή
09.00 – 16.00

Οι προϋποθέσεις εγγραφής
στα τμήματα του κολυμβητηρίου
Όλοι οι επισκέπτες του κολυμβητηρίου υποχρεούνται εντός μίας εβδομάδας από την εγγραφή τους να προσκομίσουν στη γραμματεία πρόσφατες ιατρικές βεβαιώσεις από δερματολόγο και καρδιολόγο οι ενήλικες και από παθολόγο ή παιδίατρο και δερματολόγο τα παιδιά.
Για περισσότερες πληροφορίες όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στη γραμματεία του δημοτικού κολυμβητηρίου Ωραιοκάστρου, στο τηλέφωνο 231 0 690.793.

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ασφαλιστικό:Πιέζει η τρόικα για χαμηλότερες συντάξεις

Πιέζει η τρόικα για χαμηλότερες συντάξεις

Δύο εβδομάδες μετά την παρουσίασή του, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό επέστρεψε στο γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου, καθώς η τρόικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ έκρινε πως απαιτούνται πιο επίπονες, για τους ασφαλισμένους, αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα.


Στο υπουργείο Εργασίας ανέμεναν τα κακά νέα από τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ, πίστευαν όμως -κυρίως ο υφυπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης- ότι υπήρχαν πιθανότητες η τρόικα να συμφωνήσει να δοθεί ένα μεταβατικό διάστημα για την εφαρμογή των αλλαγών. Έπεσαν όμως έξω και η τρόικα, με επιστολή στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, ζητά η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος να βρεθεί από το 2015 σε πλήρη εξέλιξη και απορρίπτει το μεταβατικό διάστημα μέχρι το 2018 που πρότεινε η ελληνική πλευρά. Συγκεκριμένα Βρυξέλλες και ΔΝΤ ζητούν:

Α) Η πλήρης νέα σύνταξη -βασική και ανταποδοτική υπολογισμένη στο σύνολο του εργασιακού βίου- να δίνεται μόνο μετά από 40 χρόνια εργασίας, να καταργηθεί δηλαδή και η 37ετία, χωρίς όριο, αλλά και η 35ετία, με όριο ηλικίας.

Β) Να επιβληθεί «πέναλτι» 6% ετησίως σε όσους επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν πριν κλείσουν τα 65 τους έτη. Έτσι αν κάποιος, ακόμα και με 37 χρόνια ασφάλισης, επιλέξει να συνταξιοδοτηθεί στα 60 του έτη η σύνταξη που θα πάρει θα είναι 30% μικρότερη από αυτή που θα δικαιούται βάσει της ανταπόδοσης των εισφορών του.

Γ) Να υπάρξουν μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις που σήμερα δικαιούνται μη άμεσα ασφαλισμένοι, όπως οι γυναίκες που χηρεύουν. Η τρόικα ζητά να μη δίνονται συντάξεις χηρείας σε γυναίκες κάτω των 50 ετών. Για γυναίκες που δεν έχουν κλείσει τα 65 έτη ζητά οι συντάξεις χηρείας να δίνονται με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.

Δ) Να τηρηθεί απαρέγκλιτα το σχέδιο για τρία ταμεία (μισθωτών, ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών). Η τρόικα απέρριψε την πρόταση του υπουργείου Εργασίας να διατηρηθούν αυτόνομα τα ταμεία των μηχανικών, των νομικών, των ιατρών και των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που δεσμεύτηκαν να καταβάλουν με δικούς τους πόρους τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ.

Πέρα από το ασφαλιστικό, ασφυκτικές είναι οι πιέσεις της τρόικας για εδώ και τώρα αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα, καθώς κρίνει πως το υπουργείο Εργασίας κωλυσιεργεί, παρά την ψήφιση του σχετικού νόμου. Έτσι την ερχόμενη Δευτέρα, 31 Μαΐου, ο Ανδρέας Λοβέρδος θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων τα προεδρικά διατάγματα που θα συγκεκριμενοποιήσουν τις αλλαγές και θα ζητήσει τις παρατηρήσεις τους, αν και πάλι -όπως εκτιμούν στο υπουργείο Εργασίας- Βρυξέλλες και ΔΝΤ θα πουν τον τελευταίο λόγο. Η ατζέντα περιλαμβάνει: νέο καθεστώς για την προσφυγή στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας, αύξηση του ορίου απολύσεων, μείωση της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης, πλαίσιο για να αποφεύγονται οι απολύσεις εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, συμβόλαιο πρώτης απασχόλησης για νέους εργαζόμενους έως 25 χρονών που θα αμείβονται κάτω από το όριο της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, νέοι όροι για εργασία μέσω προγραμμάτων απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας (stage) και συμβάσεων έργου.

Συλλαλητήρια το Σάββατο

Οι τελευταίες εξελίξεις, με τη στροφή σε πιο σκληρά μέτρα για το ασφαλιστικό και τα προεδρικά διατάγματα για τις εργασιακές σχέσεις, δεν φαίνεται να αιφνιδίασαν τα εργατικά συνδικάτα, που έτσι ή αλλιώς υποστήριζαν πως υπάρχει κάποιο κρυφό μνημόνιο μεταξύ της κυβέρνησης και του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Πλέον ακόμα και συνδικαλιστές που πολιτικά έχουν αναφορές στο ΠΑΣΟΚ, όπως ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, τάσσονται ανοιχτά υπέρ της άμεσης ανατροπής των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση και της εξόδου της τρόικας από την Ελλάδα. Στο νέο σκηνικό τα συνδικάτα θα απαντήσουν με συλλαλητήρια, σε όλες τις μεγάλες πόλεις, το Σάββατο, ενώ μέσα στην εβδομάδα η ΓΣΕΕ θα αποφασίσει το αν θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του υπουργού Εργασίας για τη συνάντηση της ερχόμενης Δευτέρας.
Του Θεόφιλου Σιχλετίδη

Απο την εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Ωραιόκαστρο: την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι εκφράζουν τόσο ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Νικόλαος Μπάτος, όσο και οι δήμαρχοι Καλλιθέας, Δημήτρης Σαραμάνδος και Μυγδονίας, Αστέριος Γαβότσης

Το «γαλάζιο» αυτοδιοικητικό σταυρόλεξο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Μαΐου 2010  στην Εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

noikonomou@ekdotiki.gr
«Γαλάζιοι εμφύλιοι» εν ενεργεία δημάρχων, διαγκωνισμοί υποψηφίων, κινήσεις ματ, αλλά και ένα μεγάλο ερωτηματικό. Αυτό είναι το τοπίο των υποψηφιοτήτων εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών στη ΝΔ Θεσσαλονίκης λίγες μόνον ημέρες μετά την οριστικοποίηση του χωροταξικού του «Καλλικράτη».

Το μεγάλο κεντρικό ερωτηματικό αφορά την επιλογή της ΝΔ για τον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι εξελίξεις της εβδομάδας, με τις δηλώσεις του Κώστα Γκιουλέκα και του Παναγιώτη Ψωμιάδη ότι η Θεσσαλονίκη διαθέτει δήμαρχο, ευνοούν τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, που έχει κάπως την πρωτοβουλία των κινήσεων. Την ίδια στιγμή, η σεναριογραφία συνεχίζεται με πολύ αντιφατικές προσεγγίσεις. Οι περισσότερες συνεχίζουν να μιλούν για τους Κώστα Γκιουλέκα και Σταύρο Καλαφάτη, ως τους βουλευτές με τις περισσότερες πιθανότητες να αποτελέσουν επιλογή της ΝΔ για τη διαδοχή Παπαγεωργόπουλου, ενώ δεύτερες σκέψεις επαναφέρουν την πρόταση για τον Γιάννη Ιωαννίδη. Ταυτόχρονα, πληθαίνουν οι προβληματισμοί στη ΝΔ που δηλώνουν θετικοί σε μια μη κομματική υποψηφιότητα.

Τρεις «γαλάζιοι εμφύλιοι» μπορεί να προκύψουν στους δήμους Κορδελιού - Ευόσμου, Πυλαίας - Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου. Στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου τόσο ο δήμαρχος Ευόσμου, Δημήτρης Χατζηβρέττας, και ο δήμαρχος Ελευθερίου - Κορδελιού, Στάθης Λαφαζανίδης, όσο και ο Πέτρος Σούλας δηλώνουν ότι θα είναι υποψήφιοι. Το ίδιο και στο νέο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη. Ο Μιχάλης Γεράνης κάνει ανοίγματα σε άλλες δημοτικές κινήσεις, ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης δηλώνει έτοιμος και «παρών», στηριζόμενος στην κληρονομιά του 75% που έλαβε το 2006, ενώ και ο Βασίλης Καρτάλης δηλώνει υποψήφιος για το νέο δήμο. Το ίδιο σκηνικό και στο Ωραιόκαστρο: την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι εκφράζουν τόσο ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Νικόλαος Μπάτος, όσο και οι δήμαρχοι Καλλιθέας, Δημήτρης Σαραμάνδος και Μυγδονίας, Αστέριος Γαβότσης.

Ισχυρά φαβορί

Αλλά και στους υπόλοιπους 10 δήμους του νομού εμφανίζονται αντιπαλότητες, αν και ήδη καταγράφονται μερικά ισχυρά φαβορί για τη θέση του υποψηφίου που θα στηρίξει η ΝΔ. Τέτοια θεωρούνται δύο μέλη του δ.σ. της ΚΕΔΚΕ: ο δήμαρχος Αμπελοκήπων, Λάζαρος Κυρίζογλου, που θα συμπεριλάβει το δήμαρχο Μενεμένης, Γιώργο Ακτσελή, στο συνδυασμό του, και ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, παρά την πρόθεση του Γιάννη Αναστασιάδη να είναι και αυτός υποψήφιος, αλλά και ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Αλεξανδρής, για το νέο δήμο Θερμαϊκού. Φαβορί και ο δήμαρχος Αξιού, Νίκος Γιουτίκας, για το νέο δήμο Δέλτα, αν και κινούνται και άλλοι υποψήφιοι, όπως ο Παναγιώτης Αποστόλου. Στη Θέρμη ακούγονται τα ονόματα του Νίκου Πανέρη και του Παναγιώτη Οφθαλμίδη, για τη Βόλβη το όνομα του πρώην βουλευτή Δημήτρη Γαλαμάτη, αλλά και της Πόπης Καλαϊτζή. Πληθώρα ενδιαφερομένων στο δήμο Χαλκηδόνας: Αντώνης Κούτσικος,  Γρηγόρης Αλεξιάδης,  Γιάννης Τσουκνιδάς και ο δήμαρχος Αγίου Αθανασίου, Αριστείδης Αραμπατζής. Αντίθετα, αναζητούνται υποψήφιοι στο δήμο Παύλου Μελά (ακούγεται το όνομα του Δημήτρη Δεμουρτζίδη), ενώ στην Καλαμαριά το τοπίο είναι μπερδεμένο. Ο Χάρρυ Κλυνν έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει και ο νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Χαραλαμπίδης, που δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος και χωρίς κομματική στήριξη, ενώ πάντα παραμένει το σενάριο της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Κοκκόρη. Η έκπληξη μπορεί να γίνει στο νέο δήμο Νεάπολης - Συκεών: εκεί τοπικοί «γαλάζιοι» παράγοντες καλοβλέπουν το σενάριο να δώσει η ΝΔ στήριξη στο σημερινό «πράσινο» δήμαρχο Νεάπολης, Νάκη Λαδόπουλο!

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ: Εθελοντική αιμοδοσία

“ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΕΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ” ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

“ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΕΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ” ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ


Ο Δήμος Καλλιθέας αντιμετωπίζει με θετικό πνεύμα, αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με το πρόγραμμα συνενώσεων Δήμων «Καλλικράτης». Βεβαίως, επισημαίνουμε ότι για να μπορέσει το εν λόγω πρόγραμμα να ανταποκριθεί στους υψηλούς στόχους που έχει θέσει, πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα ζητήματα αρμοδιοτήτων, οικονομικών πόρων (εντάσσω εδώ και την απόδοση όλων των παρακρατηθέντων πόρων της ΤΑ). Και, βέβαια, οι όποιες συνενώσεις οφείλουν να είναι λειτουργικές και να στηρίζονται σε δεδομένα, αντικειμενικά και δίκαια κριτήρια. Θέλω να παρατηρήσω, δε, θα ήταν πολύ καλύτερα για το νέο θεσμό, αν οι όποιοι σχεδιασμοί είχαν γνωστοποιηθεί εγκαίρως στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να αποτελέσουν αντικείμενο ευρύτερης συναίνεσης

Ο Δήμος Καλλιθέας προσέρχεται στις όποιες συνενώσεις πραγματοποιηθούν έχοντας ως «προίκα» το έργο που έχει συντελεστεί στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια. Με οικονομική αυτάρκεια και μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές που δίνει στην περιοχή η παρουσία του Βιοτεχνικού Πάρκου Νεοχωρούδας και γενικότερα η δράση δεκάδων επιχειρήσεων εντός των ορίων του σημερινού Δήμου. Με υλοποιούμενες ή δρομολογημένες μεγάλες παρεμβάσεις όπως η εκπόνηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και η «επί θύραις» κατασκευή αποχετευτικού δικτύου. Με ένα πλήρες «μάστερ πλαν» να βρίσκεται σε ανάπτυξη για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων στην ευρύτερη περιοχή. Με δεκάδες μεγαλύτερα και μικρότερα έργα καθημερινότητας που έχουν αναβαθμίσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, με προμετωπίδα τις διαρκείς προσπάθειες στον τομέα της σχολικής στέγης. Με μεγάλες παρεμβάσεις στον τομέα του Πολιτισμού, όπως η ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Αναβίωσης Εθίμων, Δρώμενων και Παραδοσιακών Παιχνιδιών των χωρών των Βαλκανίων και εξαιρετικές υποδομές στο χώρο του αθλητισμού, όπου πρόσφατα δημιουργήθηκε ειδικός Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός, με «έδρα» το νέο στολίδι της περιοχής μας, το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλλιθέας. Με υγιή οικονομικά και δημοτικές υπηρεσίες που απολαμβάνουν πιστοποίηση ποιότητας.

Ο Δήμος Καλλιθέας είναι ένας Δήμος νοικοκυρεμένος, ανοιχτός στις νέες προκλήσεις και έτοιμος να συμβάλει με θετικό πνεύμα, με όποιες περιοχές κι αν συνενωθεί, στην οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο με τους νέους συνδημότες του, για το κοινό μας μέλλον.
Πηγή:kapodistriaspress

RECORD: «Ντομίνγκος θέλει ο ΠΑΟΚ»

22/05/2010 13:01
 RECORD: «Ντομίνγκος θέλει ο ΠΑΟΚ»


Ο τεχνικός της Μπράγκα, Ντομίνγκος Πασιέντσια και όχι ο αυτός της Ολιανένσε, Ζόρζε Κόστα είναι σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Record» ο προπονητής τον οποίο επιθυμούν να φέρουν στην Ελλάδα οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ. Όπως αναφέρεται, ο Κόστα, με τον οποίο θα συναντηθούν σήμερα Ζήσης Βρύζας και Σέρτζιο Κονσεϊσάο, δεν επιθυμεί αυτή τη χρονική στιγμή να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στο εξωτερικό.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα:

«Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ βρίσκονται στην Πορτογαλία όχι μόνο για τον φιλικό αγώνα προς τιμήν του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, αλλά και για να κλείσουν το νέο προπονητή της ομάδας μετά τη φυγή του Σάντος. Το όνομα που ακούγεται έντονα είναι αυτό του Ζόρζε Κόστα, όμως ο προπονητής της Ολιανένσε δεν είναι και τόσο θετικός να δουλέψει στο εξωτερικό.

Το πρόβλημα με τον Ντομίνγκος δεν είναι το ίδιο, αλλά το οικονομικό. Οι Έλληνες έχουν κάνει τις πρώτες επαφές μαζί του από τον περασμένο Φεβρουάριο. Την Δευτέρα, καθώς αύριο (23/5) διεξάγεται το φιλικό προς τιμήν του Κονσεϊσάο, θα πρέπει η ελληνική αντιπροσωπεία να ξεπεράσει το πρώτο εμπόδιο. Ο προπονητής της Μπράγκα έχει ρήτρα που φτάνει τα 1,2 εκατ. ευρώ.

Ο Ντομίνγκος από την πλευρά του γνωρίζει για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ, όμως θα πρέπει να έχει μία πολύ ελκυστική πρόταση για να εγκαταλείψει το έργο που ξεκίνησε πέρυσι με την Μπράγκα. Ο Ντομίνγκος θα ήθελε να συνδέσει το όνομά του με την πρώτη είσοδο της Μπράγκα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ενδιαφέρον αποτελεί και το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είναι ένας από τους πιθανούς αντιπάλους της Μπράγκα στον τρίτο προκριματικό γύρο. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα αποφασίσει ο Ντομίνγκος, καθώς ο πρόεδρος της Μπράγκα, Αντόνιο Σαλβαδόρ, επιθυμεί να συνεχίσει το πλάνο του με τον ίδιο προπονητή».
ΠΗΓΗ: Sportnet

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: Ψηφίσθηκε στην Επιτροπή της Βουλής

Χωρίς τροποποίησεις στο χωροταξικό ψηφίσθηκε στην Επιτροπή της Βουλής
«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»: 325 ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Αλλαγές σε ονομασίες,έδρες, αποκομιδή, ασυμβίβαστο σε δήμους κάτω των 25.000

Χωρίς αλλαγές στο χωροταξικό πρόκειται να ψηφισθεί (ψηφίσθηκε επί της αρχής στην αρμόδια Επιτροπή) τόσο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής σήμερα το απόγευμα όσο και στην Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή ο «Καλλικράτης» (για το σχετικό ρεπορτάζ σχετικά με τις συνεδρίασεις της Βουλής για τον «Καλλικράτη» κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6781)

Σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα των 325 δήμων. Θα προχωρήσει μόνο σε επιμέρους αλλαγές όσον αφορά την ονομασία ή την έδρα ορισμένων δήμων. Κι αυτό γιατί, μεταξύ άλλων, ούτως η άλλως το εκάστοτε δημοτικό συμβούλιο έχει το δικαίωμα για αλλαγή τόσο στην έδρα όσο και στην ονομασία του δήμου, εφόσον αυτή υπερψηφιστεί με πλειοψηφία δύο τρίτων.

Για παράδειγμα στο θέμα του δήμου Βοίου στην Κοζάνη είναι πιθανόν να αλλάξει η ιστορική έδρα από την Νέαπολη στην Σιάτιστα, εφόσον ζητηθεί εγγράφως και από τους πέντε (τρεις του ΠΑΣΟΚ και δύο της ΝΔ) βουλευτές του νομού. (Για τις γκρίνιες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6771).
Τελικώς ο κ. Ραγκούσης έκανε δεκτά τα αιτήματα για αλλαγές έδρας στο δήμο Βοίου (νέα έδρα η Σίατιστα) στο νομό Κοζάνης και στο νομό Φωκίδας στο δήμος Δωρίδας όπου η έδρα μεταφέρεται από το Ευπάλιο (παραμένει ιστορική έδρα) στο Λιδωρίκι (ήταν αρχικά ιστορική έδρα).

Αλλαγές σε αποκομιδή ασυμβίβαστο

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης αναμένεται να κάνει δεκτό (έγινε δεκτό) το αίτημα της ΚΕΔΚΕ για παράταση της προθεσμίας που αφορά την ανάθεση αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες μέχρι τις 31/12/2010. Για το συγκεκριμένο θέμα αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα πολλοί, κυρίως, μικρομεσαίοι δήμοι που, λόγω έλλειψης προσωπικού, έχουν αναθέσει την καθαριότητα σε ιδιώτες, ωστόσο οι συγκεκριμένες δαπάνες δεν εγκρίνονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Ένα ακόμη αίτημα της ΚΕΔΚΕ το οποίο συζητά το υπουργείο και είναι πιθανόν να το κάνει μερικώς δεκτό είναι η αναστολή άσκησης επαγγέλματος από τους δημάρχους. Το όριο που θέτει το νομοσχέδιο είναι για δήμους άνω των 10.000 κατοίκων (δηλαδή, για το σύνολο, σχεδόν, των νέων δήμων της χώρας), η ΚΕΔΚΕ ζητά να καταργηθεί πλήρως η συγκεκριμένη διάταξη και το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει το όριο, χωρίς όμως να έχει προσδιορίσει ακόμη σε ποιο ύψος. Επιπλέον, δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτό γίνει για μια μεταβατική περίοδο, ρύθμιση η οποία στην ουσία θα αφορά μόνο τις εκλογές του 2010 ή η ρύθμιση θα είναι μόνιμη.

Τελικώς ο κ. Ραγκούσης έκανε δεκτό να μην ισχύει το επαγγελματικό ασυμβίβαστο για δήμους κάτω των 25.000 κατοίκων, μόνο, όμως, για την περίοδο 2011 - 2014 (δηλαδή, μόνο για τις εκλογές του Νοεμβρίου).

Για να διαβάσετε όλες τις αλλαγές σε έδρες και ονομασίες κάντε κλικ εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=6788
ΠΗΓΗ: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ: Λειτουργία προγράμματος φύλαξης και απασχόλησης των μικρών μαθητών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Ανάσα» για τους εργαζόμενους γονείς με τη λειτουργία προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών κατά τη θερινή περίοδο

«Ανάσα» στους εργαζόμενους γονείς, αλλά και δημιουργικές διεξόδους στα ίδια τα παιδιά προσφέρει ο Δήμος Ωραιοκάστρου, με τη λειτουργία προγράμματος φύλαξης και απασχόλησης των μικρών μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των σχολείων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά εργαζόμενων μητέρων που είναι δημότισσες Ωραιοκάστρου, ηλικίας από πέντε έως δώδεκα ετών.

Η εφαρμογή του προγράμματος θα διαρκέσει από τις 21 Ιουνίου έως και τις 27 Αυγούστου. Τα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθούν τα τμήματα φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης καθημερινά από τις 7.00 το πρωί έως και τις 4.00 μετά το μεσημέρι.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού οι μικροί μαθητές θα απασχολούνται δημιουργικά σε μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως είναι η ζωγραφική, η μουσική, ο χορός, το θέατρο και το παιχνίδι.

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να εγγράψουν τα παιδιά τους στα τμήματα φύλαξης και δημιουργικής απασχόλησης θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν τις σχετικές αιτήσεις από την 1η έως και τις 14 Ιουνίου, στο Γραφείο Παιδείας και Πολιτισμού, το οποίο στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς, παράλληλα με την αίτηση συμμετοχής, θα πρέπει να προσκομίσουν φωτοαντίγραφο του βιβλιαρίου του παιδιού, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και βεβαίωση εργασίας της μητέρας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2313 30.40.75.

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ: 5ο Τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5





5ο Τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5




ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 5ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ




ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5

ΑΡΘΡΟ 1:
Το 5ο πρωτάθλημα ανεξαρτήτων ομάδων ποδοσφαίρου διοργανώνεται από το γραφείο αθλητισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου με την ευγενική χορηγία τoυ καφέ μπαρ ‘'EL NINIO'', του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας ‘'ΓΕΡΜΑΝΟΣ'' και του καφέ ‘'LEONE''.

ΑΡΘΡΟ 2:
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί το διάστημα από 31 Μαΐου έως 7 Ιουλίου. Οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους. Ο 1ος όμιλος θα αγωνίζεται κάθε Δευτέρα, ενώ ο 2ος κάθε Τετάρτη. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι γεννημένοι από το 1978 και έπειτα, οι οποίοι όμως δε πρέπει να είναι εν ενεργεία αθλητές. Επίσης προβλέπεται και η συμμετοχή έως δύο παικτών σε κάθε ομάδα, ο οποίος μπορεί να είναι ανεξαρτήτου ηλικίας και ταυτόχρονα εν ενεργεία αθλητής. Το πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινωθεί μετά τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.

ΑΡΘΡΟ 3:
Η διάρκεια των αγώνων θα είναι 25' το ημίχρονο με 5' ανάπαυλα. Οι παίκτες θα πρέπει να βρίσκονται στο γήπεδο τουλάχιστον 15' πριν την έναρξη του αγώνα.

ΑΡΘΡΟ 4:
Κάθε ομάδα μπορεί να δηλώσει από 10-14 ποδοσφαιριστές. Ο κάθε ποδοσφαιριστής είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει αντίγραφα ταυτότητας, καθώς και υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1589 η οποία θα αναφέρεται στην κατάσταση της υγείας του. Επίσης, κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να προσκομίσει το ποσό των 100 ευρώ στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ωραιοκάστρου, ως ποσό συμμετοχής στη διοργάνωση.

ΑΡΘΡΟ 5:
Ομάδα η οποία δε θα εμφανιστεί σε κάποιο αγώνα αποκλείεται από τη συνέχεια του πρωταθλήματος και μηδενίζεται σε όλα τα παιχνίδια που απομένουν.

ΑΡΘΡΟ 6:
Στο πρωτάθλημα ισχύουν οι κανονισμοί των αγώνων σάλας 5 x 5. Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες προς όλους.
ΑΡΘΡΟ 7:
Ποδοσφαιριστές που επιδεικνύουν ανάρμοστη συμπεριφορά, είτε προς διαιτητές, είτε προς αντιπάλους ή φιλάθλους θα αποβάλλονται από τους αγώνες. Εάν κάποιος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται αντιαθλητικά θα βγαίνει για πέντε λεπτά εκτός αγώνα και αν το επαναλαμβάνει θα αποβάλλεται και θα αντικαθίσταται.

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ:ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΟΣΤΙΚΗΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ)

Ωραιόκαστρο, 20.05.2010

ΘΕΜΑ: Δωρεάν εξετάσεις οστικής πυκνότητας, κύφωσης και σκολίωσηςγια τους πολίτες κάθε ηλικίας


Τη δυνατότητα να υποβληθούν εντελώς δωρεάν σε μετρήσεις οστικής πυκνότητας, καθώς και κύφωσης ή σκολίωσης προσφέρουν προς τους πολίτες κάθε ηλικίας ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο τομέας Κοινωνικής Πολιτικής.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία στον ευαίσθητο τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αναλαμβάνεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση.

Οι εξετάσεις, οι οποίες αφορούν στα άτομα κάθε ηλικίας, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2010 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου. Ειδικότερα, από τις 11.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι θα γίνονται οι μετρήσεις οστικής πυκνότητας, ενώ οι εξετάσεις για την κύφωση και τη σκολίωση θα πραγματοποιούνται από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι και στη συνέχεια από τις 3.00 το μεσημέρι έως και τις 8.00 το βράδυ.

Καθώς όλες οι μετρήσεις θα πραγματοποιούνται μόνον κατόπιν ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες παρακαλούνται να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου, επικοινωνώντας στο τηλέφωνο 2313 30.40.05.

Κύριος στόχος της διοργάνωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό σχετικά με τη σκελετική υγεία και την πρόληψη διαφόρων παθήσεων.

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ:Η αλήθεια για τα εισιτήρια του Ο.Α.Σ.Θ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ







Η αλήθεια για τα εισιτήρια του Ο.Α.Σ.Θ.

 Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι, η αναδίπλωση του ΟΑΣΘ, για το κόμιστρο, επιβλήθηκε από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το οποίο καθορίζει την τιμολογιακή πολιτική του κόμιστρου, και όχι φυσικά από την «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» όπως διατείνεται ο κύριος Κελεσίδης Στάθης. Είναι τουλάχιστον αστείο, να υποστηρίζει ο κύριος Κελεσίδης Στάθης ότι με αίτησή του προς τον Ο.Α.Σ.Θ την 10-5-2010 ζητούσε την μείωση του κόμιστρου και την 11-5-2010 ο Ο.Α.Σ.Θ ικανοποίησε το αίτημα του για όλη την Θεσσαλονίκη.
Μάλιστα ο ίδιος ο Οργανισμός στην ανακοίνωσή του επικαλείται λάθος ερμηνεία της σχετικής διάταξης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 8923/861/2010, που όριζε τα νέα κόμιστρα, και ζητεί τη συγνώμη και την κατανόηση των επιβατών για τη σύγχυση που προκλήθηκε τους καλεί παράλληλα να αγνοούν τις γραπτές οδηγίες πίσω από τα εισιτήριά τους, που ενημερώνουν για μία μόνο χρήση, διότι είχαν εκτυπωθεί προ των σχετικών οδηγιών του υπουργείου. Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε και την ανακοίνωση του ΟΑΣΘ προς όλα τα δελτία τύπου : «Ανακοινώνεται από τον Ο.Α.Σ.Θ. ότι τα εισιτήρια των 0,60 € (και τα μειωμένα των 0,30 €) μπορούν να χρησιμοποιούνται από και προς οποιαδήποτε γραμμή και από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, αρκεί η δεύτερη, τρίτη, τέταρτη χρήση (επικύρωση) να γίνει εντός του χρόνου των 70 λεπτών απ' την πρώτη χρήση (όπως ίσχυε μέχρι 30.4.2010 και με τα εισιτήρια των 0,50 € που αντικαταστάθηκαν).

Παρακαλούνται οι επιβάτες να αγνοούν τις οδηγίες που διαβάζουν όπισθεν των εισιτηρίων αυτών, που ενημερώνουν για μία μόνο χρήση, διότι είχαν εκτυπωθεί προ των σχετικών οδηγιών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων περί της ορθής έννοιας της σχετικής διάταξης της κοινής υπουργικής απόφασης που καθόρισε τα νέα κόμιστρα από 1.5.2010.

Ζητούμε συγνώμη και την κατανόηση των επιβατών για την σύγχυση που προκλήθηκε μέχρι σήμερα επί του θέματος αυτού.»

Όλα τα άλλα είναι για «λαϊκή κατανάλωση» και για λόγους που ίδιος ο κύριος Κελεσίδης γνωρίζει, αλλά ο λαός του Ωραιοκάστρου δεν είναι χαζός, όπως θέλουν να πιστεύουν ορισμένοι.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ: ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΡΩΜΕΝΑ





σελ 2

σελ 3


σελ 4


ΒΟΥΛΗ: Αύξηση στην πρόσληψη υπαλληλικού προσωπικού

Αλμα των προσλήψεων στη Βουλή


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από 100% αυξήθηκαν οι υπάλληλοι της Βουλής την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν από συνεργάτες του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου.
Ενώ το 2000 ο αριθμός των μονίμων υπαλλήλων αλλά και των εργαζόμενων με συμβάσεις αορίστου χρόνου ανερχόταν σε 643, από τότε άρχισε με γεωμετρική πρόοδο η αύξηση του υπαλληλικού δυναμικού του Εθνικού μας Κοινοβουλίου με συνέπεια σήμερα να φθάνει στους 1.340 με επιπλέον 74 ειδικούς φρουρούς.
Πάντως το μεγάλο άλμα- σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα- πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2000- 2004 καθώς οι δύο κατηγορίες των υπαλλήλων (μόνιμοι και αορίστου χρόνου) αυξήθηκαν περίπου 70%. Αυτό γιατί από 643 ο αριθμός των εργαζομένων στη Βουλή έφθασε το 2004 σε 1.093 και με την προσθήκη 75 ειδικών φρουρών.
Ωστόσο και στο μεσοδιάστημα αυτής της τετραετίας σημειώθηκε επιμέρους αύξηση στην πρόσληψη υπαλληλικού προσωπικού στο Εθνικό μας Κοινοβούλιο. Το 2001 έφθασαν στους 667, το 2002 στους 754, το 2003 στους 875 με την επιπλέον προσθήκη 75 ειδικών φρουρών που από τότε γίνονται πάγια δύναμη στη Βουλή.
74 ειδικοί φρουροί

Από το 2004 και η αύξηση στους διορισμούς φαίνεται να είναι ελεγχόμενη αφού το 2005 οι μόνιμοι και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου στη Βουλή αυξήθηκαν κατά 57 ενώ μειώθηκε κατά μία θέση η δύναμη των ειδικών φρουρών φθάνοντας στους 74- αριθμός που διατηρείται μέχρι και σήμερα. Την επόμενη χρονιά ο ανάλογος αριθμός ανήλθε στους 1.178 και στη συνέχεια το 2007 στους 1.216, τον επόμενο χρόνο στους 1.292 και τον Σεπτέμβριο του 2009 στους 1.369.

Ωστόσο από την 1η Ιανουαρίου του 2010 μέχρι στιγμής υπέβαλαν παραίτηση οι 113 από τους οποίους- όπως έγινε γνωστό από συνεργάτες του προέδρου της Βουλής- οι 58 μετά την ανακοίνωση των κυβερνητικών μέτρων και τις περικοπές του Μαΐου. Σε ό,τι αφορά τους 231 που μονιμοποιήθηκαν- πάντα σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ. Φ. Πετσάλνικου- οι πρώτοι 105 είχαν μονιμοποιηθεί έως τις 3 Οκτωβρίου 2009 (παραμονές εκλογών) και οι άλλοι 126 τη μετέπειτα περίοδο.
Από τους ίδιους κύκλους γνωστοποιήθηκε πως ο πρώην ευρωβουλευτής και γνωστός δημοσιογράφος Μανώλης Μαυρομμάτης προσλήφθηκε στο γραφείο του προέδρου της Ν.Δ. στη Βουλή χωρίς δικαίωμα μονιμοποίησης, ότι η επίσης πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μερόπη Καλδή έχει μονιμοποιηθεί στο Εθνικό Κοινοβούλιο από το 2003 και πως ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης προσέλαβε στο γραφείο του την ανιψιά του.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑonline

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Εκτός κυβέρνησης η Γκερέκου

Δεκτή έκανε την παραίτηση της υφ. Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελας Γκερέκου ο Πρωθυπουργός. Είναι η δεύτερη παραίτηση στην Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου στο επτάμηνο μετά από εκείνη του υφυπουργού Εσωτερικών Ντίνου Ρόβλια. Το πρόβλημα με τη Αντζελα Γκερέκου ανέκυψε αιφνιδίως στη Κυβέρνηση έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ για υπόθεση οφειλής στην Εφορία του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου, ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.
H πρώην υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου σε δήλωση της αναφέρει ότι η υπόθεση φορολογικών ζητηματων του συζύγου της εκκρεμεί δικαστικά απο χρόνια πολύ πριν την προσωπική τους γνωριμία. Σημειώνει ότι στην μέχρι τώρα πορεία της στην πολιτική ποτέ δεν διεκδίκησησε την κατοχή του αλάθητου.
Δεν θα επιτερέψω σε κανέναν και για οποιοδήποτε λόγο να μου καταλογίσει ατομική ιδιοτέλεια με σκοπό το προσωπικό όφελος αναφέρει η κυρία Γκερέκου Δεν θα μπορούσα να επιτρέψω η υπόθεση αυτή να αποτελέσει τη βάση μιας γενικευμένης κατηγορίας κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Γι΄αυτό το λόγο υπέβαλα άμεσα την παραίτηση μου. Θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το έργο της κυβέρνησης επισημαίνει η κυρία Γκερέκου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε ότι η Ατζελα Γκερέκου υπέβαλε την παραίτηση της για λόγους ευαισθησίας και ευθιξίας και προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή αφορμή να πληγεί η κυβέρνηση παρά το ότι, όπως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, ουδεμία εμ[πλοκή έχει στις φορολογικές εκκρεμότητες του συζύγου της.
Στο μεταξύ ο κ Τόλης Βοσκόπουλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει: "Η δήθεν φορολογική μου ασυλία έχει εμένα ως εμφανή στόχο αλλά ουσιαστικά πλήττει άλλον".
Ο Τόλης Βοσκόπουλος στην ανακοίνωσή του αναφέρει επίσης ότι ουδέποτε εισέπραξε ποτέ ούτε καρπώθηκε τα εισοδήματα στα οποία αντιστοιχεί ο φόρος που του χρεώθηκε επισημαίνοντας ότι δεν ζήτησε ποτέ διαγραφή του χρέους η των προσαυξήσεων.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο οικονομικών για τις φορολογικές οφειλές του κ. Βοσκόπουλου - που ανέρχονται σε 5,5 εκατ. ευρώ - τονίζει μεταξύ άλλων, ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί δεν υπήρξαν επαρκή, ότι διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση και ότι θα υπάρξουν άμεσες ενέργειες για αναγκαστική είσπραξη των απαιτήσεων μέσω πλειστηριασμών.
Για μείζον ηθικό και πολιτικό θέμα που χρήζει των κατάλληλων απαντήσεων τόσο από την ίδια την κα Γκερέκου όσο και από τον πρωθυπουργό κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

ΠΗΓΗ: http://www.athina984.gr/node/99412

Απεργούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ - Απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών.

Απεργούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ - Απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών.
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών (ΚΕΠ), λόγω της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε αυτά, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ καταγγέλλουν προσπάθεια υποβάθμισης του θεσμού, «ανάλγητη συμπεριφορά έναντι των συμβασιούχων», ενώ επισημαίνουν ότι η 48ωρη απεργία είναι μόνο η αρχή και πως οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν. Η Ομοσπονδία εργαζομένων στα ΚΕΠ υποστηρίζει ότι «ο θεσμός έφτασε εκεί που έφτασε γιατί τον έφτασαν οι εργαζόμενοι των ΚΕΠ οι οποίοι ήταν νέοι άνθρωποι, αμόλυντοι από τη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, οι οποίοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν εργασία, οι οποίοι πληρωνόντουσαν με 500 ευρώ και απέδιδαν το 10πλάσιο από τον άλλο δημόσιο τομέα και τους οποίους η πολιτεία τους αντιμετώπισε χλευαστικά ως εργολάβους». Επίσης, οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι «η πολιτεία όχι μόνο δεν προχωρά ως όφειλε να τους αποκαταστήσει (συμβασιούχους) με μία ορθή εργασιακή σχέση, αλλά τους πετά στον δρόμο, μη λαμβάνοντας υπ' όψη την προϋπηρεσία και τους κόπους τους όλα αυτά τα χρόνια». Η Ομοσπονδία αναφέρει δε ότι το υπουργείο Εσωτερικών «δεν λαμβάνει υπόψη τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν από τις προηγούμενες ηγεσίες, προς ιδιώτες - Εταιρίες Αναδόχους του Έργου των ΚΕΠ για την εκπαίδευση του προσωπικού του θεσμού, όταν η χώρα βρίσκετε στη σημερινή οικονομική κατάσταση». Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο με ανακοίνωσή του, δηλώνει ανυποχώρητο στις αρχικές του αποφάσεις για διαφάνεια, αξιοκρατία, ισονομία στο δημόσιο τομέα. Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει: «Είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση σέβεται το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Οφείλουμε, όμως, να καταστήσουμε σαφές ότι απόφαση της κυβέρνησης ήταν η προκήρυξη των νέων θέσεων για τα ΚΕΠ να είναι ανοιχτή σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Να μην είναι, δηλαδή, μια κλειστή διαδικασία, που και πάλι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν ουσιαστικά μόνο οι ήδη εργαζόμενοι στα ΚΕΠ - που είχαν, μάλιστα, προσληφθεί χωρίς τις αξιοκρατικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Τονίζουμε ότι η απόφαση αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί εξασφαλίζει αξιοκρατία, ισονομία και αντικειμενικότητα. Η διαδικασία σύναψης νέων συμβάσεων στα ΚΕΠ, θα γίνει για πρώτη φορά μέσω ΑΣΕΠ και θα είναι ανοιχτή και σε όσους ήδη υπηρετούν αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους Έλληνες - είτε εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, είτε είναι άνεργοι. Αυτό προβλέπει άλλωστε ο Νόμος 3812/2009 για την πλήρη υπαγωγή όλων των προσλήψεων στο ΑΣΕΠ».


ΠΗΓΗ:ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Πρότυπη Κολυμβητική Ακαδημία Ωραιοκάστρου θα ξεκινήσει μαθήματα εκμάθησης